0 oy
371 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (853 puan) tarafından
Aşı  olmak istemiyorum çünkü kesinliği yok  emziyorum bir surü zararları internette dolaşiyor   insanlari neden mecburi birakiyolar anlamiyorum  kesin koruyoda demiyolar 

13 Cevaplar

+6 oy
tarafından
Seni mecbur tutan yok aşı olmak istemiyorsan olmak isteyen binlerce insan var sıranı onlar verirsin onlar vurulur korunur 
-Reklam-
+5 oy
tarafından
İnternette doşaşan zararları okuyacağına sağlık bakanlığının verilerini açıklamalarını okusanız daha bilgili olursunuz
+1 oy
tarafından
Bana henüz sıra gelmedi 26 yaşındayım ama çocuk doktorumla görusucem bu konuyu emziriyorum bende tereddüt ediyorum o yüzden .

Yoksa aşı karşıtı değilim  
(853 puan) tarafından
Ya bnde degilim  bebegimin tum aşilarini yaptiriyorum  kendim gidip oluyorum ama bu   aćiklama yapmiyolar araştiyorun ilerde  yan etkileri oluyo yaziyolar bebegim icin endiseliyim
0 oy
(45,021 puan) tarafından
Mecbur degilki canım şu an yani
(45,021 puan) tarafından
Kizz yok zorunlu değil yani şimdilik degil
(9,232 puan) tarafından
Valla arkadaşlarım anpatronlar asisiz iş başı yok demiş
(8,227 puan) tarafından
Senin yasal hakkın asla zaruriyet yok
(9,232 puan) tarafından
Yasal hak olsada diretmeler baslicak bak gör. Issız kalmaktansa aşılanması istenecek herkesin Allah sonumuzu hayretsin
(45,021 puan) tarafından
Benim komşuda tutturmuş olmicaz aşıya karsi durumlar felan yapiyo bunla ilgili yerli aşıyı bekliyolarnis diğerlerini asla ve asla olmayız diyolar
0 oy
(163,332 puan) tarafından
mecbur degil ama istemiyosan olma
(853 puan) tarafından
Mecburi cnm aşi olmayani hic biyere almiycaklarmis
0 oy
tarafından
Bana da çıktı ama esim izin vermiyor şuan emziriyirum 
(853 puan) tarafından
Bnde emziriyorum die  endiseliyim
tarafından
Herkes asi olcak galiba
0 oy
(1,738 puan) tarafından
Zorunlu degilki   ayrica bence gerekli ben oldum bionntech kzimda emzryorum 77 gunluk oldu cok iyi masallah 11 gun olmuş ben aşı olalı
(853 puan) tarafından
Doktorunuz biontechimi onerdi ilerdeki yan etkilerini araştrdinizmi
(1,738 puan) tarafından
Doktoruma danismadim. ben öz irademle arastirdim. Ve bionntech sectim saglik ocagina danismistim oda evet yapiyoruz en fazla ates halsizlik yapti dedi . Cocuklarda bi etki gormedik dedi
(853 puan) tarafından
Anladm tesekkur ederim
0 oy
(8,227 puan) tarafından
İyi de asla mecbur değil bu yasalara aykırı neden kendini sıkıntıya sokuyorsun ki
(3,104 puan) tarafından
Aşı için acil onay verildiğini ve Dünyayı etkisi altına alan ve bu virüs için zamanın ne kadar önemli olduğunu düşünürsek fazların hızlandırılmış bir şekilde yapılması normal degil mi? Acil onay verilirken aşının olası yan etkileri artıları eksileri ve aşı olmadan daha ne kadar sağlık sistemi ve insanlar bu duruma dayanabilir degerlendirmesi yapılıyor. Hiç kimse aşıya mükemmel yüzde yüz koruyor demiyor. Ama hiç kimse bu aşı öldürür de demiyor. Şuan için atılacak en mantıklı adım aşı olmak. Bu alanda uzman hangi doktor aşı olmayın aşıdan kaçının diye çağrı yapıyor. Ama tabi ülkemizde herkes doktor herkes doktorlardan bilim adamlarından daha bilgili.
(8,227 puan) tarafından
Bir çok uzman doktor olmayın diye çağrı yapıyor ama onların sesini duyuran yok çünkü sistem bunu istemiyor :)
tarafından
Sizin için diploma denilen kağıt parçası önemli zaten. Yıllarca dirsek çürütüp, şu aşağılık sistemde yer edinmek için gecesini gündüzünü harcayan gençliğini heba eden kaç kişi çıkıp doğruyu söyler? Zor güç geldiği konumu elinin tersiyle iten nadir insanlar var hakikati haykırmak uğruna. Ve öyle acıdır ki, o nadir insanların sesini herkes duymaz, duyurmazlar. Çünkü bu ülkede medya, gerçeği göstermez, örtbas eder.
Ha bir de sizin gibiler şunu ister, diploma sahibi olanlar zaten araştırıyor,  halk araştırmasın okumasın farklı bakış açısı olmasın bilmesin kısacası koyun olsun!
tarafından
Yorumlara bak gerçekten komiksiniz hemde çok diploma kağıt parçası? ama illa bir kurcalayan olacak o su bir kere de olsa bulanacak aşı var kaçın bu aşı çipli bizi kodluyorlar diye dolaşıyor insanlar bir ara dq metal yapışıyordu vücğtkarında
(3,104 puan) tarafından
Diploma bir kağıt parçası mı???   Alanım sağlık değil ama senin o kağıt parçası dediğin kağıda ben yılları mı verdim uykusuz kaldım ders çalıştım. Yemek yemedim yol parası yapıp okula gittim. Cehaletiniz buradan belli. Ayrıca bu zamanda kimse kimseyi susturamaz. Hayır yani aşı olmayın diyen doktorlar size sesini nasıl duyurdu? Halkın elini kolunu tutan yok biz nasıl araştırdıysak sizde araştırın. Söylediklerinize bir dayanağınız resmi bir evrağınız yok. Ayrıca bu aşı bir tek bizim ülkede yapılıyormuş gibi bu hastalık bir tek bize özgüymüş gibi sistemi bahane etmeniz kadar saçma bir durum olamaz. Söyledikleriniz gerçekten komik ve inanası birşey değil. Bana mantıklı ve dayanağı olan gerçek bir sebep söyleyemiyecekseniz. Uzatmanın bir anlamı yok. İyi akşamlar.
0 oy
(6,189 puan) tarafından
Aşı mecburi değil zaten olmak istemiyorsan olmazsın
0 oy
(13,306 puan) tarafından
Olma canım ne olacak yayılsın virüs mutasyon vs bizim olduklarımız da heba olsun yazık devletin parasına. Bütün dünya kobaydı zaten bi sen olma millet maskeyi çıkardı attı biz hala olsak mı olmasak mı
(13,306 puan) tarafından
Bütün bebeklik çocukluk aşıları da hafif atlatmak için yapılır. Aşı hasta olmamak için değil hafif atlatmak için yapılır. Hastanede kaç yatan hasta var biliyor musunuz koskoca hastanede koronadan 2 kişi hepsi aşı sayesinde geçen yılki bugünkü vaka ve yatan sayısına bakarsanız aşının etkisini anlarsınız. Ben aşı olmayanlar yüzünden varyant virüsü niye kapayım onlar da ortalıkta onları gezdirecek. Ben onlar yüzünden niye hala eve hapis olmaya devam edeyim
(853 puan) tarafından
Ya bn zaten bebgim icin endiseliyim ya  yorum yazarken biraz anlayisli olun   sanki % 100 koruyomu dediker aciklama bile yapmiyolar
tarafından
Aşı olanlarla olmayanlar bu varyanta eşit mesafede zaten. Onlar yüzünden demek çok ağır itham, herkes kendi hayatı için, bebeği, ailesi için en doğru kararı almaya çalışıyor. Herkesin doğrusu aynı olmak zorunda değil
(853 puan) tarafından
Ya bnim zaten hayatı tehlikem var damarlarim skısıyo hatta  2kilonun  derdine duşmusüm  bide kanda pihtilasmaya sebeb olan direk ölume sebeb olucak bi aşiyi zorunlu kilacaklar ha aşı  olmayan bnm yuzumdende yayilmadı cok şukir tum kurallara uydum  o  bna bisey olmaz deyipte dısarı çikanlar yuzunde oldu ha bn onlar yuzunden dgru durust ayni şehirde  oldgum ailemei 3 ayda bir yarim saat gordumm  o ayri bilip bilmeden insanlara akıl vermeyin
(8,227 puan) tarafından
Maskeyi bırakan ülkelerin %10 kadarı anca aşıyı yaptırdı sanki herkes yaptırmış gibi lanse etmeyin asi yaptırmayan asi yaptırana hiç bir zarar veremez mantıken zaten asi virüsü ortadan kaldırmaz sadece olan kişinin semptomlarını azaltir  bu sebeple de olanın olmayana soylenme hakkı yoktur
0 oy
(12,271 puan) tarafından
Bende emziriyorum olmayı düşünmüyorum 
0 oy
(13,671 puan) tarafından
Bana da geldi olucaktim bende geçen hafta ama bende pıhtılaşma bozukluğu olduğu için şuan ikilemde kaldım ne hematoloji doktorum ne de başka doktorların hiç bir fikri yok bu konuda biontech kanda pıhtılaşmaya sebeb oluyormuş diye okudum bende zaten var aşı da yaparsa nolur bilmiyorum kaldım resmen ortada
0 oy
(7,117 puan) tarafından
Bana da çıkmış da yaptırmayı düşünmüyorum. 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 654 göst.
19 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,178 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 327 göst.
21 Haziran 2021 Diğer kategorisinde ÖzEn (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 348 göst.
29 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Tuğçe ALATAŞ (662 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 339 göst.
27 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Gurmeanne (764 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,756 soru

24,063,420 cevap