0 oy
664 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Askitolar gece gece aklıma bişey geldi şimdi biz hamile annelere yada emziren annelere bu aşı çıktığı zaman olucak misiniz dusunceniz nedir ? Asi zorunlulugumuz varmı ? Herkesin fikrini merak ediyorum kırmadan yorum yaparsanız iyi olur çünkü etrafımda bir sürü kisi var asi olan olmayan bugün yarın olurda bana da çıkarsa aşı çok aşırı kararsızım 4 yaşında da bir kızım var bunuda göz önünde bulundurmam lazım. Zaten asi olunca korona olmuyorsunuz demiyo kimse olsanız bile hafif geçer diyor hemde bize vurulan aşılar uluslararası geçerli olandan değilmiş galiba bu akşam da bı yerde öyle bir yazı da okudum.

16 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Olmayanlara şimdiden yasaklar var..65 yaş üstü olmayanlara sınırlı saatler olanlara serbest mesela 

Aşı olanlar rahat seyahat yapsrken olmayanlara yasak oluyor..sadece ülkemizde değil dünya geneli böyle karardalar..isteğe bağlı ama mecbur hissettiriyorlar..birçok haktan alıkoyuyorlar
tarafından
Çok çok haklısın tam Da demek istediğim buydu
tarafından
Bir yanım olmak istiyor bir yanım istemiyor..ben de kararsızım
tarafından
Vallaha hiç mi hiç olmak istemiyorum Allah biliyor ya
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Çocuğu doğurunca bile vurdurmayacagim aşı 
(1,644 puan) tarafından
Ama doktorlar Corona olana kan sulandırıcı veriyolar benim anneme babama verdiler bitek kardeşime vermediler
tarafından
İşte şimdiden o zaman herkeze kan sulandırıcı verseler daha iyi dusncem
(1,644 puan) tarafından
Aynen keşke herkese ozaman verseler mis annem kronik hasta normalde sadce baş agriisyla geçirdi kardeşim tat koku yok ama ağrısı da yok sadce babam braz kötü oldu
tarafından
Eşimin amcası oldu ilk zamanlar tüm ailesi oldu devamında diğerlerinde bı sıkıntı kalmadı amcası vaaha son 1 hafta 10 gündür adam durduk yere kalıp sıkışması bilmem neyle hastaneden geri gelmiyor gece gündüz sürekli hastahanedeler
(1,644 puan) tarafından
Kan pıhtılaşması olduysa anlarlardi aslinda
0 oy
tarafından
Emziriyorum. Aşı çıktı. Ama olmayı düşünmüyorum.
tarafından
Peki olmak istememe nedenin ne
tarafından
Çok uzun. Açıklasam dangozun biri gelir bişey der. Laf anlatacak halim yok :).
Ama şöyle birşey olcak. Aşı vurulmazsan seyahatte bile sıkıntı yasicaksin. Belli yerlere bille almayacaklar.
tarafından
Bak asagida bı sağlıkçı arkadaş yorum yapmış ne güzel aciklamis :)) Demek istediğim aslında tam anlamiyla onun dedikleriydi
0 oy
tarafından
canim yillarca denenen asilari gunumuzde olurken 1 senede cikan asiyi olmak istemem.. saglikocaginda da hemsire normalde istemeyenlerr bile yapilmadigini soyledi illaki zorunlu hale gelmez.. kaldi ki vucudum suan bana ait degil icimde cocuk var onun ne denli etkilenecegini ilerde ne olup olmayacagina dair arastirma yok. olmayi dusunmuyorum umarim mecbur birqkilmayiz
tarafından
Bı kaç yerde okudum internette asi olmayanların belli yerlere giremeyeceği yazıyordu böyle bişey olur mu peki sence aşı olmayan devlet dairelerine falan alinmama gibi bı durum söz konusu yapılır mi
tarafından
calsiyorsan is yeri mucbur kilabilir..haa bu zamana kdr mecbur kilinmadi onlar bile istege bagli..ben eylul sonu dogurucam tek umudum asi olmayanlar hastanede doguramaz falan denmesi ama sanmiyorum oyle birsey olacagini.. sonucta onemli bir ameliyati bile hasta reddedebiliyor
tarafından
Çok haklısın vallaha ama öyle bişey deme hakları da yok
0 oy
(13,307 puan) tarafından
Emziren ve hamile ye vurmuyorlar zaten kuzum 
tarafından
Yasak dinlemiuor da bilemiyorum gene de lazım olan yerlerde asi yaptirmadan çalıştırmaya da devam ediyorlar ama annem mesela yasaklar çıktığından beri hiç doğru dürüst evde bile kalamadı çalıştığı için ve tekstilde çalışıyor he birde öyle sağlık kurumu falan da değil
(2,462 puan) tarafından
İşte diyorum ya. Keşke oralardaki gibi tam yasak gelseydi. 1 ay kimse dışarı çıkmasaydı bunun önüne geçilebilirdi belki
tarafından
Yok ya yaz geliyor turist bilmem ne ayağına aciyorlar her yeri kış geliyor kapatıyorlar
(2,462 puan) tarafından
Biraz öyle. O yüzden aşılanma şart oluyor. Ben sıramı bekliyorum açıkcası :) çıksa hemen vurulurum :)
tarafından
Türkiye'de turist olarak yaşamak vardı aslında evime yakında deniz var ben gidemiyorum ama elin gavuru salına salina giriyor :D
0 oy
(14,062 puan) tarafından
Büyük konuşmak istemem ama aşı olmayı düşünmüyorum 
tarafından
Peki neden olmak istemiyorsun
(14,062 puan) tarafından
Aşı hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim
tarafından
Aşı olmayanların belli yerlere girişleri kisitlanicakmis öyle bısey okumustum bu konuda ne düşünüyorsunuz
(14,062 puan) tarafından
Zaten bi yere gittiğim yok :))
Yine diyorum büyük konuşmam ama aşı olma taraftarı değilim hele bakalim görelim neler olacak
Bide şu var 2 yıl olcak nerdeyse hep kapanma yapıp 1 ay sonra yine açıyorlar vaka yükseliyor yine kapatıyorlar yine açıyorlar bu döngü böyle gidiyor sürekli...
Korona çinde çıktı ama onlar aşı olmadan atlattı biz halen yerimizde sayıp duruyoruz.
tarafından
Bacım hangi bı ülke hastalık çıkarmadan önce ülkesini gizliden aşılamaz birde böyle düşünsene şuan çoğu yer normale döndü bile :)) en basitinden korona ilk çıktığı zamanlar Çin'de millet titreyip yerlere yığılıp kalıyordu dünyaya yayildiktan sonra titremeye bilmem ne kalmadı :D
0 oy
(2,462 puan) tarafından
Hamileyim. Çıkarsa olmayı istiyorum
tarafından
Dedim ya bacım birilerini bı şeylerden dolayı sürekli mecbur bırakıyorlar
(1,644 puan) tarafından
Aynen ama bide ben şey duymuştum bu Corona olana asi yapmiyolardi hani bir sürü Corona olupda asi olan var ya teyzem mesela geçirdi ama asi da oldu gecirenden sonra
tarafından
Ne tür biseyler cikarttilar ben anlamadım zaten öncelik olmayanlar ve sağlıkçılar devlet daireleri bilmem neler iken adamlar olmjs atlatmış ama aşı ilk gene onlara yapılıyor bize değil
(1,644 puan) tarafından
E yani aslında kimse sıranın nasıl oldgnu bilmiyo
tarafından
Vallaha öyle
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Biz saglik sektöründe olanlar da emzirenler benim cevremdekiler hep oldu asi zorunlulugu yok ama yapılmaya zorunlu hale getirmeye çalışıyorlar soyle ki isteğe bağlı asi yaptirmayana kısıtlama yapılacak ve yapılmaya da başlandı bile 65 yaş üstü isteğe bağlı asi yaptirmayanalrda gün iicnde kısıtlamalı saatlerde cikabiliyorlar ilerdeki dönemlerde bu daha da artacağını dusunuyorum dünyayi saran bir salgın bu benim fikrimi m isteğe bağlı yapılmaması zaten.evet hiç bir aşının yüzde yüz koruması yok ama aşılar bulastan değil hastalık seyrinden korur şuan asilananlardan dolayı yoğun bakımlarda yatan yaş grubu aralığı değişti.sinovac DSÖ tarafindan onaylandı bu arada 
(7,436 puan) tarafından
Ama hafif atlacaginin garantisi varmı yok bunu olmadan bilemezsin.az önce de dedim asi bulastan yüzde yüz korumaz ama hastanede sürünme sürecinden yüzde yüz korur ve koruyorda yoğun bakım hemşiresiyim yoğun bakımlarda asılı olan yatmıyor daha asi sırası gelmeyenler yatıyor şuan.bu covid öyle değişik birşey ki aklımız bazen almıyor yaşlı kaldiramaz dediğimiz insanlar ayakta atlatiyor hiç bir hastalığı yok sapasaglam genç insanları alıp götürüyor o yüzden ben hafif atlatırim bünyem sağlam diyemiyorum
tarafından
Vallaha bende inanki çok şükür Rabbime kolay kolay grip olmam başka hastalığım da yoktur evdekiker hep bunyen çok kuvvetli derler boğazımdan hiç kesmem işin garibi kilo da almam 47 kilo ile hamile kaldım. Şimdi konu korona olunca olsam da atlarım bilmem ne diyemiyorum çünkü dediğin gibi gözümün önünde ne insanlar gitti sapa sağlam delikanlılar ölürken 80 90 yaşında adamlar kadınlar yoğun bakımda yatti yattı çıktı
(7,436 puan) tarafından
Aynen canım öyle bizde çok doğal beslenmeye dikkat ederiz hep kendi ürünlerimizi yemeye dikkat ederiz ama garanti birşey olmaz asla diyemem tedbir bizden tevekkül Allah'tan diyorum o yüzden her onlemimi almaya çalışıyorum
(1,644 puan) tarafından
Ya cidden mesela eşimin amcası entube oldu ama snra kendini çabuk topladı iyileşti kronik hasta bide annem de mesela kronik hasta o hiç anlamadi bile korona oldgunu sadce baş ağrısıyla atlattı yine geçen bı tanidigmiz hiç bı hastalığı olmayan 30 yaşında o da vefat etti bünye meselesi gercekten
tarafından
Bizde öyleyiz inan ki tedbir bizden takdir Allah'tan
0 oy
tarafından
Ben hamileyim çıkarsa hamile iken olmayı düşünmüyorum. Karşı komşum sağlıkçı emziriyordu aşı çıktı ve oldu. Emzirirken olurmuyum bilmiyorum. Eşim oldu zaten bizde pek gezmiyoruz. 
tarafından
Bizim aileden daha kimseye aşı çıkmadı
0 oy
(1,170 puan) tarafından
Benm babam asısını oldu ama amcamlar temaslymıs onlarda ailecek koronaoldular. Babam 1 hafta önce aşı olmustu korona oldu sonra.. ama babam maşallah hic sıkıntı cekmedi normalde babam grip olunca yataga düşer serum yemeden ayaga kalkamaz cok kötü olur ama korona gibi bi illetten hic gecirmemiş gbi oldu aşı oldktan sonra
tarafından
Her insanda bir olmuhor demekki Allah nice saglikli yaşlar nasip etsin bebeğim
(1,170 puan) tarafından
Amin canım
0 oy
(11,251 puan) tarafından
Ben emziriyom 13 aylık oğlum var geçen hafta aşı oldum biontech aşısı oldum ben aşı olunması taraftarıyım.. 
tarafından
Peki emzirirken çocuk için sıkıntı olmuyormuymus canim
(11,251 puan) tarafından
Hayır olmuyo olmadı çok şükür..
tarafından
Çok sukur
0 oy
(1,644 puan) tarafından
Ben hamile deglm ama bende çok kararsızım . Olsak ayrı dert olmasak ayrı dert ya 
tarafından
Gerçekten öyle
0 oy
(42 puan) tarafından
36 haftalık hamileyim şu an çıksa hemen vurulurum 27 haftalıkken koronaya yakalandım nas geçtiğini bı ben bı Allaah bilir o yüzden gerçekten koronayi gecirmeyenler kulaktan dolma bilgilerle yaşıyor
tarafından
Çok geçmiş olsun haklısın bu konuda
0 oy
(5,213 puan) tarafından
bende olmayı yakın zamanda doğum yaptığım için istemiyodum ama 8günlük bebeğimle geçen ay korona olunca gözüm korktu. biz hafif atlattık ama allah korusun tekrar başa gelse nasıl atlatacağımız belli değil ve psikolojiside çok kötü. bana şimdi çıksa şimdi gider olurum 
tarafından
Çok geçmiş olsun kuzum öncelikle peki olduktan sonra ilaç konusu nasıl oldu ilaç icebildin mi
(5,213 puan) tarafından
eşimle annem içti ama ben içmedim canm daha yeni doğum yaptım diye vermediler zzaten
tarafından
Demekki ilaçsız da geçiyor
(5,213 puan) tarafından
sen bide gel bize ssor. evet eşimle benimki hafif geçti ama annem hastanelik oldu kimde nasıl geçeceği belli değilki
tarafından
Doğru o konuda da çok haklısın
0 oy
(4,234 puan) tarafından
15 haftalık hamileyim aşı çıksa yaptırırım
tarafından
Neye göre asi yapıyorlar belli değil ki bacim

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 264 göst.
26 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Ebruulina (38 puan) tarafından soruldu
0 oy