0 oy
1,527 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızım 20 aylık oğlum 8 aylık.

Oğluma sabah 10 da uyanıyoruz 270 cc mama içiyor.

Saat 1 de 1 çorba kaseai yoğurt

Saat 4 de bir çorba kasesi çorba minik ekmek doğuruyorum

Saat 7 de bir kase meyve püresi

Saat 10 da bir kase bebe bisküvisi

Saat 1 de 270 cc mama içip bayılıyor.

6. Ay aşısında boyu 79 cm kilosu 12 kilo küsür çıktı. 2900 doğmuştu.

Kızıma

Sabah uyanır uyanmaz 270 cc süt.

Yarım saat sonra kahvaltı

3 saat sonra yoğurt

3 saat sonra evde yaptığım bir yemek

3 saat sonra bol ekmekli çorba

3 saat sonra muzlu sütlü pekmezli bebe bisküvisi

Ve uyurkende 270 cc süt.

Oda 1.5 yaş aşısında yani 2 ay önce 89 cm boy 13.680 kilo ( kızım çok iştahsız) zorla yiyor 

41 Cevaplar

0 oy
tarafından
Oğlunun kilosu bana çok fazla geldi sanki canm doktor bişey demiyor mu benm oğlum 22 aylık 13 kilo
tarafından
Demedi kuzum iri bir bebek yaşıtlarına göre dedi. Ama boyu var o kiloya göre boy var çocukta
-Reklam-
0 oy
(1,058 puan) tarafından
Hepsi cok iyi ama saat 10 verdiginiz bebe bisküvisi fazla gibi canım geç saatte veriyosun birde 
0 oy
(3,135 puan) tarafından
270 CC çok gibi geldi bana ya. Bir de kilosu çok bebe bisküvisi verme
0 oy
(511 puan) tarafından
Sen böyle devam et kendimi gördüm sende şimdi oğlum 2.5 yasinda öyle bir tiksinmiski ki ac yaşıyor cocuk küçükken kustura kustura yediriyordum smdi tepki verebiliyor  artık zorla yediremiyorum   gönüllü hic yemiyor cok büyük  kötülük  ediyorsun büyüyünce tepki vermeye başladıkları zaman  bir lokma yediremicen
tarafından
Kuzum oğluma vermiyorum o istiyor acıkıyor çok. Kızıma ise vermeyince ölse yemez. Vermeyince daha çok yemiyor istemiyor iştahı kesiliyor eski kilosunda hala.
0 oy
tarafından
Bemde aynı hatayı yaptım şu an oğluö 22 aylık 22 kilo. Rejim verdi doktor yapma kuzum 
tarafından
Kuzum ben yediremiyorum oğlan kendisi istiyor vermesek cingan çıkıyor resmen evde
0 oy
tarafından
Masalllah ama oglunun kilosu bayagi fazla canim benim kizim bir yaşında 9 gunu kaldi 210 cc yi zar zor iciyor baskada bisey yediremiyorum kusuyor tukuruyor benimki tas catlasin 7.5 ancadir yani benimkide zayif ama seninki ilerde problem olur 
tarafından
Kuzum ben vermiyorum çocuk boğazlı bir bebek vermesem verene kadar çatlıyor
0 oy
(11,543 puan) tarafından
Vala benim 5 yaşındaki kızım senin oğlunun yediği günlük yemek kdr asla yemez maşallah cnm oğlumda 20 aylık 12 kilo bana çok geliyo oğlum sabh 150 mlm süt bazen 1 yunurta 1 domates yarısı sonra tekrar 150 milm süt tekrar küçük bir kase ne yaptıysam onu veriyorum tekrar süt uyuyo şok oldum verdiklerine asla çocuklarıma cicibebe ekmek vermem 
tarafından
Kuzum süt fazla verme gece ve gündüz olmak üzere 2 biberon ver oda çok iyi değil. Ben kızıma gün içinde asla vermiyorum. Süt verince hemen kahvaltı yada akşam önce yemek sonra süt. Çünkü süt tok tutuyor ama sıvı yani şöyle kilo aldırmaz iştah kapatır senin oğlan benim kızım gibi kendini süte vermiş
tarafından
Ekmek sağlıksız diyorlar burdaki çocuğu kadının annesi neyle büyütmüş acaba çok merak ediyorum bizim bir yerimiz sakat mı yada eksik mi bence artık şu her şey zararlı demeyi bırakın. Çocuğu doğal yetiştirin ne yemek istiyorsa verin. Benim kızım yavan ekmeği çok seviyor mesela onun bir tabak dolusu et koy bakmaz. Meyve sevmez sadece yavan ekmek onuda öyle ben vermiyorum çorba yada yemekle veriyorum. Oğluma çok vermiyorum bazen Pütürlü yemeye alışsın diye çorbaya minik minik 10 tane falan koyarım
(11,543 puan) tarafından
İşte asla yemek yemiyo zorla hep bende aç kalmasın diye süt veriyorum sütüde 20 aylık olmasına rağmen 150 mlm içer çok süte içmiyor ki kendini süte vermiş diyorsunuz benim 2 çocuğumda böyle yemez içmez doktora götürdüm ilaçlarını veriyorum bakalım yşnede o kdr cicibebe ekmek verilmez küçüçğk bebeklere seninkiker 2 side bebek tabi sen bilirsin ama bana doğru gelmiyor şekerden korkarım obeziteden benimkilerde normal değil yemeleri içmeleri çok az seninkilerde aşırı fazla geldi bana
0 oy
(2,101 puan) tarafından
Ya kızım yemiyor  ya sabah cicibebisli mama öğlen meyveli yoğurt akşamda 1 kase çorba 9 ayına yeni girdi ama çok emiyor 
0 oy
tarafından
Oğlun obez olmuş cnm.ama maşallah güzel yiyorlar
0 oy
tarafından
Tatlım bence çok iyi ama az az yesin yoksa midesi büyür 
0 oy
(769 puan) tarafından
Bence sen provakasyon yapmak için yazmışsın, yoksa bunu iyi bir şey diye yazmak hiçbir akla uymuyor. 

Yine de lla oğluna bebektir nazar olmasın diye maşallah diyeyim. . 

Sadece oğlunun yediklerine baktım, çocuğa resmen kötülük ediyorsun, geleceğin şeker hastasını hazırlıyorsun. Geleceğin dediysem çok uzağı düşünme yani. 9-12 ay arası bir bebeğin midesi 180-200 cc hacme sahip, 270 cc mama nasıl içiyor o çocuk? 6 aylık bebek 12 kg nedir?

Cici bebe bir de marifet gibi bol ekmekli çorba. 

Çocuğa geleceği için acıdım resmen
(1,054 puan) tarafından
Ekmeği geçtim bebek biskivisi ne ya
tarafından
Seni annen 1990 yıllarında yada öncesinde püreler pamuklarla mi büyütmüş? Provakasyon mu oğlumun hiç bir hastalığı yok şükür. Sadece yaşıtlarınin önünde gidiyor. 2 doktorda baktı gayet normal her bebek verdiğimiz ölçülerde olacak diye bir şey yok dedi. Genetik yapısı var babası uzun babası iri. Babası 1.86 babasının ailesi hep 2 metre. Hep iriler. Kısacası bebe bisküvisinide zaten ben üretip halka satıyorum sen ben yiyelim diye yapılıyor o bisküviler. Herkes yemiyor diye şikayet ediyor kimseden çıt çıkmıyor ben yiyor diye yazdım linç yedim. Kusura bakmayın sizin bebeğiniz uyuyor benim ki uyumuyor diye sizi linç edemem. Herkesin kendi bebeği. Acınacak bir halde değil çocuğum aksine mutlu. Nasıl mutluysa öyle olsun.  Benim bebeğimin boyunda 79 cm di bu arada. Boyuna göre kilosu normal duruyor. En alası bile veriyordur siz rahat olun. Çok bilmiş sayın anneler
(1,054 puan) tarafından
6 yaşında kızım bebekken birkere bile bebek biskivisi vermedim bebeği zayıf olanlar veriyo onu  yerine kendin kek yap ver
0 oy
tarafından
Bence ekmeği ve bebe buskuvisini çıkartın beslenmelerinden. Hele oğlunuz sekiz aylikmis, gece geç saatte mama dışında bişey vermeyin bence sindirim problemi yaşar 
tarafından
Şimdi okudum yorumları, kustura kustura yediriyorum ne demek ya. Biri sana şunu yapsa hoşuna gider mi? Ağzı var dili yok gariplerin, yaptığın gerçekten çok yanlış. İlerde obez olurlar, beslenme bozukluğu yaşarlar. Çok iştahlı bir bebekse oğlun daha sağlıklı şeyler ver.kusura bakma ama elinin altında internet varken hala zorla yemek yedireni, ekmek veriyorum cici bebe veriyorum diyeni anlamıyorum.hic mi okumuyorsunuz ekmeğin , şekerin zararlarini
0 oy
(1,849 puan) tarafından
Bir kase bebe büskivisi nedir bacim daha 8 aylik cocuk bi dur de kendine 12 kilo degil en fazla 8/9 arasi olmali
tarafından
Kuzum babasından dolayı boyu uzun kilosu çok durmuyor yani
0 oy
tarafından
2 yaşında ve 3 yaşında 2 oğlum var hiç böyle saatli düzenli yemek vermedim onlar acıkıp isteyince yedirdim hep bebe bisküvisi verme bence çok sağlıklı değil vermek istiyorsan evde kendin yapabilirsin onun dışında oğlunun kilosu fazla bence bebe bisküvisi şişiriyo çok verme 
tarafından
Kuzum bebe bisküvisi vereli daha 3 hafta olmadı. Benim verdiğim kilo 6. Ay kilosuydu yani sadece mama yerken
0 oy
(1,851 puan) tarafından
Hepsini geçtim Niye kizina uyanınca süt veriyorsun . Sütü içince nasıl kahvaltı yapıyor. 

Benin 9 yaşında kızım var kahvaltının yakınında süt meyve suyu içsin bişey yemek istemiyor
tarafından
Yarım saat koyuyorum araya. Sütü içmese kendisi bağırıyor ağlıyor. Benim kızım süt hastası yemek yemeyi sevmiyor. Yani direk kahvaltı versem ağzına sürmez
0 oy
tarafından
Oğlan fazla gerçekten benim oğlum 18 aylık olacak o kadar yemiyo
tarafından
Oğlan yeni yeni yiyor yanlız verdiğim rakam 6. Ayda sadece mama yerken ki kilosu
0 oy
(2,071 puan) tarafından
Kızın normal ama oğlun için söyleyeceklerim. Öncelikle uyku düzeni yapmalısın gece 1de uyuyup sabah 10da uyanmak yerine gece 9bucukta uyut sabah 7-8 gibi kalksın. Sabah yumurtasıni peynirini pekmezini zeytinini hazırla zaten toplam 10 dakikanı alır bunları yapmak he insanlık hali kimi zaman yorgun halsiz oluyoruz  mamasını ver mamasını veriyorsan da kahvaltı verme 270 cc mama içiyor zaten çocuk. Sonra çorbalara ekmek katma illa ekmek yesin istiyorsan tam buğday ekmeği kullanmalısın beyaz ekmek hiç sağlıklı değil bebek için. Bebe bisküvisine gelince bende kullanıyorum ama günde 2 taneyi geçmeyecek şekilde benim kızımda 11 aylık bunlara dikkat etmelisin 
tarafından
Kuzum benim oğlan her saat uyuyor gündüz 5 saat akşam sabaha kadar
0 oy
(216 puan) tarafından
Bebe bisküvisi çok gereksiz bence 
tarafından
Tiktokta bile her anne bebe bisküvili tarifler yapıyor
0 oy
tarafından
6 aylık çocuğa neden kusana kadar yediyorsun ki zorl emzir madem
tarafından
6 aylık bebeğe değil 20 aylık uykuyu yemeyi reddeden kızıma zorla yediriyorum. Oğluma yedirmek istemiyorum oğlum sürekli acıkıyor ve acıktığı zaman çığlık çığlığa ağlıyor susmuyor durmuyor
0 oy
(6,190 puan) tarafından
Evet cok yediriyosun 8aylik bebege 270cc mama verilmez
tarafından
O kendisi yiyor vermesem kriz geçiriyor
(6,190 puan) tarafından
Oyle alistigi icin cok normal kriz gecirmesi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 143 göst.
12 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Esmer anaa (988 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 235 göst.
10 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 715 göst.
26 Nisan 2023 Diğer kategorisinde OynakBalina (1,224 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 417 göst.
24 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,784 soru

24,115,954 cevap