0 oy
873 göst.
Diğer kategorisinde (77 puan) tarafından
Kızlar oğlum olacak Allahın izniyle. İsim konusunda eşimle ortak Bi karar verdik ve Yiğit Alp koymayı düşünüyoruz. Şakasına birkaç defa babamın adını koyalım dedi ama istemiyor tabiki de. Annesine söyledik işte Kuranda geçiyor mu falan diye sordu bizde yok dedik başka Bi isim bulursunuz o zaman falan dedi beni her aradığında gönderme yapıyor işte komşunun da oğlu olacakmış kayınbabasının adını falan koyacakmış diye. Geçen de annemler kaynanamgile gittiler. Kayınbabam anneme durduk yerde erkek kardeşlerinin adı ne diye sormuş. Bize her ne kadar yansıtmasalar bekliyorlar gibi sanırım oğluma adını koymamı ama eşim de istemiyor sizce ne yapmalıyım? Alınırlar mı diye de düşünüyorum ne de olsa tek oğulları ve ilk torunları olacak. 

36 Cevaplar

0 oy
(2,360 puan) tarafından
Ben eşim istemesine rağmen koymadım kayınpederim de bekliyordu. Eşime net şekilde söyledim ben koymam kaynım evlenince o koysun. 
-Reklam-
0 oy
(1,851 puan) tarafından
Bizde nasip olursa emin alp koyacağız. Emin rahmetli kayınpederimin ismi sadece eşimin gönlü olsun diye susuyorum söylemem çünkü

Büyük kızım olunca kaynanam tutturdu annemin ismini koyacağım diye kimliğe yazdirdik ama soykemedim kızım her seferinde kızıyor niye izin verdin diye

İkinci kızım doğdu kayınpederim annemin ismini koyalım dedi bu seferde yine kimliğe yazıldı İkinci isim olarak 

Ne gerek var anlamadım

Ama eltimin kızı oldu sordum kaynanama bunun ismini ne koyacaksınız diye ben karışmam ne koyarlarsa koysunlar dedi bende lafımı söyledim madem bize niye karıştın kızm herseferinde kızıyor bana niye izin verdin diye dedim

Gereksiz iş bence 9 ay onlar taşıyor sanki illa bi çomak sokacaklar
(77 puan) tarafından
Eltinize karışmayıp da size bu kadar baskı yapıp koydurmaları saçma olmuş gerçekten ve üzüldüm bu duruma :( kim çıkarmış bu isim mevzusunu gerçekten bulup neden diye sormak istiyorum Bi gelenek haline geldi ve gidiyor
(1,851 puan) tarafından
Doğumuma bir ay kaldı nasip olursa
 Hala sormadı kaynanam bebeğe ne isim koyacaksınız diye
Küstü sanırım ben bize niye karıştın madem diyince hem dil bi karış hemde küsüyor ya karismayacaksin yada laf isitince kusmeyeceksin
0 oy
(999 puan) tarafından
On yıldan sonra tüp Bebek yoluyla bir oğlum oldu ne kaynanam ne kayın babam hiç oralı olmadılar..okadar çok tedavi gördüm ki artık en son tüp Bebek te tuttu çok şükür .. okadar masraf falan bikez olsun bı ihtiyacınız var mı demediler .. hamileliğim boyunca keza yine öyle çocuğun masrafları karşılayan hiç demediler erken doğum yaptım oğlum bir ay kuvezde kaldı yine aynı çocuk nasıl bir ihtiyaç varmı diye sormadılar.. adını koyduk biz hastaneden çıktık arıyorlar adını Mustafa koy babanın adını ver diye.. sence böyle insanların adı konurmu hiçte koymadım. . çocuğa adını vermek isteyen adam bikez olsun haliniz ne diye sorardı dedim.. 
(77 puan) tarafından
Çok iyi etmişsiniz gerçekten o kadar şeyden sonra arayıp da ismini koy demeleri yüzsüzlük olmuş.
(999 puan) tarafından
Aynen öyle oldu... Başka şehirde yaşıyoruz zaten çok şükür..daha görmeye bile gelmediler on aylık oldu düşünün bukadar ilgililer
0 oy
(7,786 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Seni bilmem ama kayinpederim ve kaynanam hep destekker zaten kayinpederim felcli falan benim ona ragmen cok iyidir çok severim kaynabam da oyke yani maddi manevi destekler. 

Ben asla kayinpeder kaynana adi koymam diyidum esimde biliyir ama kaynanam koymami istedi yanina da baska bi isimle eger ogkum olursa kayinpederimin adida Mustafa yani guzel isim. Eger ogkum olursa Mustafa arel koymak istiyorum :D tabi nasip.

Benimde eşim istemiyordu hala istemem der ama ben koycam çünkü babasini cok seviyor ve biliyorum icten ice o da istiyor sadece aramiz bozulur yada kizarim diye istemiyorum diyor. Onlarda herkese kayinpeder adi verilmis yani insanlar bekliyir bence kirmamak gerek.
0 oy
(1,697 puan) tarafından
İlla kuranda geçmesi şart değil ki manası güzel olsn ne derlerse desinler siz istedğinizi yapn bn desim eşime gdp koyarsan sen mahkemeye verrm diye en sevmediğim şey ya of size ne dimi hem kuran da geçmş geçmemiş sormicak rabbim manasına bakıpda mı koydn dicek boşver sen koy  hem o kadar da yüz verme alnrlarsa alnsnlar senn bebeğin
0 oy
(376 puan) tarafından
Eşinin ismi dedesinin ismi mi?
0 oy
(4 puan) tarafından

Ben çok yanlış buluyorum ya çocuk belki ileride buyudugunde istemeyecek. O çocuk sız ve eşınıze ait kendi içinizden gelen ve beğendiğiniz isim olması daha doğru geliyor bana. Yani ben asla koymam :) eşim teklif etse bile kabul etmeyeceğimi bilir.

0 oy
tarafından
Canm sen ne istersen eşin ne istwrse onu koyun bosverin etrafı . Bebeginin butun zorlugunu sen cekiyosn ve daha zorlu gunlerde seni bekliyor canm sen ne istersen onu koy
0 oy
(759 puan) tarafından
Sen bı sor bakalım babamın adını koyacak ne tepki verecek ona göre davran
0 oy
(3,400 puan) tarafından
Oğlum olsaydı kayinpederim böyle birşey isteseydi severek koyardım oğlumun adını kayinpederim çok iyi biri çokta sever sayarım ama çok düşünceli insanlar kızım siz ne istiyorsanız onu koyun o sizin yavrunuz diyor.kizim olacak nasip olursa kayinvalide anne eğer kabul edersen istersen adını verelim dedim kızım sizin çocuğunuz istediğiniz adı verin  başka isim koyun dedi sizin istediğiniz gibi olsun dedi 
0 oy
tarafından
baska isin yokmu bosversene alinirsa alinsin cocuk senin cocugun
0 oy
(3,895 puan) tarafından
Cocuga eşin anasinin babasinin danasinin isminin koyulmasina karsiyim ne o öyle yaa ..
0 oy
(14,061 puan) tarafından
Si de karşı iyiyse eğer değerli biriyse neden olmasin
0 oy
(6,848 puan) tarafından
Ben şahsimca koymazdim Cnm eskiden saygı vs diye koyarlarmis. Sülale hep aynı isim oluyor sonra diyorsun hangi Mehmet:D
0 oy
tarafından
Benim içimden geldi kayınpederin ismini koymak ama keşke bu fikirimi içimde tutsaydım diyorum bazen kayınpeder canımı sıkınca vazgeçiyorum çünkü koymaktan.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 313 göst.
21 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Fatma2727 (184 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 381 göst.
0 oy
15 cevap 388 göst.
13 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 512 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Asena 28 (2 puan) tarafından soruldu