0 oy
433 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
tarafından düzenlendi
Merhaba kızlar kızım 17 aylık tuvalet eğitimi için sizce erken mi tam olarak bişey anlamıyor çok konuşamıyor sizce kaç yaş uygun olur 

11 Cevaplar

0 oy
(241 puan) tarafından
Arkadaşım 2.5 yaşında başladı görümcem de öyle başlıyıcak. Bence 17 ay çok erken 1.5 yaşındaki çocuk daha tam konuşamaz derdini anlatamaz bile 
tarafından
Cok sağol canım benim bende konuşmuyor bişey anlatamıyor ya o yüzden danışmak istedim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Eğer bez baglatmak istemiyorsa gece bezi kuru kalıyorsa tuvaleti geldiğinde sana tepki veriyosa hiç erken değil denersin en azndan olmazsa olmadı dersin ne kadar erken alışırsa o kadar iyi ben de ilk 1.5 yaşndaydı alıştırdım bir hafta güzel gitti sonra biyere gitmek durumunda kaldık adapte olamadı tam bıraktım kendş haline tekrar denedim 2 yaşnda tamamlamış olduk . Tuvaleti söyleyen çocuk çok rahat oluyo hemm madden hem manen denemekten zarar gelmez :))
(2,689 puan) tarafından
Bi bırakıp tekrar deneyince çocuk afallamadı mı? Ben de şuan öyle bi durumdayım da ne yapsam diye düşünüyorum :/
tarafından
Bir hafta güzel gtti ama gttiğimiz yerde kızımdan 5 ay büyğk bezlenen bir bebek vardı ondan göre göre o da bırakmaya başladı üstğne yapıyodu zor yetiştiriyodum yerlere falan gelmesin diye öyle mevbur bıraktım yoksa ben de istemezdim zaten bi anda alışmıyolar dışarı çıkarken tedirgin oluyosn biyere giderken nolur nolmaz deyip bezliyodum arada sırada tam adapte olana kadar anne de bocalıyo :) çocukla tam olarak iletişim kuruldugunda hareketlerinden bile anlıyo insan çişi mi var kakası mı var inşallah sen de kolaylıkla atlatırsın her çocuk bir olmuyo . Bi yakınımız 3 yaşına gelmeden tuvalet eğitimi erken diye çok savunur mesela ne kadar erken o kadar iyidir çocuk ta biyerden sonra artık beze alışıp tuvalete yapmaya korkuyor herşey zamanında güzel
tarafından
Haklısın ama konuşmuyor belli ettirmiyor var mı yok mu diye anlatamiyor tam
tarafından
Benm kızım da çi çi derdi :D  sen bilirsin canım kendini ne zaman hazır hissedersen doğru zaman odur
0 oy
(4,148 puan) tarafından
Bn 18 aylikken bir haftada biraktirdimm iki kizimada canm cokda kolay oldu
tarafından
Benim ikinci kızım o zaman öğrendi çok kolay olmuştu.
tarafından
Peki söylüyormuydu sana nasıl anlıyordun tuvaletinin geldiğini
tarafından
Konuşuyordu zaten lazimlik kullandım ben çok detaylı hatırlamıyorum şimdi büyük oldu.
(4,148 puan) tarafından
Eg diyodu. Soyluyo ama baslarda ben on dakikada bir oturttum hep
0 oy
tarafından

17 aylık senin kızla aynı zamanda doğmuştu galiba :) şimdiden başladı çişi yada büyük tuvaleti gelince kaka diyor götürüyorum yapıyor ama bezi hala çıkarmadım iyice sıcaklar başlayınca çıkacam 

tarafından
Maşallah Allah esirgesin benim ki demiyor daha o yüzden tereddütteyim
tarafından
Benim kızımın yanında görümcemin kızı vardı 3 yaşında onu gördükçe oda heves etti herhalde senin bebişin de yanında göreceği örnek alacağı biri olsa daha kolay olurdu
0 oy
(2,462 puan) tarafından
Valla ikinci çocuğumda büyük çişini erken başlicam. O zamanlar korkmuyorlar çünkü ben kızıma 1 yaşındayken ıkınıyor diye tuvalete tuttum öyle öyle alışmaya başlamıştı. Hastalandı diye biraktım. Bırakmasaydım şuan sadece çiş derdim olurdu
tarafından
Haklısın canım bakalım hayırlısı
(2,462 puan) tarafından
Ama istemezse çok zorlama ters tepiyo kesinlikle. Kızım şuan 23 aylık. Bu ay denedik ama çok zorlandık. O yüzden biraz ara verdik
0 oy
(45,024 puan) tarafından
Erken bencede en ideal yaş 2 bana göre acele etmeye gerek yok zamanı gelince onuda ogrencek zaten
tarafından
Haklısın bence canım çok sağol daha kendini ifade edemiyor tereddüt içinde kaldim
0 oy
tarafından
17 ay 10 günlük oğlum var bezden nefret ediyo çocuk bez bağlayınca ağlıyo çıkarmaya çalışıyo iki gündür bezini çıkarınca banyonun önüne koşup çiş diyo banyoya gidince de yapmıyo orda vileda kocasıyla şampuanlarla vs oynuyo bi kere yaptı o kadar bakalım çalışmalara devam :) özellikle gece ağlıyo bezi çıkarmaya çalışıyo havalar ısındı ya poposu terliyo sanırım 
tarafından
Oy kıyamam maşallah inşallah tez zamanda bırakır
tarafından
İnşallah canım banyoya gidince orda oyun oynuyo ama öğrenecek
0 oy
tarafından
Konuşmayı sökmesi lazım ilk başta canım tuvaletinin geldiğini söylemesi lazım anlaması lazım bence bekle biraz dha 2 yaşını doldursun öyle başla acele etme. Ama bu arada ona kaka kitapları alıp okuyabilirsin ön hazırlık olur. Bi tanıdığımın bebeği 3.5 yaşında konuşamıyo ondan hala veremedi tuvalet eğitimi
tarafından
Allah razı olsun canım haklısın daha tam konuşmuyor kendini ifade edemiyor
tarafından
Bekle o zman hiç gerek yok aceleye canım iyice knusmaya başlasın öyle ver. Doktorda demiş çünkü tanıdığıma konuşmaya başlamadan veremezsin eğitim diye.
0 oy
tarafından
Tuvalet eğitimi 18-24 aylar arasında verilmeli diye çoğu yerde geçer 
0 oy
(1,239 puan) tarafından
Kiz cocuklari daha cabuk ogreniyor erkeklere gore. 

Ogrenir hazir degilse zaten anlarsin ve daha sonra yeniden denersin 
0 oy
tarafından
cocugun cisini tutup tutmama durumunu izleme yapman lazim.. normal sartlarda 18 ayda gelisir bu kas sistemi.. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 166 göst.
0 oy
0 cevap 72 göst.
0 oy
1 cevap 82 göst.
12 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde glstnglo (6 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 111 göst.

Kategoriler

1,474,449 soru