0 oy
546 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (12,026 puan) tarafından
Kızlar sütüm var oglum emiyor kılosu cok ıyı alımı ıyı 3 gun sonra 5 aylık olacak Dr ek gıdaya baslatıyor hanı İlk 6 ay sadece anne sutuydu ıcım rahat degıl benım

17 Cevaplar

0 oy
(2,980 puan) tarafından
Verme cnm emsin seni nasıl olsa başyacak birgün acelesi yok bence yediği şeylerin tadını alırsa bırakır seni emmeyi 
(12,026 puan) tarafından
Bende istemiyorum vermeyi ya. Yogurt ver diyor
tarafından
Vericem söyle ama verme sende. Dr aklini kaçirmis qaliba
(12,026 puan) tarafından
Bırde ozel Dr
tarafından
Hmmm Allah akıl versin dr a
-Reklam-
0 oy
(3,549 puan) tarafından
Kilo alımı sorunlu değilse doktoruna 6 ayı beklemek istediğini söyle balım 
(12,026 puan) tarafından
Degil gülüm güzel alıyor masallah
(3,549 puan) tarafından
O zaman bekle canım en sağlıklısı 180 günü doldurunca başlamak. Ben meme reddi yüzünden erken başladım aslında pişman da olmadım ama meme reddi olmasa bende beklerdim 180 gün dolmasını
(12,026 puan) tarafından
Bende bu dar eren olmasını ıstemiyor um acıkcası
0 oy
tarafından
Tadım yaptirabilirsin bir kac cay kasigi. Yoksa oturup bi kase yiyemez daha erken
(12,026 puan) tarafından
Bana dedi ki ilk 3 gün 3 er kasık sonra bir problem olmazsa 1 porsiyon ver dedi
tarafından
Bi porsiyon çok ama yaa  küçüçük miydesi var onun.
(12,026 puan) tarafından
Valla bacım gerci bir porsyonda dediği ona ben dilimi soksam iki kerede yerim kaşık kullanmadan.
tarafından
Ahahaha:). Bence verme. Bide 6 ayi beklemek istiyorum söyle belki fikrini degistirir.degistirmezsede  veriyorum dersin
(12,026 puan) tarafından
Evet dogru vallaha gene götürcem simdi haftaya gireyim yanına diyim
0 oy
(912 puan) tarafından
5. Ayda başlayanlar genelde kilo alımı düşük mama ile beslenen yada alerjik bebekler oluyor. Bu durumlar yoksa ve doktor hala ek gıda diyorsa doktorunuzu değistirmenizi öneririm
(12,026 puan) tarafından
Alerjik degil kilosu alması filan iyi. Neden boyle yaptı Kı bu.
(912 puan) tarafından
Canım için rahat değilse başka bir doktora da danış .
(12,026 puan) tarafından
İçim rahat degil vallaha ben 6 aylık olsun ıstıyorum
0 oy
tarafından
Canm benim kizimfa 5 aylik olacak dogdugunda sadece 1 ay anne sütü ile beslendi diger aylar hep mama biz erken gecmiyorz ek gıdaya canm ben 180 gun dolunca basliyacagum
tarafından
Kilosuna bakalim kilo alimi gzlse eger baslatcam ek gıdaya dedi banada bakalim ne olcak . Sizdemi ocak ayinda dogum yaptiniz allah anali babali buyutsun ins
(12,026 puan) tarafından
Evet canım ocak ayında yaptım Amin cümlemizinkini inşallah
tarafından
Bende 29 ocakta yaptm canm :)
(12,026 puan) tarafından
Benimde 12 =)
tarafından
17 gün varmis aralarn da kızmı benim ki kız canm ismi derin . Hareketleri felan nasl canm suan ellerini birlestirme biseyi tutma fwlan yapabiliyormu. Benim kizim henüz dönemiyor dönüyormu mesela hemen hemen aynilar ya sormak istedim
0 oy
(3,834 puan) tarafından
kimisi erken başlatıyor yani oluyor öyle. ama anne sensin sana kalmış erken yiyen bebekler daha çok alışıyor diyorlar 
(12,026 puan) tarafından
Bıkmıyorum Kı kuzum ogrensın yunutmayı dedı
(3,834 puan) tarafından
benim arkadaşım 2 yaşına kadar dolu dolu emzirdi kızını sütü de vardı hic mama kullanmadı ama o da 5 aylıkken başladı ek gıdaya. tercih meselesi
(12,026 puan) tarafından
Bende Allah nasip ederse 2 seneyi doldurtcam.
0 oy
tarafından
Sen baslama kuzum dr söylesin öylece. Yetiyorsa neden baslatasin. Dr soruncada evet ek qida veriyorum de  o kadar 
(12,026 puan) tarafından
Bir buyuk kızın Dr da yazayım canım barı o da özele gidiyor numarası var adamın
tarafından
Anlayamadım cnm yazini
(12,026 puan) tarafından
Büyük kızımı da özele götürüyoruz ayrı bir doktora canım onunda özel numarası var bende ona mesaj atıp bir de ondan fikir alayım sonucta o da cocuk doktoru
tarafından
Heee  iyi olur aslinda. Bide ona sor bakalim ne diycek. Umarim senle ayni fikirde olur.
(12,026 puan) tarafından
Umarım canım
0 oy
tarafından
Benm kızım ek gıda fazla almadı ben de zorlamadım 2 yaşına 1 ay vardı kendim kestim alabildigi ksdar anne sütğ alsın sen annesin ve bebeğin doyuyorsa emzir kimseyi de dinleme kendin ye besili şeyler sütğn kalitesi artsın
(12,026 puan) tarafından
Ben cok dikkat ediyorum canım beslenmeme. Dilimi ısırayım cok dikkat ettiğim için gaz olmadı oyle cocukta. Doyup uyuyorda.
tarafından
O zaman devam canım ;)
0 oy
tarafından
Canım bizede dedı ek gıdaya basla dıye 5 aylıkken tamm dedım ama vermedim.  Bzım kılo alımımız çok gerıden gelıyodu ıstahıda yok kızımın . Meme reddımız oldu 2 .ayda emmedı sagarak verdım hep hem sut hem mama ılerledık. Suan tam 175 gunluk. Bır hafta oldu ara ara agzına verıyorum ama kasıgı gorur gormez kafayı cevırıyo almıyo. Belkıde dıyorum zamanı degıl suan bıle 
(12,026 puan) tarafından
Bilmiyorum bir ereddutte kaldım büyük olan 4 aylık tı resmen basladık ama o hiç emmedi.
tarafından
Bebegın emıyosa verme 6 aya kadar canım. Zaten 5 aylık olacak demıssın 1 ay snra baslarsn doktora basladm de yada doktorunu degıstır
0 oy
tarafından
Önceden üç ayda ek gıdaya başlanıyordu hâlâ daha başka ülkelerde üç ayda başlıyorlar ben 4 ayda başladım bi zararı olmadı 
(12,026 puan) tarafından
Benimde korkum yemek yemeyi sever de emmeyi bırakır mı
tarafından
Hayır bırakmaz 18aylık oldu her şeyi yer ama memeyi de ister şimdi hamile olduğum için kestim memeden ama arada bir aklına geliyo meme diyo
(12,026 puan) tarafından
Ah yavrum benim kıyamam ona.
0 oy
(1,666 puan) tarafından
Bazı doktorlar  aslatiyirama doyumluk değil hani taşlara erken alışsın diye ...buzim doktorumuzda başlayabiliriz dedi ben istemedim 6 . Ayda başladık 
(12,026 puan) tarafından
O da tutmayı ogrensin amacımız cignemeyi bilmesi dedi
0 oy
(5,481 puan) tarafından
Tadım yapılabilir deniyo ama benim doktorum da hiç ek gıda demedi sadece anne sütü dedim tamam dedi. 6. Ayda başlayacağım inşallah bende
(12,026 puan) tarafından
İçim hiç rahat degil benimde
(5,481 puan) tarafından
Sende 6 da başla canım ne olacak
(12,026 puan) tarafından
Annemde 5.5aylık olsun basla diyor yanı içine sinmiyorsa bir 15 20 gun daha bekle diyor.
0 oy
(7,930 puan) tarafından
hemşire meyve püresi ve yoğur verebilirsin demişti Aras 5aylıkken.Doyumluk değil zaten tadımlık verdiriyor.Anne sütüne devam
(12,026 puan) tarafından
Benimkide sadece yogurt dedi. O da 3 kasık bebek kasıgıyla
0 oy
(1,861 puan) tarafından
Ben dört aylıkken başladım ek gıdaya onun yeri ayrı onun yeri ayrı 
(12,026 puan) tarafından
Tıkanıyor mu ilk yerken
(1,861 puan) tarafından
Tikanmaz tıkanacak şeyler degil
(12,026 puan) tarafından
Cok korkuyorum
(1,861 puan) tarafından
Bende senin gibiydim hala öyleyim onu aşamıyorsun canım ama çocuğa birşeyler yedirirken dik durdurcaksin mesela kocan kucağında tutarken yada anakucaginda dik yatarken yedirebilirsin eğer korkan yedirmezsen çocuğun boğazı ek gıda almadığı için küçük kalır herşey geriler diş çıkması kilo alması büyümesi gelişmesi yürümesi daha valla iyi beslenme de çok fayda var öyle bir alistiriyorki  çocuğu yemek yeme konusunda ta küçükken çocuk ne versen yiyo dışı yokken bile öyle olunca inanki sende rahat ediyorsun iyi beslenen çocuk çok uyur
(12,026 puan) tarafından
Elim ayagıma karısıyor zaten annemi cagırcam gelsin
0 oy
(1,468 puan) tarafından

Ben 4 de baasladim  doktor tavsiyesiyle  hemde kızım fazla bile kiloluydu  yoğurt felan  taattir  bikac gün bişey olmaz korkma:) beni emmesi hic de azalmadı ayrica:)bide sole düşün eskiden hepimiz yemisizdr  6 dan once:) 

(12,026 puan) tarafından
Ya o oyle annem beni pirinc unuyla büyütmüş. Gerci ondan bir yerim küçülmüyor
0 oy
tarafından
Canım bebeğinin gelişimi iyi bizimkinin de iyiydi 5.ayda başlattı çünkü tadım yaptırmak gerekiyor sebzeler meyveler 3er günden zaten porsiyon zamanına gelene kadar 6 buçuk aylık oluyor biz meyvelerdeyiz 6.aya girdik her yiyecekten 3 gün zaten 1 kaşık aliyor sonra istemiyor sadece alışacak doyumluk değil yine anne sütüyle doyuyor 
(12,026 puan) tarafından
Oyle mi diyorsun canım evet 3 er kasık dedi
0 oy
(562 puan) tarafından
Kilosu iyi olan iştahlı bebeklere bazen geciriyorlardir canim ayrıca sen emzirmeye devam ediceksin 1 bucuk yasa kadar emzirebildifin kdar emzir ama ek gidayada gecirirler 
(12,026 puan) tarafından
Ben 2 seneyi doldurmak istiyorum Dr da dedim. İstersen 3 yasına kadar kesmeywbilirsin dedi

İlgili sorular

0 oy
34 cevap 2,071 göst.
0 oy
16 cevap 662 göst.
18 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Umutlubekleyiş2322 (489 puan) tarafından soruldu
+3 oy
6 cevap 259 göst.

Kategoriler

1,466,779 soru

24,035,232 cevap

328,896 kullanıcı

...