0 oy
365 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Kızlar 37 haftalık hamileyim kendimi hep normal doğum yapacağıma inandırdım annem 6 çocuk doğurdu hepsini de normal doğumla yaptı hiç zorlanmadı ben de genetiğimde var ben de yaparım annem yapmış vs diye kendime telkinler veriyordum tabiki hayırlısı bebeğim nasıl doğmak istiyorsa öyle doğacak ki öyle de oldu bebeğim makat gelişli 2 hafta içinde dönmezse daha dönmez dedi doktor. Sezeryan anında ellerini dokunduklarini vs hissediyorumușuz ya panik olup korkarsam sinir krizi falan geçirirsem diye korkuyorum napmam lazım hiç bilmiyorum ilk gebeligim doğum sonrası sezeryan ağrılarında bebeğimle ilgilenememekten de çok korkuyorum :'(

15 Cevaplar

+1 oy
(6,190 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Dokunduklarini falan hissetmiyorsun kim uydurup,soyledi acaba bunu size?Doktorlar spinal anestezi yaptiktan sonra ustune basa basa hissediyor musun bir sey diyor ayriyeten dokunuyor size.Dogum sonrasina gelirsek de kesinlikle spinal olun genel agriyi iki kat arttirir.Bebeginle de cok guzel ilgilenirsin ben ertesi gun evimi temizledin kirk gun boyunca da surekli gezmeye ciktim.Yapman gereken bol su ve yurumek.Yatarsan iylesmezsin
tarafından
Biraz rahatladım teşekkür ederim burada postlarda okudum dokunduklarini hissettim vs diye inşallah ben de güzel bir şekilde atlatırım
(6,190 puan) tarafından
Bacim dokundugu hisseden vucudu anestezi kabul etmeyendir o zaman da doktora soyler doktor direk genel yapar.Hisseden birisi kesilince de ciglik cigliga kalmali
tarafından
Dokunduğunu asla hissetmiyorsun  merak etme ayrıca kaçışın yok o sezeryan olacaksın kendini değil bebeğini düşün ona odaklan her denilene inanma üçüncü sezeryana gircem bende korkuyorum ama yapcak birşey yok dişini sıkcan
-Reklam-
0 oy
tarafından
Genel.anestezi ol.o zaman ben uyandığımda  hersey bitmisti
tarafından
Genel anestezi biraz tehlikeli diyorlar ve atılması da çok zormuş
tarafından
Yok hic  bilmedim canim 2 kere anestezi aldim atilmasi vs hic bilmedim cok rahattı
tarafından
Atılma nedir
0 oy
(3,460 puan) tarafından
Bende 28 haftalık hamileyim, şimdiden korku saldı sezeryan olursam tansiyonum hemen düşüyo benim, öyle bişey olursa napcam diye, genel anestezi olmakta istemem. Tansiyonum düşünce içim çekiliyo yer basıyo falan kötü şeyler oluyo ondan korkuyorum
(3,460 puan) tarafından
İnşallah sezeryan olursam benimde çokkk kolay geçer
(13,475 puan) tarafından
Insallah canim kendini şartlama. Ben hep çok kolay olacak dedim etrafimdakilerde aşırı motive ettiler saolsunlar. Ve olursa sonrasinda hep hareketli ol. Bol bol yuru hic oturma
(3,460 puan) tarafından
Yürümeyi seven biriyim Allah'tan :)
(637 puan) tarafından
Benim tansiyonumda 8 5 falan geliyordu çok düşüktü doğuma girdiğim de ama hibir şey olmadı merak etme canım. Zaten o an sadece bebeğine odaklanıyosun. Nasıl olup bittiğini anlamıyorsun bile.
(3,460 puan) tarafından
Benim tansiyonum 5-3 oluyo, 8-5 olunca oh iyi tansiyonum çok güzel diyorum, o yüzden korkuyorum
0 oy
(3,270 puan) tarafından

Aksine bir bakıyorsun doktor başlamış haberin bile yok aaa tmm gerçekten hiç birşey hissetmiyorum deyip ohh çekip rahatlıyorsun tecrübe ile sabit :D

tarafından
Ay inşallah :)
0 oy
tarafından
Bebegimle annem ilgilendi hep sadece emzirmeden emzirmeye bana verdiler altını uykusunu vss agilip kalkmak zor oluyor korkulacak bişey yok kendini serbest bırak kasma bolbol yürü geçer inşallah :) Rabbim sana bagışlasın 
tarafından
Amin çok teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Dokunduğunu ben hissettim ama ağrı vs yoktu canım biri elinle dokunur o şekilde hiç de korkmadım yani korkulacak birşey değil ertesi gün ayaklandim iş yapıyordum dusun
tarafından
Dokunduğunu hissettiğinizi doktora söylediniz mi
tarafından
Evet karnıma dokunuyorsunuz  dedim ama acima yok o ara panik oldum 2 dakika uyutuldum uyandığımda da oğlumun sesi geliyordu asla s s Ryan korkulacak birşey değil yani sifir acı
tarafından
Anladım inşallah ben de hayırlısıyla atlatırım her şey anı olarak kalır
tarafından
Korkma hiç birşey yok inşallah
0 oy
(2,977 puan) tarafından
Canm bende senn gibiydim tansiyonım çok düştü ilaç falan verdiler hiç bir sıkıntı olmadı hiç bi acı hissetmiosun merak etme hemşire zaten başında duruyor 
0 oy
(1,776 puan) tarafından
Ben sezeryana girdiğimde  uyuşma oldu. Sonra doktor şöyle böyle yapıyorum diye anlatmaya başladı. Bende anlatmayın ben korkarım dedim . Ameliytshsnedeki diğer insanlarla konuştum ama sürekli . Sizde öyle yapın bence .

Ben ameliyat anında kustumda nefesimde daraldı çok şükür hiç bişey olmadı bunlar olmasına rağmen.

Bı ara nefesim çok daraldı hemen ağzıma oksijen bağladı çocuk mesela. Sonra bı iğne yaptı daha da sakinledim.

Çok heycan falan yapınca sakinleştirici yapiyolar bence 
(1,776 puan) tarafından
Odaya geçtiğim zamanda gayet ayıktim bebeğim geldi hemen emzirmeye başladım ilgilendim onunla
0 oy
(4,692 puan) tarafından
Kuzum yemin ederim hangi ara ellerini degdirdiler hangi ara kestiler diktiler sıfır hissiyat iğne yaparken normal iğne ağrısı sırtına o kadar yani bide bebeği çıkarırken bişeyi cikardiklarini hissediyosun ama ağrı şeklinde değil sadece hissediyosun onun haricinde keyfine bak uzan yani :) ben ne ara oldu ne ara bitti hiç anlamadım bile 34 haftaligim 4 hafta sonra benim de sezeryanim var bak çok rahatım 
0 oy
tarafından
Valla benim iki çocuğumda sezeryan oldum hiç biseyde hissetmedim bir uyutuyorlar ruhun bile duymuyor 
0 oy
(946 puan) tarafından
Kız ne dokunduğunu hissetmesi? Öyle bişey olsa herkes ameliyatta bayılır gider. Göz açıp kapayıncaya kadar biticek inan buna. Ve hiç bişey de hissetmiyorsun. Ama belden uyuşturma yapsınlar sonrası çok daha rahat oluyor genel anestezi ye göre. 
0 oy
(603 puan) tarafından
Ben çok korktum panik atak geçirdim üstelik daha damar yolu açılırken başladım korkmaya :)) sakin ol canım sen ne kadar sakin olursan o kadar rahat edersin ben aşırı korkunca anesteziyi fazla verip bayılttılar
0 oy
(963 puan) tarafından
Ben ilk doğuma aldilar tabii bilmiyorum hic bisi korkuyorum sonra anestesi uzmani geldi sakinlestirdi igne yapicam dedi ben yarim uyuşuktum sana da oyle tavsiye ederim sakin genel olma sonra igne yapti sanki igne yokmus gibi sonra uzandim ve hic bisi hissetmedim hayirlu olsun dedi doktorum anne oldun o ani gorcen hic bisi hatirlamadim korku kalmadi mutluluktan agladim kokunu cektim icime sonra çıkardılar odaya agei kesici falan benom rahat gecti annem ve esim basimdaydi saolsun korkma sakin sutun gelmese bile emzir bol bol yarim saate bir bu cok onemli sakin korkma ben hep sunu dusundum bebegin icin yaparsin buse sen güçlü bir annesin sakin yilma onu gorucen melegini hep kendimi boyle avuttum 
0 oy
(2,916 puan) tarafından
Allah aşkına kim uyduruyo hissetmeyi vs. İki kez oldum sezeryan biri genel biri spinal oldu spinali tercih ederim önceki aklım olsaydı yatarsan düzelemezsin bol bol yürümen lazım bol su tüketmen lazım ben evime geldiğimde her işimi kendim yaptım sadece üşütmemen lazım. Hayırlı doğumlar
0 oy
(637 puan) tarafından
Bende senin gibiydim. Normal doğum bekliyorduk. 39.haftamda suyum geldi. Ama açılmam olmadı. Sabah 7de hastneye yattım akşam 9 oldu. Hala 2 cm açıklık vardı. Sezeryan alıcaz diyince ben ağlamaya başladım. Korkuyorum diye Ama bebeğimin suyu azalmıştı hayti tehlikeye giriyordu. Bide ben normal doğurcam diye yemek yedim :) belden uyuşmalı sezeryana girdim. Mide bulantısı oldu kustum ameliyatta . Benim bebeğim yulardaydı daha aşşa inmemişti. Aşağı doğru çekcem hissedebilirsin dedi doktorum . Ama ne kesildiğini anladım ne bişeyş. Hemen bebeğimin sesini duydum. Çok kısa sürüyor. Hiç korkma canım. Allah kurtarsın. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 363 göst.
8 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Prenses2 (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 677 göst.
22 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Yagmuurr55 (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 404 göst.
0 oy
27 cevap 1,062 göst.
23 Aralık 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu