+1 oy
451 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,370 puan) tarafından
Kızım sosyal canayakın bir çocuk .Ama yabancılara karşı böyle olmasını istemiyrm.Sohbet ediyor birini gorse konusuyor her seyi anlatıveriyor .5 yasında bunu anlayabilecgini düsunüyrm surekli konusyrm da kitap okuyrz biliyor olmaması gerektigini.Bugun söyle bir olay yasadim mesela bu konuda da iki sorum olacak size 

Biz bahce katında oturyrz arka bahcede.Binada teyze var esim kizim bahcedeyken geldi oturdu konustu diger komsusuyla sohbet etti vs .Kızım da yaninda yabancılik cekmeden sanki anneannesi babaannesi gibi konustu ve en son da teyze kucagina almis bir de sarıldı vs .Zaten korona var insanlarda anlayis mi yok ne düsünuyorlar kizimla o kadar konusmaya ragmen nasıl böyle izin verdi onu da bilmiyorum.Çok sinirlendim canım sıkıldı .Bu konuda ne yapacagimi sasirdm kızıma karsı .Ikinci mesele de siz olsaniz evinizin önüne oturmalarini istermiydinz komsularinizn yani onların da bahcesi diye oturabilirler mi benim kapimın önü sonucta evimin her seyi ortada.

20 Cevaplar

0 oy
(12,964 puan) tarafından
Valla benim oğlum da aynı asla kimseden yabancılık çekmiyor 40 yıllık arkadaşı gibi koşuyor 5 yaşında olacak korkuyorum bu durumdan 
(1,370 puan) tarafından
Bende korkuyorum kaygılanyrm ortam guzel degil bir de konusmasıni gectim gidip oturmus sarılmiş sanki tanıdıgi
(12,964 puan) tarafından
Benimkide aynı o kadar anlatıyorum yine aynı
-Reklam-
0 oy
(163,423 puan) tarafından
kuzeyde oyle bende cok sikayetciyim bak bugun bi kafeye gittik oturduk etraftaki masalara gitti insanlara ebee bababaaa aniii daaayiiiiii deddeee diyo bisiler daha diyo snr baybay yapip yanimiza geliyo.snr geri gidiyo falan 
(1,370 puan) tarafından
Canim kücük anladigım kadarıyla oglun hani o yaslarda dikkatini cekiyor bebeklerin oglumda öyle ama kızımın yası büyuk yani anlamalı ne yapcgz bilemdim
0 oy
(672 puan) tarafından

Benim kızımda tam tersiydi. Yüzüne bile baktirmazdi. Bir misafir gelse yada biz gitsek yüzüne baktıkları an saatlerce ağlardı inan böyleside çok zor. :D

(1,370 puan) tarafından
Benim etrafımdaki çocuklar da öyle çogu valla razıyım ya biraz seni bunaltir ama en azından icin rahat eder
0 oy
(3,549 puan) tarafından
Kızım 27 aylık pazarda 7.8 yaşlarnda bi kız çocğna sarıldı şaştım kaldm kara kara düşünüom napcm die 
0 oy
tarafından
İçten gelen bir durum sanırım bu olay kimi çocuk çok fazla cana yakın ne kadar ikaz etsene genede konuşmaktan geri durmaz bazı çocuklarda daha benekliğinden yabancıyı istemez bol bol konuşun okullar açılıbcada öğretmenleri sürekli derste tekrar eder tanımadıklarınızla konuşmayın diye bahçe olayından yakınında demir parmaklık yoksa gelip bina sakinleri oturuyor ve bahçeler binanın ortak malı perde branda tarzı bir şey kullana bilirsiniz 
0 oy
(3,834 puan) tarafından
kizim 21 aylik olacak ama beni yeni gördüğü insana tercih ediyor diyebilirim. o kadar ki onun kucağından bana zar zor geliyor. hadi pandemi dedik kış soğuk dedik evdeydik ama simdi geziyoruz komşuların bahçesine gidiyoruz falan insan gormuyor değil yani görüyor fazlaca. ağlayasım geliyor artık 
0 oy
(13,306 puan) tarafından
Benimki 9.5 aylık maalesef büyük halası ve bir komşum hariç herkesle samimi dün yemek yiyoruz yanımızda çocuklar var büyük 17-18 yaşında ablaları var oturdu kıkır kıkır güldü onlar laf attıkça millet dudak büküp oturur 
0 oy
tarafından
canim benm de kizim 5 yasinda ama soyledigimi yapiyor eger yapmiyorsa mesela gunluk cizgi film hakki ya da telden oyun hakki gibi seyler varsa ceza uygulayabilirsin.. ama arka taraftaki kisiyi daha once de gordugu icin onu yabanci olarak saymiyor olabilir
0 oy
tarafından
Bnim oğlum 4 yaşında ve yabancı lrala konuşmaz .anne sen cevap ver dıyo.  Bahçeye gelince gelebilir komşumuz falan hiç takmam oyle seyleri  
0 oy
(6,190 puan) tarafından
Cocugunuza siz dogruyu,yanlisi ogreteceksiniz ayni sekilde de yabanci kisilerle samimi olmamasini ve konusmamasini
0 oy
(11,517 puan) tarafından

Benim kızımda 5 yaşında asla kimseyle konuşmaz yani yabancılarla gerçi anneanesiyle bile zar zor konuşur bende üzülüyorum neden bu çekingen diye aşırı utangaç

Oğlumsa 20 aylık maşallah herkese gider sarılır ama daha küçük olduğu için galiba böyle gerçi kızım küçükkende gitmezdi kşmseye 
0 oy
(1,738 puan) tarafından
Ayni benim kiz valla . 
0 oy
(7,827 puan) tarafından
Kapının önüde olsa orası senin daire tapulu değil canım oturabilirler çok gıcık bi durum anlıyorum kızına yabancılarla ilgili videolar izlet oyuncak bebekleri konuştur yanlarına başka bebek gelsin o da desin ki biz yabancılarla konuşmuyoruz annem babam çok üzülür ve sarılmıyoruz temas sevmiyoruz o da seni dinler zamanlada oturur düşünceler
0 oy
(166 puan) tarafından
Benim oglumda öyleydi anaokuluna giderken yolda her gördügyyke konusur bazen sokakta biseyler orup satanlara bile sarilip operdi :-)simdi 9 yasinda ama yine herkesle muhabbet eder konusur bende halen surekli uyaririm yani bazi seyler degismiyor ilk tanistjgi birisyle bile cok mesafeli olamiyor 
0 oy
tarafından
Şu zamanda çok tehlikeli Anlayana kadar bıkmadan usanmadan anlatman gerek güzel bir dille sebebini..oğlumda çok sosydir ama Allah'tan sadece çocuklara karşı öyle..büyükler yaşlılar falan sesle ince cvp vermez.tek sorun komşular bazen çikolata falan aliyolar.hemen veriyolar eline oğlumda çok abur cubur yemediği için aliyo..3 yaşında sürekli kapının önüne çıkardığında söylüyorum yabancılar dan bisiy alıp yemiyosun diye .tamam diyo gene aynı..sürekli söylemem gerekiuo sanırım
(3,546 puan) tarafından
Abur cuburun zararlarını kesin bir dille anlat. Yememesi gerektiğini söyle. Sizde yerken mesela yanında yemeyin saklı gizli yiyin. O yerken de ay nasıl yiyorsun o çok saglıga zararlı diye üstüne bastırın. Bir zaman sonra yavas yavas soğuyacaktır.
tarafından
Gizli yeyin ki yasak oldugu icin cpcuga daha cazip gelsin sizlere söylemeden iş yapmayi simdiden ogrensin...
tarafından
Yemesinde sknti yok arada veriyorum..çocuklardan görüp istiyo illa..bakiyo sonra eline yiyo diye ..normalde yoğurt ceviz kefir hep bunlarla besleniyo..benimde aram yoktur .babaannesi aldığında ilk yediğinde yaptım..yoo çok güzel dedi bana(•‿•)
0 oy
(3,546 puan) tarafından
Valla canım al karsına otur tek tek anlat. Özel bölgelerini yasaklı yerleri anlat. Özelliklere erkeklere karsı daha uzak durması gerektiğini anlat. Benim de iki kızım var. Biri 9 diğeri 7 yasında bir ara hergün haberlerde cocuk tecavüzü göre göre kafayı sıyıracaktım. Dedelerine dayı amca kim varsa ben o yastan itibaren anlattım. Evlatlarım konusunda kimseye asla güvenim yok. İzliyoruz hepimiz herşeyi biliyoruz. Ne gelirse özellklie yakınından geliyor insanın. İlk basta yasaklı bölgeleri öğrettim mesela banyodan çıkınca. Oraların ona ait oldugunu benim bile dokunmamam gerektiğini anlattım.. Özellikle tecavüz konusuna giremesem de organ mafyalarını dilendirilen cocukları anlattım. Asla kimsenin yanında tuvalet yapmamalrını üstlerini asla cıkarmamalrını anlattım. Tam yası şimdiden aklına sok ama korkıtmadan bilinçli bir şekilde.. Kız evlat yetiştirmek öyle zor ki. Gerçi şimdi erkeği de kızı da bir ama inan kız evlat daha zor.. Kimseye güvenme. Babana bile güvenme. Bu devir öyle bir devir ki. Baktın anlatarak olmuyor otoriteni koy gerekirse kız... Ne kadar ciddi oldugunu anlasın.. Ama bu son caren olsun. Benim büyük kız da cok samimiyet kurar ama küçük tuvaletini benim yanımda bile yapmaz.. Hele okula baslayınca varya okul hademesi bile insanın gözüne batıyor. Ben bu konuda milli eğitime yazmıştım bile. Erkek hademe olmasın okullarda diye. Allah yardımcımız olsun. Evlatlarımızı her daim korusun gözetsin. 
0 oy
(1,644 puan) tarafından
Benim 2 yaşındaki oğlum biliyo kimle konuşup konusmicagni . Sende anlatmaya devam et alışır anlattiklarina ama başkalarını öcü gibi degl de zarar gelebilir gibisine anlat kimisi başkalarını anlatırken ocuymus gibi anlatiyo bu sefer çocukta başka algı yaratiyo bu anlatım . Bnde giriş kattaym kiracıyım benimde evimin onu bahçe gibi ama komşum gelir oturur bişey diyemem camasr flan varsa zaten saygı gösterir oturmazlar ama genelde oturdukları zaman bişey diyemem demem yani en doğal hakları rahatsız olursam eğer perdemi çeker içerde otururm 
0 oy
(6,679 puan) tarafından
Benim oglum hic kimseyle birak konusmayi yan yana durmuyor ama kizim 2yasi olacak anne baba umursamiyor nereye gitsek dikkat cekiyo kim konustursa yanina gidiyor biz cagirinca gelmiyor
0 oy
(818 puan) tarafından
Oglum 5 yasinda senin anlattiginin tam tersi kendi babaanesine amcasina dayilarina bile soguktur dişardaki insanlara hic yuz vermez raziyim bu konuda evet bazen bunaltiyo bu sefer de eşimin ailesi bu cocuk yabani mi niye kimseye yaklasmiyo falan diyolar bende iyi yapiyo diyorum disaridaki yabanci insanlara neden yaklassin ki devir kötü goruyoruz o kadar cocuk tacizi tecavuzu evlerden irak cocugun artik seni anlayabilecek bi yaşta bu konuyu daha sık onunla konuş ya da bi pedegoğa götur insanlarla bu kadar samimi olmasin cnm Allah muhafaza kotu niyetli biriyle falanda karsilasabilir gözunun onunden ayirma cocugunu
0 oy
(2,831 puan) tarafından
Valla kızım 14 aylık olmak üzere o da kim cagirsa kucağına gidiyor o da böyle olacak galiba 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 145 göst.
+2 oy
2 cevap 141 göst.
10 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Kimolsam (1,084 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 173 göst.
26 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde gamzeozbk58 (1,830 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 91 göst.

Kategoriler

1,470,981 soru

24,092,755 cevap

331,859 kullanıcı

...