Benimki tutuyo 5 kg lik süte 3 yemek kaşığı yoğurt koyuyorum ben iyice çırpıp kenarından döküyorum çelik tencerede yapıyorum üzerine kendi kapağını kapatıyorum birde üzerine örtü örtüp kapatıyorum hepsi bu bikere olmadı sadece oda gece dışarda bırakdım ondan olmadı
Canım mesela 5 kilo sütü boya bı havandirarak pişiriyorum 1 saat kadar ben 1 buçuk saat kaynatiyorum mayalama ısısına gelince bir kilo yoğurda iki kaşık seklinde açıyorum sonra mayaliyirum tencerede şişleri diziyorum uyutacgim yere dolduruyorum süt mayalma ısısı serçe parmağını içine koydigun zaman 6-7 den sinea isiriyorsa ufak ufak zamni gelmiş demektir sonra şişlere doldurduktan sonra üzerine nem çeken bı bez yada kağıt havlu kapatıyorsun sariyorsun kapaklarını kapatma sabaha kadar beklesin sonra çok kimildatmadan kapakları açık şekilde dolaba kaldir 4 saat beklesin kimildatma ama calkalanmasin sonra kapaklarını kapat bubkadar dışarda 10 saate yakın kimildatmadan beklesin 4 saat kadarda dolapta babaannem annem ve ablamın tarifi hiç şaşmam taş gibi olur üzerinde biraz pütür olmasının sebebi sütun kaynağından dolayı
1,488,840 soru
24,336,042 cevap
345,858 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın