0 oy
608 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,062 puan) tarafından

Birbirimizden öğrenip değişik seyler yapmak icin:) benim yaptığım tarifleri yazayim öncelikle

1. Kabak, patates, havuc, pirinc haslayip blendrla cekp corba yapiyorum

2. Yoğurt pirinc cok azda zeytinyag yogurt corbasi yapiyorum 

3. Mercimek havuc patates haslayip blenderden gecrp corba yapiyorum

4.  Tavuk suyuyla sehriye corbasi yapiyorum

5. Bulgur corbasi yapıyorum 

6. Meyve pureleri veya suyunu sıkıp iciriyorum.

7. Haftabir kucuk kavonozlara yogurt mayalayip gunluk bir kavonoz yedryorum 

8. Yemek suyundan ekmeğe batırıp yediriyorum

9. Bunu komsudan ogrendim zeytinyag ile kabağı kavurup yogurtlayip yediriyorum buna benzer sizinde ne gibi tarifleriniz var pratik veya değişik seyler de arıyorum :) 

8 Cevaplar

0 oy
(1,351 puan) tarafından
Bebeğin kac aylık canım senin tariflerin dışında  ben irmigi az suda ocakta karistirarak pisiriyorum icine ceyrek muz bir kasik yogurt birazda pekmez koyuyorum cok zevkle yiyor
(2,241 puan) tarafından
4 de basliycam da 6. aya kadar corba falan veremiycem mi kafam karisik :/
(1,062 puan) tarafından
Ben ilkinde bir iki cay kaşığı verdim canim ilk basta yemedi bi kac gun gecti yogurt sevmeye basladi bir yemek kasigi yedrdm baktim vermeyince istyor ağlıyor yarim kavonoz yedirmeye basladim 5. Ayinda 6 aylik oluncada meyve puresi kavonozuyla bir kavonoz yiyor 3 e bölüyorum sabah ogle aksam mamadan sonra biraz acktgi zamanlarda yedryorum ara öğün yani.
(2,241 puan) tarafından
tesekkur ederim :) bu acillayoci oldu insallah cok zorlanmam
(1,351 puan) tarafından
Oğlum 6yi bitirdi ben öğün olarak veriyorum  5 aylikken başladık  tadimlari bitirdik fakat icinde yağ salca tuz seker olan hic bir sey vermiyorum böbrekleri henüz o tuzu sekeri eritmeye musait değil salça  zatem yasak :)
tarafından
Yogurtla pekmezi ayni anda vermek demir eksikligine neden olur
-Reklam-
0 oy
(278 puan) tarafından
Bende bi tarz yapiyorum yma doktorum blenderi pek onermedi ben tel suzgecten geciriyorum bana göre daha saglikli:)
(1,062 puan) tarafından
Evet ama hersey suzgecle olmuyor pütürlü cok kaliyor oyle yemiyor bebeğim.  Mecburluktan yapiyorum bende
(278 puan) tarafından
Ben ozellikle pütürlü yapiyorum canim çünkü ilerde çiğneme tembelligi oluyomus cene kaslarini pek calistirmiyolarmis bence biraz pütürlü yedirmeye alistir ama tabi annesi sensin en iyi sen bilirsin :)
(1,062 puan) tarafından
Meyveleri pütürlü veriyorum onu yiyor sknti yok ama corbayi yemiyor malesef geri tükürüyor. Meyve tatli dye onu yiyor sanirim:)
(278 puan) tarafından
Aynen öyle benim kizda meyveye bayilio versem hepsini yicek simdi onlara tatli gelio tabi sebzeler tatsiz tuzsuz gelio :) onlarda agizlarinin tadını biliyorlar:D
(1,062 puan) tarafından
Corbanin tadina baktim kötü ya tuzsuz yagsiz salcasiz sogansiz ondan yemiyor:D
0 oy
tarafından
Kahvaltıya genellikle omlet tarzı yapıyorum mesela yumurta sarısı, 2 tatlı kaşığı tam buğday unu, 1 tatlı kaşığı bebek tarhanası, açmak için yoğurt sulanınca onu kullanıyorum bunu omlet tarzı pisiriyorum ufak ufak veriyorum yiyor.

Kabak,patates,havuç rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu sıkıyorum içine 1 yumurta sarısı 1 kaşık yoğurt biraz da zeytinyağı katip fırında mücver tarzında pisiriyorum.

Geçen gün 1-2 yemek kaşığı mısır unu, armut rendesi, pekmez karıştırıp tavada pişirdim verdim çok sevdi

Mesela taze soğanlı patates püresi veriyorum ya da dereotlu değişiyor

Yemek olarak da

Tarhana çorbası semizotu ıspanak tarzi şeyler veriyorum kabak patates kiyma 1 tane arpacık soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı pirinç veya bulgur hepsi pişince blenderdan geçiriyorum
(1,062 puan) tarafından
Canim bebisin kac aylik, bende mücver omlet yapmak istyorum ama yiyeblrmi blmyorum 6 buçuk aylığız. Ispanak falanda almak istyorum ama pazara gidemiyorum manavdada yok malesef.
tarafından
7.5 aylık canım 6 aydan beri bu şekilde veriyorum alıştı şimdi çiğniyor
(1,062 puan) tarafından
Bende deneyeym o zaman tskr ederim canım
0 oy
(220 puan) tarafından
Sizin yogurt corbasi bizim Dovğa ya benziyor.tarifi kolay və lezzətli oluyo.
(1,062 puan) tarafından
Belki isimleri farkli tatlari aynidir:)
(220 puan) tarafından
Ama tadi da farkli,görüntü olarak benziyo.ikisinide yedim, Buda guzel oda guzel,tarifini veririk yaparsiniz ))
0 oy
(5,935 puan) tarafından
Hepsi iyi his ama blender da geçirdiğin vakit bütün vitaminini öldürüyorsun 
(1,062 puan) tarafından
Ama pütürlü yemiyor mecburen yapyorm
(5,935 puan) tarafından
Ama sen yemiyor dersen yemez üstüne gideceksin 1 yaşına gelir gene yemez yoksa
(1,062 puan) tarafından
Yok canm yemiyor her gun denedim ac olduğunda bile 1 yasina gelse yer o zaman en azindan baharat salca koyariz az tuz atariz agzina kötü gelmez
(5,935 puan) tarafından
Yemeyincede yemiyor haklisin canım.sağlığı yerinde olsun yeter zaten.
0 oy
(2,916 puan) tarafından

Benim bebegim 4 ayi geciyo ve bende bazi seyleri vermeyi istiyorum alışsın diye:ermm: sen veriyormuydun canim 4 aylikken ? 

(1,062 puan) tarafından
4 aylkken yogurt yedrmeye basladim canim arkasi geldi oyle
(2,916 puan) tarafından
Ne kadar yediriyodun canim
(1,062 puan) tarafından
Yukarda arkadasa yazdigimi buraya da kopyaliyorum cnm
Ben ilkinde bir iki cay kaşığı verdim canim ilk basta yemedi bi kac gun gecti yogurt sevmeye basladi bir yemek kasigi yedrdm baktim vermeyince istyor ağlıyor yarim kavonoz yedirmeye basladim 5. Ayinda 6 aylik oluncada meyve puresi kavonozuyla bir kavonoz yiyor 3 e bölüyorum sabah ogle aksam mamadan sonra biraz acktgi zamanlarda yedryorum ara öğün yani.
0 oy
(1,380 puan) tarafından
Sabahları yumurta sarısı yulaf unu yoğurt suyu peynir karıştırıp pankek gibi pişirip veriyorum çok seviyor arada irmikli armutlu muhallebi yapıyorum kıymalı kabak yemeği yiyor kofte yapıyorum günlük yoğurt zaten yiyor şuan 10 aylık olcak 6 aylıkken başladık ek gidaya ama hiç blendir kullanmadım hep ezerek verdim
(1,062 puan) tarafından
Benimki yemiyor canim sadece meyveleri pütürlü yiyor. Muhallebi yaptim onu da sevmedi
0 oy
tarafından
Blendira çekme canım vitamini gidiyor süzgeç yap yesin alissin puture ilerde yemez sonra 
(1,062 puan) tarafından
Meyveleri pütürlü yiyor onda sknti yok ama sadece corbayi yemiyor geri tükürüyor.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 97 göst.
8 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Esmaslan (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 33 göst.
0 oy
6 cevap 161 göst.
9 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde eda1404 (246 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 81 göst.
8 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde eda1404 (246 puan) tarafından soruldu