0 oy
161 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (348 puan) tarafından
Hanımlar yarın 40 mız çıkıyor kimileri 40 taş çiçek vesaire joyarmis ama dinizimizde böyle şeylerin yeri yokmuş yine çocuk banyo yaptırılır ama 40 ihlas suresi okunabilir mis bende o yüzden sadece bunu yapicam ama ben 40 için fotoğraflar çekiyorlar ya evde ondan yaomayi düşünüyordum dinimizde 40 çıkarmanın yeri olmadığına göre sizce onu da yapmamali miyim?  

4 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Normal bebegını yıka oku ufle kendın gulusunu al resım cekmek ıstıyosan cek resımden nolacak kı ☺ ama 40 ucurma oyle 40 tasla 40 kasık suyla oluyosa bızım kırkımjz cıkmadı o zaman ☺☺
(348 puan) tarafından
Vallahi ya zaten bana da mantıklı gelmiyordu araştırdım şimdi dinimizde sunnetimizde yeri yokmus
tarafından
Aynen canm sen normal gulusunu al bebegını yıka tamamdır o ıs ☺
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben 40 tasla kizimi yikadom sonra kendom gusül aldim 
0 oy
tarafından

İslamiyette kırk çıkarma diye bir şey yok canım netten araştırırsan daha detaylı bir bilgiye sahip olursun. Bebeği taşla vs ile yıkayınca sanki tövbe hâşâ Allah koruyamiyor da onlar koruyacak gibi oluyor. 

Ha bir de bebeğin kırkı çıkmaz bizim 40 günlük lohusaligimiz biter. Bebekle ilgisi yok yani canım. 
(348 puan) tarafından
Evet ya kendi annem sadece yıkayalım gelelim de dedi başka bişey yapmayacak kaynanam da 40 taş atılıyor dedi benim tam bilgim yok da herşeyi araştırıyorum ki arastirmak zorundayız bizler anneyiz dinimizde yeri yokmuş ama.banyo yaptırırken 40 ihlas okunabilir mis daha hayırlı imis
(348 puan) tarafından
Yani şimdi dinimizde yok ya fotoğraf çeksem 40 diye bunlar da günah olur mu acaba
tarafından
Kendin araştır güzelce nedir ne değildir sonra da söylersin iki anneye de bunların dinde yeri yokmuş şöyle yapabiliriz ama buna izin varmış şeklinde.
Allah biliyor ya ben lohusaligim bittikten bir gün sonra iki anneyi babaları çağırıp evde Kur'an okutmak istiyorum , babalar da duasını ederse tamamdır. Şatafatlı gösterişli şeyleri hiç sevmem de ben.
tarafından
40 çıktı niyetiyle çekme sıradan bir gün gibi çek canım
0 oy
tarafından
Bizde kırk kaşık su konur besmeleyle başka da bişy yapılmaz

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 71 göst.
19 Şubat 2024 Diğer kategorisinde hotiki (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 44 göst.
19 Şubat 2024 Diğer kategorisinde hotiki (0 puan) tarafından soruldu