0 oy
524 göst.
Diğer kategorisinde (689 puan) tarafından
Benim oglum tv cok seviyor 1 yasinda gulerek soyledigimiz herseye guler

Ismine tepki verir 

Bebekleeri sever oynar 

Yemegini kendi yer 

Yapma etme dedigimi anlar  ama bu tv izlemesi ilerde otizm tetikler mi 

7 Cevaplar

+3 oy
tarafından
TV sevmeyen bebek yoktur ki. Bir yaşındaki bebeğin iradesi de yok, yani seviyor deyip zararlı şeyleri yapmasına müsade edemezsiniz. Şimdi kesin ben izlettim bişey olmadı diyen birçok kişi çıkacak. Lütfen dinleme onları. Küçük bir ihtimal bile olsa göze almaya değer mi ?
(689 puan) tarafından
Baska çare yok çalışıyorum babaannesi bakiyor izletmesse durmuyor
tarafından
Gerçekten mecbur kalmış olmanıza çok üzüldüm. Allah yardımcıniz olsun
(689 puan) tarafından
Ben evde oldugum gun oynuyorum onunla cok egleniyor isi birakmayi bile dusunuyorum
tarafından
Eğer bırakma imkanın varsa en azından bı iki yıl yanında ol. Kimse anne kadar sabırlı olamıyor. Ben bu yüzden güvenip babaneye bırakamam. Yaşlı kadın kosturamaz ki peşinde. TV açınca sesi çıkmıyor diye izletir. Biz gidince hep açık oluyor, kapatınca bişey demiyolar ama ben yokken açık kalmayacağını nerden bilecegim
(1,615 puan) tarafından
Benim kızım 3 yaşında televizyon izlemez telefon bakar ne kadar yasaklasam da babası verir ve kızım gözlerinde kuruluk çıktı gözlerim açıyor anne dedi göz doktoruna götürdüm kuruluk var dedi şimdi oğlum 1 yaşında eşimle kavga ediyorum ben izin vermiyorum o çocuk telefon bakmıcak diye televizyondan çizgi film kanalını açarım mutdaktan oturur mama sandalyesinde izler benim Amerikan mutfak çocular için bu şkeilde daha iyi olur dşy etercih etmiştim yani bu yaptığım da belki doğru değil ama zombi gibi telefon bakmasından iyidir bizler bile ne kadar uzun süre bakarsak gözlerimiz batıyor parlaklığını kısıyorum falan ama bırakmıyor ve çok hiperaktif oldu zaten eziyeti çok başka
tarafından
Telefona nispeten bence de TV daha mantıklı. En azından ne izliyor onu takip etmek daha kolay ve arada mesafe oluyor. Ama telefonda bunlar daha zor. Keşke hiçbiri olmasa ama :(
(1,615 puan) tarafından
Bencede güzelce oyun oynamayı öğrenirler en azından ama maalesef bunlar var hayatımızda
-Reklam-
0 oy
(862 puan) tarafından
Ah ahh benim oğlanı da o tam kapanmada eşim alıştırdı tv ye şimdi açmazsam kendini yerlere atıp ağlıyor gun boyu izlemek istiyor oyun oynuyoruz fırlatıyor tv ye gidiyor yürümüyor emeklemiyor önünde oturuyor zaten konuşmuyordu anne baba bile demedi daha bir ara ba ba diyordu artık oda yok çok sinirli herşeye ih ıh diye bağırarak tepki veriyor bende çok korkuyorum nasıl vazgeciricem bilmiyorum da benimkide 1 yaşında 
(689 puan) tarafından
O korku cok zor anliyorum
(862 puan) tarafından
Hemde nasıl
0 oy
(313 puan) tarafından
Evet şu anda yok ama ileri yaşlarda belki çıkacak belki otizimin farklı ve hafif bir boyutu olacak bak ben çocuğumu pedagoga götürüyorum bı problemi yok kontrol amaçlı TV kumandası kayıp bizim evde 1 ayda konuştuğu kelime iki katına çıktı 20 aylık 100 kelime üstü konuşuyor 
0 oy
(3,417 puan) tarafından
9 aylık oldu öle odaklı hiç izletmedim tabi hicmi görmüyor ben izlerken gözü kayıyor bakmaya calisiyir ama ben hemen başka seylerle odaklanmasını sağlıyorum artık durmuyor yerinde TV kapalı bile oluyor arada
0 oy
tarafından
Benim kızımda çok TV seyrediyo ne alaka ki canım otizm le ?
(689 puan) tarafından
2 yasindan onxe otizm i tetikliyor
tarafından
Hmm benim kızım 2 buçuk yaşında
(689 puan) tarafından
2 yasindan once izlemediyse sıkıntı yok
0 oy
(684 puan) tarafından
Kesnlkle işini brak imkanın varsa ben bırakmadım çok pişmanım oğlum şuan otizm keşke o aralıkda braksaydm 1-3 yaş arası oluo ne oluosa 
(689 puan) tarafından
Cok gecmis olsun umarim duzelir eger yanlis anlamazsan nasil belirtileri oluyor bende supheliyim ya bilmiyorum nasil bu
(684 puan) tarafından
Estagfurullah cnm yanlş anlyck bsey yk malesf oldu insallah szin yoktr.  Bzde göz teması ve ismine tepki hç yktu yabancı tanıdık ayırt etmezdi kendi halinde kmseyle iletişim kurmzdıı. Konusmada gerilik vardı hala tam düzgün konusamıo hiç konusamayanlrda var çok şkür şuan daha iyi ama yaştlarından geri tabi
(689 puan) tarafından
Yardim aliyoemusunuz okudugum kadariyla doger yazilardan bu hastaliktan kurtulma sansi bile varmis dogru yardimla
(684 puan) tarafından
6 yıldır özel eğitim alıyoruz ilerleme var anck bitmş değil malesef eğitim yetersiz kalıyor bu konuda parası olan yol alıyor
0 oy
(1,861 puan) tarafından
Tv otizm alakası yok
(3,074 puan) tarafından
Doktorlar var diyo siz nerden duydunuz olmadığını
(1,861 puan) tarafından
Hangi doktor ki o tv ye baktı diye çocuk otizm olcak
(3,074 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Otizmi tetikliyo cnm bi arastr istersen sen yine de..

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 459 göst.
26 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hayatzor (114 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 105 göst.
23 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Busra derler (18 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,860 soru

24,078,251 cevap

331,049 kullanıcı

...