0 oy
178 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (418 puan) tarafından
Kızlar 53 günlük bebeğim var yaklaşık 1 aydır süt ve süt ürünü diyeti yapıyorum. Ilk başta kakasinda kan oldu ama kan olduğu güne kadar ben süt ürünü tuketiyordum zaten kanın olduğu zamanlar 27 gunluktu sanırım. 27 gün boyunca süt urunu yemistm zaten bir sorunumz yoktu. Kanın ilk oldugu gün kabuklu yer fıstığı yemistm doktora söyledim ama süt ürünü diyeti verdi sadece. Test yapmadı cikmaz diye. 1 ay sonra kontrle çağırdı. Diyet yapıyorum kan mukus olmuyor ama cildinde dokuntuler devam ediyor. Hastane bize 2 buçuk 3 saatlik mesafede baska sehirde bulunuyor. Gelip gitmesi sorun oluyor her ay. Siz her ay gidiyor muydunuz? Her ay gidince neyi takip edecekler ki. Diyeti ben bir gün açıp baksam kan veya mukus olursa zaten devam ediyordur sonra öyle tekrar devam etsem filan diye düşündüm bana akıl verin napaym her ay şart mi gitmek

4 Cevaplar

0 oy
(1,328 puan) tarafından
Ben ne diyetler yaptım canım fayda olmadı en son sütü kestim özel mamaya basladı doktorla ve ondan sonra benm bebiş daha rahat uyudu ağlamaları kesildi meğersem cocugun içi kaşınıyor dedi doktor ondan durmuyormuş ve eğer döküntüler oluşmaya başladıysa iç organlara kadar gider demişti doktorum benm bebeğimde alerji canım benn 1 hafta sadece pirinç tükettm (alerji oranı en düşük besin) ama fayda etmedi yine aynıydı

Bide o döküntüler bepanthol sensiderm sür canım geçirir
(418 puan) tarafından
Yaa o kadar ciddi mi
(1,328 puan) tarafından
Evet canım alerji önlem alınmazsa bile netten bak kulakta sağırlığa kadar gidiyor sürekli pişik olması bile alerji bulgusu gaz aramama sürekli ağlaması ve deri döküntüler eger cocuk deri döküyorsa bu egzama dır canım deri döküntüsü olunca ilerlemiş oluyor
(1,328 puan) tarafından
Deri döküntüsü nün fotosunu atablr man
(418 puan) tarafından
Atayim canim yorumlara. Bende sanıyorum pisigi bezden oluyor hiç geçmedi pisigi 3 tane pisik kremi bitirdim 50 gün de.
(418 puan) tarafından
Bebeğim durmadı cekemedim canım net. Pul pul soyulma oluyor derisi kuru ve sert  pütürlü
-Reklam-
0 oy
(418 puan) tarafından

Böyle soyulma tarzında canım. Akşam daha net atayim 

image 

(1,328 puan) tarafından
Alerji olmus canım bebeğe normal şampuan ile yıkama sakın mustela kullan vuducudunu sürekli nemlendirir kesinlikle bepanthol sensiderm sür cok iyi geliyor canım polar yünlü battaniye kıyafet sakın ama sakın kullanma duşdan sorna azcık kurula nemli kalsn vucudu
(418 puan) tarafından
Tamam canım mustela alayim normalde dha coktu bu döküntü ama bebe yağı sürdüm hafifledi 2 gundur
0 oy
(3,834 puan) tarafından
geçmiş olsun canım. 

benim kızımda da 40 45 günlükken döküntüyle başladı alerji. kusmasi da vardı ama kimseye anlatamadım normal bi kusma olmadığını. kakasi da yeşildi gazı vardi sürekli. her kaka yaptiginda sırtına kadar çıkıyordu. test yaptı doktor 3 aylik civarındaydı temiz çıktı kan testi. 4 4bucuk aylikkende deri testi yaptı o da temiz çıktı. ama yine de diyet verdi ne varsa kestim. sütten baharata salcaya fındığa kadar. ve 2 3 hafta içinde cildi kakasi herseyi düzeldi. açmayı denediğim her an tepki verdi. 1 yas civarında azaldı yavaş yavaş açtık. 15 16 aylıkken çok daha iyi oldu. suan 20 aylik hic birsey yok diyebilirim. 

ben bioderma atoderm kullandim. pişik olunca sudocrem kullandim. ama çok ince bi tabaka halinde sürdüm. bi ara bayaa kötü oldu bundan bi kaç önce doktor krem verdi içinde kortizonda vardi o yüzden kremi kullanmayı tercih etmedim bi iki kere sürdüm onun dışında bol bol nemlendirdim. sık sık duşa sok ve cildi ıslakken nemlendirici sür. ben yeri geldi günde 4 5 kere krem sürdüm. 

daha küçükmüş bebegin camaşırlarını ütüle tersten, yumuşatıcı kullanma ve yıkadıktan sonra da durulama yap yine. sorunlar tamamen geçmeden diyeti açarsan bi sonuç alamazsın.  
(418 puan) tarafından
Yok canım diyete devam edecegm zaten ama her ay kontrole gitmek sknti oluyor
(3,834 puan) tarafından
bizi her ay çağırmiyordu. 2 3 ayda bir gidiyorduk. simdi de 3 ayda bir kontrole çağırıyor
0 oy
(679 puan) tarafından
Benim oglumun hem sut hem yumurta alerjisi var ve cok ileri seviyedeydi testtede cikti daha bayramdan once yumurta yemeye basladik sut urunu hala tuketemiyoruz sabirli olun bebeginize kullandiginiz sampuan nemlendiriciyi mutlaka mustelanin atopik ciltler icin olan urunlerini kullanin
(418 puan) tarafından
Diyeti yapmak istiyorum da her ay kontrolkontrole gitmek sknti benm icin
(679 puan) tarafından
Degerleri yuksek mi cikti eger cocugunuz kucukse zaten ek gidaya kadar  bisey veremezsiniz
(418 puan) tarafından
Test yapilmadi ki canım kandan dün yaptrdm pazartesi bakacak sonuca.
Bebegime zaten anne sütü veriyorm sadece ama kakada ara ara kan.devam.ediyor,
(679 puan) tarafından
Senin diyet yapman gerekiyor  anne sütü  aliyorsa
(418 puan) tarafından
Yapıyorum zaten diyet yaptığım halde kan oluyor yani sadece süt urune değil başka bir şeye de var alerjisi onu nasıl çözeceksek onu bilmiyorum kanlari temiz çıkmış
(679 puan) tarafından
Sut yumurta kuriyemis hepsini birden kesiyorsun ben salcayi bulguru bilr kestim  sonra teker teker deneyerek yedim bu sekilde yapman gerekiyor

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,473,250 soru

24,122,301 cevap

333,547 kullanıcı

...