0 oy
774 göst.
Diğer kategorisinde (1,861 puan) tarafından
Düştüğünde mi yıkanmalı ilk yoksa düşmesini beklemeden yıkayan varmı 

42 Cevaplar

0 oy
tarafından
Doktor bana göbeği düşene kadar yıkama dedi üç çocuğumda da yıkamadım göbekleri düşene kadar sildim 
(1,861 puan) tarafından
Bende silcem sanırım
tarafından
Göbeği düşene kadar yumuşak bir lif ve banyo suyu ile sil canım basını istersen yikayadabilirsingonegi düşüncede bir gün dur bir gün yika hem sariligida çabuk atar
(1,861 puan) tarafından
Tamam canım çok tesekur ederim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Dusmesini kesinlikle bekleyin dedi doktoru bekledim dustu 2 gun sonra yikadim. Dustukten sonra da 2 hafta gazli bezlerle tampon yaptim
(1,861 puan) tarafından
Daha açıklayıcı oldu tesekur ederim♥️
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Doktorumuz göbek bağı düştükten bir gün sonra yikamamizi söylemişti. öyle yaptık. Enfeksiyon riski olduğu için daha sağlıklı oldu. Ayrıca vücudunu kaplayan o tabakanın biraz bebek üstünde kalması da bebek için sağlıklı bir  durum 
(1,861 puan) tarafından
Bunu bilmiyordum çok tesekur ederim
(3,550 puan) tarafından
Rica ederim. Bence en sağlıklısı bebeginiz doğunca çocuk doktoruna sorun. O söyler zaten ama siz iyice sorup nedenini öğrenin
0 oy
(1,644 puan) tarafından
Ben çok korkmuştum gobegne bişey olcak sanmstim 11 gün yikamadim 11 . Gün göbeği düştü bir gün snra yikadm ama kaynanam yıkayalım demsti ben yikatmamstim 
(1,861 puan) tarafından
Bencede tam tersi konu
(1,644 puan) tarafından
Aynen
0 oy
(17,196 puan) tarafından
Doktor önceden yıkaniyordu ama artik göbek bağı düşene kadar yıkamayın demişti. Bebeğin vücudunu saran tabakanin bir süre vücutta kalmasi daha iyi oluyormuş. Ben yıkamadim göbek düşene kadar. 
(1,861 puan) tarafından
Bende öyle yapicam
0 oy
tarafından
Eve geldigim gun yikadim
0 oy
(12,026 puan) tarafından
Canım Dr lar asla yıkanmaz diyor yıkanmamalı biz doktor degiliz. Ben buyuk cocugumu yıkada yıka doktor ne bilir dediler yıkattılar cocugu. Cocugun göbegi 1 ayda düştü kurumadı. Birde göbegi yakıldı deliği. 2. Yı yıkamadım 1 haftada düştü
0 oy
(255 puan) tarafından
Benim oğlum yoğunbakimda kaldi 1 ay orda hep yıkıyorlardi hemsireler :) 
0 oy
tarafından
Ben her gun yikadim 5.gun dustu
(1,861 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla hergun yıkamanın faydası çabuk düşmesi bağın ama o zaman bebek huysuzlanmiyormu
tarafından
Hayir valla tam tersine ilk yikadigimda bi uyudu 6 saat uyanmadi nasil rahat ettiyse ben de ac kalmasin diye sutumu sagip biberonla verdim
(1,861 puan) tarafından
Ay sevindim ozaman:)
0 oy
(1,008 puan) tarafından
Hastaneden çıkar çıkmaz yıkadım ve 7. Gün düştü göbek bağı enfeksiyon falan hiiiic olmadı. Oglum dogdugundan beri 1 gün aralıkla yıkadım hep. Yaz geldi her aksam yıkıyorum.
(1,861 puan) tarafından
Anladım canım yıkamak iyidir ya çabuk büyür uyur iyi olur
(1,008 puan) tarafından
Sonucta sıvının icinden cıkıyor cocuk. O halde bırakmak yazık günah pişik enfeksiyon oluşur yani ne biliyim. Temiz pak durması varken neden öylece dursun ki cocuk. Annem 16 yıl doktor cocuklarına baktı. Ve hep kendi yöntemleri ile büyüttü cocukları. Bazı doktorlar inan birşey bilmiyor ya cidden.
(1,861 puan) tarafından
Ona inanırım gerçekten birşey bilmiyorlar evet
0 oy
tarafından
Cnm kızımın 4 günlükken düştü göbek bağı, sonra göbeğinden kan gelince bekledik.15 gün sürdü yıkamadim korktum birşey olur diye.idrar yolu enfeksiyonu çıktı sonra.yikamadigim için olabilir diye düşünüyorum.yıka sen tavsiyem
(1,861 puan) tarafından
Anladım canım çok.tesekur ederim bilgi için
0 oy
(3,834 puan) tarafından
benim doktorum yıka dedi göbeğe su kaçırmadan. bende yıkadım daha hastaneden geldiğimizin ertesi günü ya da o gün. gün içinde de göbek etrafını kuruladim hep.
0 oy
(1,615 puan) tarafından
Göbeğine bez koyup yıkaya bilirsin daha sonra havlu ile kurulayıp bebekler için olan batikon ile pansuman yapıp bıraka bilirsin ben hastaneden geldikten 1 2 gün sonra yıkadım doktorda yıkamada sakınca olmaz dedi bebekte rahatlıyor hem
0 oy
tarafından
Doktor oyle diyorsa kizim dogunca dogumhanede yikamislar bu ne yaman celiski bende hastaneden cikar cikmaz yikadim bir sorun olmadı şükür
0 oy
(285 puan) tarafından
Canim bende yeni dihim yaptım sayılır yıkadım İnanki ya kirliydi yavrucak yaz ayı işkence olurdu her iki cocugumuda yıkadım göbek bağı düşmeden zaten 8 günlük oldu öyle düştü sen göbek bağına günde bir kere tentürdiyot dok bir damla hiç bişey olmaz çabuk kurur ben öyle yaptım
0 oy
(3 puan) tarafından
Göbek bağına dikkat edildikçe neden yıkanmasın canım . Ben eve geldiğinin 2 . Günü ve göbek bağının düştüğü günün sabahında yıkadım oğlumu . Bı sıkıntı olacağını zannetmiyorum 
0 oy
(6,190 puan) tarafından
Gobek bagi dusene kadar yikanmaz enfeksiyon kaparsa daha kotu olur.Doktor zaten soylemistir yikanmamasi gerektigini 
0 oy
(73 puan) tarafından
Göbeği düşene ve vücudundaki verniks tabakasi kaybolana kadar yıkanmaz. Çünkü o tabaka bebeğin bağışıklıgini besleyen şeydir. Ayrice bebek dogduktan sonra sizin ve kendisinin kokusunu duymak ister. Su ve sabun değil göbeği düşsün sonra isterseniz her gün yikayin
0 oy
(53,997 puan) tarafından
bize hastanede yikamayin dediler bir hafta yikamadik
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Eve gelir gelmez yıkadık. Her doktor farklı söyler ben yıkanmasından yanayım rahatlıyo bebek bşde ıslak mendille silen var hayret ediyorum ıslak mendilin kokusu zsten kuruyunca berbst oluyo o çocugu temizler mi hiç
(1,861 puan) tarafından
Bencede temizlemez ılık suyla temiz bezle silinse bi nebze belki

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 581 göst.
9 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 573 göst.
9 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (1,929 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 329 göst.
0 oy