Arkadaşlar bu gün yeni yıl ile ilgili pek çok post açılmış ve bi çok kişi biz müslümanız gibisinden yorumlar yapmış. Elhamdülillah hepimiz müslümanız ve bizim kutladığımız noel değil yılbaşı yani yeni bi yıla girişi kutluyoruz mesela evleniyoruz düğün oluyo ya hani yeni bi hayata başladığımız için mutluyuz işte yılbaşı da öyle yeni bi yıl yeni umutlar bunu kutluyoruz yani. Lütfen dindar olmaya çalışırken komik olmayın şu ön yargılarınızı bi kenara bırakıp noel ne yılbaşı ne onu bi araştırın :) hepinize mutlu yıllar :)
Canim fikrine saygi duyuyorum kutlarsin kutlamazsin. Ama yeni yıl deyince degismiyor :)) biraz vicdan rahatlama gibi geldi yani. Benim nacizane fikrim.
Ama iste canim benim müslümanın yılbaşı 1 muharrem yani hicri yılbaşı bizim .
Katılıyorum :)
Ama neden kendini yordun ki :) kime ne anlatıyorsun.
Yorma kendini. Bu platformda bu konularda.
Bnun tartişmasi cok yapildi kuzum kalp kirmaktan başka bisey olmuyor bosver, herkes hamile veya lohusa tartisip üzulmeye değmez iyi seneler dilemekle insan hristyan da olmaz :) o yuzden hepinize mutlu bir yil olsun bebişlerimizi saglikla kucagimiza alalim bende bu gece doğururm insallah :)
Noel baba degil nail baba hatta :)))
İyi de biz Müslümanlar olarak ayetlere ve sünnetullaha göre yaşamalıyız düğün yapıyoruz çünkü efendimiz nikahınızı bir velime ile yani düğün yemeği ile duyurun buyuruyor.. Biz düğünü de bunun için yapıyoruz. Evet bizim de yeni yıl başkangıcımız hicri yılbaşı.. Muharrem ayının 1ine takabül ediyor.. Örnekle olayı yakalamaya çalışmışsınız ama olmamış maaleef.
Canım din ve irk tarzı konular tartışmaya çok müsait konulardır. Evet dinen bize haramdır çünkü noel baba diye birşey bizim dinimizce uygun değildir. Bizim kurban bayramimizi kutluyor mu onlar hep bir ozentilik bizde çoğu o noel baba ve diğer yaptığı şeyleri bile bilmeyen dinen günahtır evet
Boş konuşmuşsun.sen kutla istediğin şekle kılif uydur .musluman insan elbette hata yapar insaniz ama herkes hatasini görüp ona gore ders ve tovbe etmeli.senin dedigin muslumanim ama noeli de kutlarim.musluman bilerek bilmeyerek isledigi gunahtan af diler.bile bile hridtiyan adetlerini normallestirmeyin.madem postu açtın fikirlere saygı duy.
Ben Mekke'nin Fethi ni kutluyorum herkesin 31 Aralık mekkenin Fethi kutlu olsun
Noel le yilbasinin arasindaki fark nedir ayni bizim dinimizfe
Orfumuzde adetimizde boyle birsey varmi yok dinimiz neyi buyuruyor kafirlere özenen onlardandir
Ya bide onların çoğu burda kaynanasının eltisinin dedikodusunu yapanlar ona çok gülüyorum :) ama onlar müslüman biz ******
Ya Allah aşkına bayanlar kala kala bir sorun yılbaşı mı kaldı? Sadece yılbaşı kutlamak mı günah? Burda eşikten beşiğe cinsi munasebete kadar herkes konuşuyor Allah 4 duvarı niye vermiş kimsenin aklına gelmiyor neymiş Müslüman yılbaşı kutlmazmış ona bakarsanız Müslüman evini eşini cinsi münasebetini evinde ne yiyip içtiğini ayıbını anlatmaz ona kadar farkında olmadan ne günahlar işliyoruz bu deve de kulak o yüzden bu konuya takılmayın daha önemli şeyler var :)
Bacım ben sana yılbaşında yani ne olduğunu söyleyim “Milattan önce güneşe tapan putperestler, tanrı saydıkları Güneş’in her gün biraz daha erken kendilerini terk etmesine üzülürlerdi. 25 Aralık’ta günler tekrar uzamaya başlayınca, Güneşin kendileri ile kalmaya razı olduğuna sevinerek kutlamalar yaparlardı.” Bu kutlamalar sırasında dans ederler, içki içerler ve ışıklandırma yaparlardı. O günde hindi kesme, domuz başı, kaz kızartması yemeyi ve birbirlerine çeşitli hediyeler vermeyi, gelenek haline getirmişlerdi. Ayrıca; Güneşe tapan ve kurtarıcı tanrılarının kış başlangıcında doğduğuna inanan, diğer putperest milletler de vardı. Bunlar da Julian takvimine göre kış başlangıcı olarak kabul edilen 25 Aralık’ta özel kutlama törenleri yaparlardı
1,488,755 soru
24,334,570 cevap
345,809 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın