0 oy
280 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kimler biliyor ogrenelim kizlar sabahin 5 de derde dustumm Allah korusun amaa tam olrak nereye vurulmasi lazim onu anlamadim Allahim gostermesin :( bundan sonra daha dikkat edicem elini buyuk seyler vermicem yesin diye meyve falan veriyordum  vallahi çok uykum var skntiya düştüm uyuuamiyorum :( 

7 Cevaplar

0 oy
(163,574 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
haah daha gecen gun kuzeye 2 kez oldu su durdu bogazina elim ayagim tutmadi videar var you tube da onlari izliyom bende ama insan o an donup kaliyo ☹
tarafından
Malasef
-Reklam-
+1 oy
tarafından

Önce ağzını kulağına getirip ses çıkartıyormu nefes alıyormu diye dinliyorsun eğer hiç bir ses çıkmaz ise o zaman manevraya geçiyorsun:  

• Bebeği yüzü yere bakacak şekilde kolumuza yatırıyoruz kafası vücudundan biraz daha aşağıda olmalı.
  •  Iki kürek kemiği arasına 5 kere bileğin iç kısmı ile bebeğin sırtına hafifçe vuruyoruz. 

Eğer cisim hâlâ çıkmadıysa:
  • Bebeği el ile kavrayarak diğer kolun üzerine sırt üstü yatırıyoruz. 
  • Yine kafası vücudundan biraz daha aşağıda olmalı 
  • Göğüs kemiğinin alt kısmına yine 5 kere iki parmağımız ile hafif ve hızlı basınç uyguluyoruz. 
  • Çişim çıkana kadar tekrarlıyoruz.

Cisim çıktıktan sonra bile acili aramak iyi olur. Bu arada bebek öksürürse veya sesler çıkartıyorsa bu manevrayı yapmamak lazım. Bu manevra hiç nefes alamayan ses çıkartmayanlar için. 

Yazması biraz daha zor video açıp izlenmesini tavsiye ederim. Bunun eğitimini aldım ama herhalde uygulamaya gelince elim ayağıma dolaşır. :(
Bu arada çok çok geçmiş olsun...

tarafından
Canim benim birsey olmadi burdan birinin olmus bende dedim bir bakiyim nneymis bu. Ama ben boyle seyler olunca donup kaliyorum Allah korusun
tarafından
Allah korusun evet bende öyle ama yine de öğrenmek lazım
0 oy
(704 puan) tarafından
Ben ilkyardım kursu almıştım ordan biliyorum o yüzden içim rahat artık canım ilk başlarda illaki korkuyordum ya panik yaparsam diye ama anne olunca herseyi başarmak zorunda hissediyorsun işte :) 

YouTube'da videolar var izle istersen
tarafından
Gordum canim evet videolari
0 oy
tarafından
Anneysen herşeyi yapmak zorundasın canım heleki çocuğunla tek ilgileniyorsan  çoğu şeyi acaba yapabilirmiyim yapmak zorundayım kim hangi bir zaman yanımda olacakki neden korkuyorum korkmamam lazım herkesin bir hayatı düzeni var buda benim hayatım benim çocuğum yapmalıyım diyerek yaptım öyle motive ettim kendimi yen korkularını kaygılarını yapabilirsin Allahım tabi bu dediğini yapmak zorunda bırakmasın kimseyi. Kendi çocuğuma değil ama 9yaşında kardeşim var bize gelmişti şeker yiyordu nasıl olduysa boğazına kaçtı çocuk birden oturduğu yerden fırladı panik oldu nefes alamadı çok kötü oldu hemen aklıma heimlich manevrası geldi yaptım şeker çıktı çok şükür. Okuldan ve eşim ehliyet sınavına girecekti onu çalıştırırken aklımda kaldı öğrenirsin sende videolarını falan izle. 
tarafından
Bakicam canim cok sagol ya bilmek lazim gercekden
0 oy
(3,460 puan) tarafından
Beden eğitimi öğretmeni olduğum için zorunlu ilk yardım dersleri aldım, böyle anlatmayla değilde YouTube da video izle daha açıklayıcı olur
tarafından
Cok tsekkurler
0 oy
tarafından
Yegenim 8 aylikken koca bir üzümü soydum alt dislerine sürerek yediriyordum dikkatlice sonra hüp diye bi cekti yurtu kayganya gitti elimden. Ama allahtan birsey olmadi yani her an hersey olabilir. Bir cok doktorun videosu var bebeklere farkli yapiliyor izleyip yastikla veya oyuncak bebekle alostirma yap elin alışsın 
tarafından
Oyuncak bebekle ben alistirma yapiyim evet
0 oy
tarafından
 Malesef is başa  düşünce  yapmak zorundayiz benimde kizim iki üç  kez tikandi ama fena sekilde degil tabi size  noldu canim

Esimin dayısının  torunu yatiyor 2 sene olacak 5 yaşında  bogazinda ekmek kaldi ve cahillik sebebiyle bisiler  denemisler çocuk  iyilesmiyo
tarafından
İnanmiyorum gercekdenmi  ya benim  kizim 1 yaainsa eline ekmek veriyorduk vermeyimmi
tarafından
Ver kuzum ama olacaksa  Allahtan bu bizimki cok seviyodu ekmek yemeyi hep yerdi yani bigunde kaldi iste :(

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,477,650 soru

24,186,751 cevap

336,687 kullanıcı

...