0 oy
234 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızımın 4 ay olmasına 3 gün kaldı kızlar..

Netten baktım 4 ve 6 ay arası ek gıdaya başlanabilir diyor .

Elimi incittim basketbol topuyla voleybol oynarsam olacağı bu hayır yani niye kendimi okadar kaptiriyorsam:woot: 

Uzun zamandır oynamamıştım:D

Elim rahatsız olduğu için sağlık ocağına gidemedim. Ek gıdaya başlamayı düşünüyorum. Mesela sadece oglen vericem ek gıdayı sabah öğlen akşam versem ağır gelir bir kaşıklık dahi olsa öyle değil mi kızlar?? Kavanoz mama mi vermem lazım ? Yani ek gidaya erken başlayan anneler ilk ne ile başladınız ? Ve oneriyormusunuz erken ek gıdaya başlatmayı ?? <3

7 Cevaplar

0 oy
(163,325 puan) tarafından
ek gidadan eline nasi gectin kiz
tarafından
Bende bilmiyorum kız araya sıkıştırıyım dedimm :D
tarafından
Puahahaha
(163,325 puan) tarafından
☺☺☺ gecmis olsun funda ek gidada ben bodozlama dalip herseyden verdiydim
tarafından
Cidden mi kız birşey olmadı dimii ?? Kabız yada ishal herhangi birsey ??
-Reklam-
0 oy
(3,101 puan) tarafından
Canım yoğurt ver meyve püresi yap kendin daha ayı için en uygunu bunlar ilk gün 1 çay kaşığı ver 3 gün bekle alerji yapiyormu diye
tarafından
Şimdi versem mimyoksa 4ayin sonlarına doğrumu başlasam ?
(3,101 puan) tarafından
Bence 4 ayın sonuna basla derim daha erken cunki canım internete bakma erken ek gıdaya başlamak bağırsaktaki yararlı bakterileri katleder demişti doktor bize 5 ay gibi baslasan daha ideal
tarafından
Öyle mi bilmiyordum canım eltim söylemişti ben başlamıştım yenge sen gec bile kalmissin desi diğer postumdada yazmıştim bu durumu. Kafamı karıştırdı :((
(3,101 puan) tarafından
Banada herkes öyle diyor canım yedir diyip durdular ama ben doktor ne tavsiye ediyorsa ona bakarım doktor uygun gormemisti 5 buçuk aylıktı o zaman ufak tefek yoğurttan meyve purelerinden vermeye başlamıştım
0 oy
tarafından
Canm bnde yarin baslicam bebegim 151 gunluk.mama ile besleniyor doktor basla drdi . Ilk önce 3 gün kurali ile sebzelwrden baslicam daha sonra 3 gün kurali ile meyvelere gecicem . 3 gün kuralindafa alerjisi varmi die bakiyosn canm.mesela yogurt verdinn 3 gun boyunca verceksn 1. Gün 1 çay kaşıgı 2. Gün 1 tatli kaşıgı 3. Gün 1 yemek kaşıgı. Yalniz canm 4 aylik biraz erken sanki senin icin
tarafından
Bende öyle düşündüm 5ayin sonuna doğru başlayacağım. Diğer postumda da paylaşmıştım eltim yenge ben bu aylarda başlamıştım doktorum söylemişti dedi. O yüzden kızım için en doğrusunu bulma derdindeyimm
tarafından
Anladm canm biraz daha bekle istersen bebegin biraz daha buyusun canm
0 oy
tarafından
4 erken bence, 5 olabilir, 6 ideal :) bekle 5 bitsin öyle başla bence. İlk yoğurt vermek en doğrusu bence, kavanoz falan uzak dur başlarda gereksiz. 
tarafından
Bende erken diye bilemedim 5 ayın sonuna doğru vereyim ozaman . Hazır yoğurt olsa zararlı olur mu kii ??
tarafından
Yaa bütün paketli gıdalar geneli zararlı. İmkanın varsa doğal yoğurt yap. Yoksa hazır mecbur napcan ben hazır vermiştim
0 oy
(4,100 puan) tarafından
Ben doktoruma sordum canm kafma göre başlamdım 5. Ayda kontrole gittim başlayabilir miyim dedm oda 15 gn sonra başla demişti işte 3 gündür yoğurt verdim 
tarafından
Bana erken mi ozaman daha 4 ay bile değil 3 günü var
0 oy
(12,026 puan) tarafından
Ben Dr demesine ragmen ilk 6 ay anne sütü verdim. 4 ay erken oldugunu dusunuyorum. Ama once yogurt
tarafından
Hazır yoğurt versem zararı olur mu ki ?
(12,026 puan) tarafından
Ben vermedim bence olur onun midesi sindirim sistemi ne ki daha
0 oy
tarafından
Püre şeklinde bir şey vermenizi tavsiye etmem ben ilk patatesle başladım günde bir defa öğlende vermiştim annemlerde sağolsunlar onlarda karpuz meyve ne varsa vermişler o zaman 
tarafından
Aa evet aile tamamen ek gidaya geçtik sanıyorlar ne bulsa veriyorlar

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 60 göst.
0 oy
5 cevap 168 göst.
0 oy
4 cevap 92 göst.

Kategoriler

1,468,249 soru

24,055,672 cevap