0 oy
400 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Benim ucak korkum ve klostrofobim var .Asla ama asla yenemiyorum .Mesela ucaga binmek zorunda kaliyorum o kapidan girdigim an nabzim hizlaniyor , daraliyorum ya da mesela asansor .Asansorden nefret ederim .Daha once kaldim 3 kez .Bu da bende travma olusturdu .Kapali kaldigim an sanki icerdeki hava bitmis gibi , nefes alamiyomusum gibi oluyor .Cok zorlaniyorum cok .Bir anda panikliyorum.Boyle fobileri olan var mi? Ya da fobisi olup yenen ?? 

24 Cevaplar

0 oy
(2,321 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Asansör ve tünel :))
tarafından
Ayyy tuneli yazmayi unutmusum .Tunelde de bogulcakmisim gibi oluyorum ne sacma demi :D nefes alamiyomusum gibi oluyo
(2,321 puan) tarafından
Bendede öyle :))
tarafından
Tunelde kimseye caktirmiyorum  ama hele uzun tunelse fenalik geliyo :D anasor fobimi herkes biliyor ama tunelde dalga gecerler diye diyemiyroum
(2,321 puan) tarafından
Eşim babam kim sürerse basıyo gaza fenalaşmım diye
tarafından
Ay ne guzel bizde benim esim pek umursamaz fobileri .Buyuttugumu dusunur .Psikolojik olarak yenebilirsin der ama oyle kolay yenemez insan
-Reklam-
0 oy
tarafından
Asansöre nadir binerim teksem  hayatta binmem.. lunaparktaki hiçbir alete binmem basim dönüyor diye.. ve yalnız asla uzak yola gitmem :))) 
tarafından
Sende bendensin :) Yenmek cok zor keske yenebilsek
tarafından
Asla mümkün değil içim yapmak istiyor hatta paraşütle bile atlamak istiyorum ama malesef..
0 oy
(25,178 puan) tarafından
Hyvan fobim var. Asla sevmem yaklaşmam hiç hoşlanmam valla. 
tarafından
Olabilir ya iste fobiler degisik degisik hepimizde
0 oy
(4,586 puan) tarafından
Emetofobi var bende kusma fobisi buna rağmen üç çocuğu nasıl yaptım aklım almıyor:) 

Ben gün aşırı rüyamda asansörde kalıyorum hayır bilinç altimda tertemiz asansörle alakalı ama hep kalıyorum rüyamda gerçek hayatta da kalsam korkmam beklerim öyle hatta bazen gideceğim katın düğmesine basmayı unutup ışıklar sönüyor benim aklım sonradan başıma geliyor:)
(562 puan) tarafından
Kusma fobisi nasil oluyor
(4,586 puan) tarafından
Midem bulaninca gözüm dünyayı görmüyor acayip korkuyorum terliyorum ana ölürüm diye değilde rezil olurum biri duyar görür diye çok korkuyorum
(562 puan) tarafından
Heee Anladim canim aslinda diger fobilere gore biraz daha kolay atlatilabilir sonucta kusmakta normal bisey. Elinde degil yani. Ve rezil olmazsin ki. Nasil grip oluyoruz rezil olmuyorsak buda öyle birsey bence korkunu yenebilirsin gibime geliyor :)
(4,586 puan) tarafından
Yenebilirim heralde eskiden daha beterdi ay bayılacak gibi olurdum
0 oy
tarafından
Çok zor. Ben ani olan herşeyden korkarım aniden birinin çıkması bı ses duymak titreşim hissetmek birini bana dokunması. Kalpten gider gibi oluyorum. Eşim eve gelirken 3 kez sesleniyor. Hamileyken hatta kapının önünde arardı içeri giriyorum diye 
0 oy
tarafından
Hangi birini sayamki askom yaa
0 oy
tarafından
Ben üst geçitler den köprülerden gecemem yıkılacak diye 
0 oy
tarafından

Delikli şeylere dokunamiyorum tiksiniyorum.

Yükseklik korkum ve böcek örümcek korkuum var sinekten bile tiksiniyorum büyük araçlardan korkuyorum kapalı kalmaktan korkuyorum ve panik atağım var HAYAT ÇOK ZOR :D

0 oy
(2,831 puan) tarafından
Örümcek fobim var bulunduğu ortamda durmak beni kasindiriyor ve korkuyorum 
0 oy
(1,950 puan) tarafından

Balon patlaması ve oyuncak hareket edip ses çıkaran robotlar. :(

0 oy
(1,664 puan) tarafından
Klostrofibi ve su korkusu bogilacakmis gibi oluyorum o yuzden denize bile giremiyorum hemen kalbim sıkisiyor 
0 oy
tarafından
Mide bulantısı.23yasna geldim midem bulansin biri illa yanimda olup elimi tutck elim ayağım titrer gözlerim kararir olecem sanırım.Allah bana ona göre kolaylık verdi kizimda çok nadir midem bulandi
tarafından
Ayy canim benimm .Ne guzel bulanti yasamamissin
0 oy
(594 puan) tarafından
Uçak bende de var ve çok sık uçağa binen biriyim buna rağmen atlatamiyorum :)) 10. Ayda yine uçağa binicem şimdiden sariyo beni korkusu :)) klostrofobide var ama tuhaf bi şekilde bu asansörlerde değil dar kapalı odalarda mesela oturma odasında otururken kapı kapanamaz kötü oluyorum :) böcek korkum var her türlüsüne panik atak var birde en civcivliside bu :))) bide sudan korkuyorum yani 1 bardak suya baksam bogulacak gibi oluyorum nefesim gidiyo :) 
0 oy
(232 puan) tarafından
Böcekkkk gördüğüm anda kaşınıyorum 
0 oy
(1,738 puan) tarafından
Yüksekten korkuyorum. Ama yinede biniyorum uçağa  ayaklarimi yere kitliyorum yuksekteysem . En zoru kizimla binince korkumu belli etmemek hele türbülanstayken kalp cikiyor robot gbi oturuyorum kizim korkmasin diye .. 
tarafından
Ayy o turbulans benim yuregimi agzima getiriyo ya
0 oy
(418 puan) tarafından
Balon patlaması aklım çıkıyor yanımda oynanınca patlıycak diye

Ter atıyorum içim hopluyor
0 oy
(1,562 puan) tarafından
Karanlikkkkk evlendigim günlerde üst üste korktum gece eşim tuya görüyormuş konuştu düğünden dolayı sesinde değişikti uyku halinde korkup içmiştim şimdi gece lambası olmadan yatamiyorum ve arıdan aklım çıkar köşe bucak kaçarım küçükken arıların istilasına ugradim sırtımdan ve kafamdan çok fazla arı sokmuştu şimdi kaciyorum yendigim korkum ise şimşek ve gökgürültüsü yanımda biri varsa korkarım yoksa korkmam kızım var onu korkutmamak için sanırım hatta evlenmeden öncesine kadar yani 20 yaş ve öncesine  kadar gece yağmur yagip şimşek caktiginda gökgurlediginde annemin yanında yatardim kafamı yorganın altına sokardim  terlerdim nefes alamazdim yinede cikamazdim ordan
0 oy
tarafından
Araba kullanirken iki kamyoj arasinda kalinca devrilcek gibi hissediyorum yuregim hopluyo
0 oy
(1,157 puan) tarafından
Tek basima asla asansore binemem kucukken kalmistim asansorde o bende travma olarak kaldi simdi binemiyorum tek basima anca yanimda biri olursa oyle binerim birde karsidan karsiya gecemiyorum tek basima yani arabalar bir saatte gecse onumden beklerim bitsin diye ya da yanimda gecen biri varsa onunla ayni anda hareket ederek gecerim 
0 oy
(2,586 puan) tarafından
Benimde klostrofobim var karpuzu bile çekirdeksiz seçmeye özen gösteriyorum asla uzun süre bakamam elim ayağım titriyo

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 2,253 göst.
5 Mart 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,599 soru

24,060,927 cevap

330,144 kullanıcı

...