0 oy
214 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
yeniden gösterildi

Binden aldığım dana eti surekli sert ve çok geç pişiyor . 

Ama annem bı kere kırmızı et gönderdi daha çabuk pisti .

Eşim de kuzu gerdan haşlamalik et almış üzerinde öyle yazıyor :D her yemekten anlarım bı bu eti çözemedim gitti . Bu et geç mi pişer erken mi :(

3 Cevaplar

0 oy
(2,520 puan) tarafından
Dana eti geç pişer canım düdükle de yap daha. Hızlı pişer. 
tarafından
Düdüklüde yapıyorum zaten kız kac saate anca pişiyor anlamıyorum . Çok geç pişiyor
(2,520 puan) tarafından
Bak canım tuz etin geç pişmesini sağlar. Tuzu. En son koy etin piştikten sonra. Tekrardan kavurursun  

Önce düdüklü suyunu salana kadar karıştır suyu üste çıktıktan sonra ağzını kapa arada düdüklüyü salla 30 dakka sonra. Kontrol et
tarafından
Ben tuz da kirmizi pulbiber de atıyorum . Annem demişti çabuk pişer diye . Önce kendi suyunda kurutuyirum sonra su ekliyorum BİM'in 400 Gr lik etine 1 litre su ekliyordum bile pismiyordu . Buna ne kadar su eklesem pişer acaba . Sulu yemekte kullancam da
(2,520 puan) tarafından
Canım su eklersen et pişmez kii sert olurr   ben kendi suyula yapıyorum
-Reklam-
0 oy
(3,546 puan) tarafından
Vıyy kız anlamıyor musun. Dananın bölgelerini. Bazı bölgeler kavurmalık bazı yerler cızbız mangallık. Bazı yerler kıyma çekilir bazısı haşlama yapılır... Ben sana sölim öyle pişir. Eğer haşlama yapacaksan. Celik tencereye doğradığın etleri koy. Ocagın orta gözünde altını kıs agzını kapat. Tuz veya yag koyma. O kendi kendine sulanır suyunu çeker. En az 1 saat öyle sulanıp pişmesi laızm. Sonra suyunu çekince tencereden bir tqbaga boşalt tencere deki tortuyu yıka... Birazcık yag koy güzelce karrtmadan karıştırarak kavur. Tuzunu at üzerine bir miktar su koy... Yarım saat kadar da öyle kaynasın ohh misss. 
tarafından
Sulu yemek yapicam da önceden biraz pisireyim dedim.
tarafından
Kübra nerelisn :)
(3,546 puan) tarafından
Ankaralıyım canım. Annem aşcı.o biçim yemekler pişiririö ama düdüklü tencereyi sadece nohut ve kuru fasulye için kullanırım. Hızlı pişen yemek tatlı olmaz. Çok karıştırılan yemek tatlı olmaz. Vakitlice koyup yavas yavas pişmesi lezzetini artırır.
0 oy
tarafından
Dana eti zor pişer koyun kuzu eti kolay pişer ben dana etini genelde önden bir haşlarım sonra kavururum o zaman daha yumuşak ve sulu  lezzetli olur 
tarafından
Ay çok sinir oluyorum o ete ya
tarafından
Ben severim her türlü eti "D

İlgili sorular

+3 oy
13 cevap 389 göst.
0 oy
7 cevap 109 göst.
0 oy
4 cevap 146 göst.
+2 oy
5 cevap 167 göst.
23 Temmuz 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Sekerparemm (763 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,360 soru

24,084,933 cevap

331,425 kullanıcı

...