bayrama bana gelin
Tarifi buraya da yazayim tariflerin içinde yoğurt olanları açmak çok zor oluyo. 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1tane yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 tutam tuz 3veya 3buçuk su bardağı un 1tatli kaşığı kabartma tozu. Hamurdan ben 60beze yapıyorum 6 şar 6 şar nişasta ile küçük açıp üst üste koyup merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyorum. Aralarına ceviz serpiyorum böylelikle 10 kat oluyor. Sonra istediğim şekilde dilimleri kesiyorum. 1paket margarini eritip üzerine döküyorum. 150 derece fırında 1saat 1 buçuk saat arası pişiriyorum üzeri ve altı güzelce kızarsın. Altının kızardığını anlamak için bı dilimi bıçak yardımıyla kaldırıp bakabilirsin. Şerbet 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu
Baklava soğuk şerbeti ise sıcak döküyorum. Bu arada 60beze açmak çok gelirse 40 beze yapıp 7şer 7şer açarsin 5 katlı olur.
Afiyet olsunnn çokkk güzel görünüyorlar..ellerine sağlık canm
Afiyetler olsun canım eline sağlık
Yok vala yapmıyorum ben en küçük olan biziz kimse gelmiyor ki biz gidip hazıra konuyooz
Yaa yaa baklava çok güzel gozukuyoama hiç yapamıyorum ben:((((
Hiç bir şey yapmadım sabah için sadece sıgra böreği sardım
Afiyet olsun bol bereketli olsun inşallah baklava harika görünüyor
Ohh eline sağlık maşallah
Ben beceremem baklava falan hiç denemedim gerekirse eşim yapar gelenim olmayacak burda kimsem yok yalnız bayrama hazırlık da gerek yok
E ben de yapmadım kaynanam ve onun annesi baklavaları sarmaları cuma gününden hazır etti biz kocamla gidip hazıra koncaz birde karnımda ki bebişimle
Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor. Baklavan 10 numara
Hazır dün yaptık midye tatlısı
1,487,466 soru
24,316,273 cevap
345,054 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın