0 oy
428 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (390 puan) tarafından
Kızım 28 aylık yani 2 buçuk yaşında sayılır bugün sağlık ocağına götürdüm boyu sınırda dedi takip edelim bundan sonra falan dedi hemşire de aileye bakıyoruz boy için anne baba kısaysa normal kabul ediyoruz dedi 2 yaşında olup boyu benim kızımla aynı olan bebelerin iz varmı ne yapabilirim boy için uzaması için

16 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Benim küçük oğlan 29 ay olmuş şimdi hesapladım. 90 küsür canım, tam küsürat hatırlamıyorum da geçti 90 cm i işte. He erkek kız fark ediyor illa ki. Eşinle sen kısa misiniz? Benim boyum kısa eşim uzun. Genetik önemli tabi ki. 

Ben zıplattırıyorum çocuklarımı yukarda elma var toplayın diyorum zıplarken. Eller de ayaklar da çalışıyor. Babasıyla spor yaparlar da benim alakam yok.
(390 puan) tarafından
Zıplatmak mantıklı canım 3 yaş olsa zaten yüzme ye falan yollayacağım yüzme boy uzatıyor diye biliyorum bende eşimde kısayız bence ondan kaynaklı ama kafama takıldı tabi
tarafından
Bak aklıma geldi uzanmalarını sağlıyorum. Mesela koltuğun altına oyuncak kaçtı ben almıyorum hemen önce siz deneyin diyorum uzanıp baya uğraşıyorlar. Yüzme iyi evet. Vala çocukluğum basketbol oynamakla geçti ama boyum uzamadı. Halama çekmişim kısacık kaldım. Yani sen tamam yapabileceklerini yap ama çocuğu da kendini de yorma boşuna. Kafaya takma genetik en büyük etken
(390 puan) tarafından
Doğru diyorsun teşekkür ederim
(285 puan) tarafından
Benim oğlumda öyle canım boyu 31 aylık daha yeni 86 cm olmuş yani ben 160 flanim eşimde 170 falan çok uzun değiliz 11 .600 kilosuda her hafta olcuyorum
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Ben 1.86 yım eşim 1.93 oğlum 18 ay aşısında 99 cm idi su an 23 aylık görümcem 1.55 eşi 1.60 civarında bebişi 3 yaşında 96 cm burdan bak genetik kesinlikle kuzum anne babaya bağlı korkulacak hiç birşey yok
(390 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim valla rahatladım biraz
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Benimki 12 aylıkken 85 cm ölçüldü. Bizde genetik ama bütün sülale uzunuz. Doktor o zaman 2 yaş bebeği kadar boyu var dedi. Bence sizinki iyi
(390 puan) tarafından
Yani bizde kısayız eşimde bende sanırım ondan kaynaklı
(25,181 puan) tarafından
Genetiktir o zaman
0 oy
tarafından
Canım kısa gibi geldi bana da ama senin ve eşinin boyu da önemli eğer boylarınız kısaysa normal. Bol bol kalsiyumlu yiyecekler içecekler ver süt peynir  yoğurt yumurta protein ağırlıklı beslensin 
(390 puan) tarafından
Bende eşimde kısayız malesef sanırım onun etkisi var her sabah yumurta yer yemeklerde de yoğurt vs. Koyarım yiyor sanırım genetiklikten
tarafından
Genetikse yapacak bişey yok canım
0 oy
(2,263 puan) tarafından
26 aylık 93 cm kızımun boyu genetik olarak uzunuz
(390 puan) tarafından
Aileden bence biz kısayız
0 oy
(3,834 puan) tarafından
persentili bilmiyorum şuan oraya bak sende bi. kizim 20 aylik 80 81 falan. oyle kısa insanlarda değiliz esimle. benim tarafım da daha da uzun yani.
(390 puan) tarafından
Anladım canım teşekkürler bakarım dediğin yere
0 oy
tarafından
Benim oğlum 6. Ay asisinda  79 cm 12 kilo küsür çıktı ama benim eşim iri yapılı ve aileside öyle 
tarafından
Maşallah ya benim oğlan 18 aylık olacak daha 11 kilo
(13,439 puan) tarafından
Kız masallah neyle besledin onu :) benimki 9aylik 12 kilo bide benimkine iri diyolar
tarafından
Oğlumun yemek listesini vereyim kızlar.

270 cc mama sabah.
3 saat sonra büyük kase yoğurt
3 saat sonra tarhana yada yoğurt çorbası 1 kase
3 saat sonra meyve püresi  1 kase
3 saat sonra bebek bisküvisi 1 kase
En son saat 1 de 270 cc mama tekrardan vallaha 2900 kilo doğdu şuan topaç gibi 8 aylık olacak emekleme yok hala kaldıramıyor poposunu ancak yuvatlaniyor halıda dhebsbsns,
tarafından
Kase dediğim bildiğimiz çorba içtiğimiz kaselerden kızlar bazen çorbaya ekmekte doğuruyorum ufak ufak Pütürlü yemeye alıştı mesela
(13,439 puan) tarafından
Cok vermiyomusun hemde mama aliyor daha 6aylik. Poposunu kaldiramamasi normal :)
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Bana da biraz kısa gibi geldi ama ailenize size bagli birazda 
(390 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim
0 oy
(594 puan) tarafından
Benmki erkek oldugu halde 87 cm. Bana ebe gayet iyi dedi
(390 puan) tarafından
2 yaş mı canım yaşı
(594 puan) tarafından
Evet canım 2 yasını gecti artık
(594 puan) tarafından
Kuzenimin kızı var 3 yasında benm oğlumla aynı boydalsr yani bence takma kafaya sonradan da uzaya biliyorlar
0 oy
tarafından
Aileye de bağlı canım 
(390 puan) tarafından
Doğru canım
0 oy
tarafından
Eşinle senin boyun kısaysa normal genetiktir bizim boyumuz uzun her ıkı çocuğumda uzun boylu 
(390 puan) tarafından
Genetik o zaman bizde sadece dedeler uzun :)
0 oy
(350 puan) tarafından
20 aylikken gittik kontrole 23 aylık olucaz 90 santimdi bizim oğlan 1 ay sonra yine var konrtol bakalım kaç olmuş ben 1.70 eşim 1.65 santim bana çekmiş zaar:))
0 oy
(301 puan) tarafından
kızım tam 2 yasında gittiğimde aşı için 13 kilo ve 94 cm di bizimkinin boyu uzun doktor öyle söylemişti ama sınırdaysa seninki takip ettir
0 oy
(964 puan) tarafından
Benm oglanda 24 aylık 84 85 cm maalesef.

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 771 göst.
6 Mart 2021 Diğer kategorisinde Genc_anne (3,000 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 275 göst.
7 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Elifelaemir (288 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 222 göst.
0 oy
2 cevap 121 göst.

Kategoriler