0 oy
2,058 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından
15 aylık bebeğim var. 15 yıl çocuk istemedik. 15 yıl sonunda biraz da arkadaşlarımın ısrarıyla 1 defa korunmasız ilişki sonucu hamile kaldım. Çok pişman oldum, çok üzüldüm. Bebeğim doğdu, 1 yıl her günüm pişmanlıkla geçti. Ama bunu bebeğe yansıtmadım hiç. 1 yaşından sonra hareketlenip artık bilinçli ağlamaları, zorlukları başlayınca bu defa eşim fark etmese de gergin bir insan olmaya başladı. Gece ayrı odada yatmasına rağmen bebek ağlayıp susmazsa geliyor, sürekli konuşuyor. Ne biçim annesin, senden bi *** olmaz, geri zekalı vb. Gün içinde sürekli gergin. Herşeyi söylenerek yapıyor. Çocuk da etkilenip sürekli mızıklıyor. Eşimle konuşmaya çalışsam suçlu hep benim.Çocuk fazla ağlasa, kim bebek için gaz verdiyse ona götür sustursun diyor. Kafayı yemek üzereyim. 15 yıldır hiç bu kadar tartışmamız olmamıştı. Bebek doğdu evde huzur, mutluluk kalmadı. Eşimle saygı, sevgi bitti. Anlatacak kimse de yok. Herkes dışarıdan mutlu sanıyor. Bebeğimin 1 yaş fotosu bile yok. Tam giydirdim ağladı. Eşim kızdı, saçma sapan işlerle uğraşma diye. 

49 Cevaplar

0 oy
(3,549 puan) tarafından
Dogdugu anda pişman olunan bir günahsız bebeğin sürekli mizirdamasi ağlaması çok normal değil mi ? Bebekler her şeyi hisseder sevgiyi de pismanligi da istenmemeyi de. Benimde 15 aylık bir kızım var yazdıklarımı okurken gözlerim doldu inanın ağlamak uzereyim. Öyle kötü oldum ki hicbir şeyden haberi olmayan bir bebegin anne babası tarafından kabul edilemeyisine yüreğim sızladı. Nolur lütfen gidip bir terapi alın bu hisleriniz normal değil. Tamam bazı kadınlar anne olmaya hazır olmadan hamile kalabiliyorlar. Ama emin olun onlar bile çocukları doğduğu anda o şefkati iliklerine kadar hissediyorlar. Sizde bir sorun var sosyopat falan olduğunuzu düşünüyorum lütfen terapi alin en azından o bebeğe bunu borclusunuz
-Reklam-
0 oy
(2,319 puan) tarafından
Bebeğe çok üzüldüm bilerek emzirmedim mama verdim fln yazmışsınız çok üzüldüm o yavruya. Madem 2 tane öğretmen çalışıyorsunuz bari bakıcı tutunda çocuk bakıcıdan sevgi görsün yazık günah ya.. 
0 oy
(848 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla hayatınızdaki önemli kararları başkalarının gazıyla veriyorsunuz, ancak burada tanımadığınız insanlar var ve kimse sanmıyorum ki hadi boşan diye alkış tutsun. Birçok sıkı tı yaşayan kadından farkınız maddi gücünüzün olması. Madem eğitimcisiniz bir bebeğin böyle gergin ve mutsuz bir ortamda büyüdüğünde nasıl bir birey olacağını öngörebilmeniz lazım. İnşallah doğru yolu bulur o bebeği daha mutlu edebilecek ebeveynler olursunuz. 
0 oy
(317 puan) tarafından
Acaba o bebeğe şimdi ne oldu nasıl durumunu çok merak ettim
(13,306 puan) tarafından
Baba alıştı mı ben onu merak ettim. Kardeşim ve eşi de sizin gibi çocuk düşünmüyor. Es kaza olsa ne olur diye düşündüm.
(2 puan) tarafından
Hayır alısmadi .mesela şu anda sürekli inatlasiyorlar.en ufak bir konu kavgaya dönüyor aralarında.esim tamam diyip konuyu kapatamiyor
(317 puan) tarafından
Çocukla çocuk oluyor yani
(4,136 puan) tarafından
Özür dilerim ama bu saçma bir soru. Anneler bazen bunalabilir, ya da bak dediği gibi uzamış lohusalik gecirmis. Bir yeri acısa insan sevinir mi Allah aşkına? Mantıklı düşünün.
(13,306 puan) tarafından
Yoo gayet de babalar için de büyük sorumluluk evlat sahibi olmak. Onlar da geçirebilir bu sendromu. Yanlış değil. Onlar da insanlar üstelik. Yani anne baba olmak sandığınız kadar hop çocuğu yaptık doğurduk bakıyoruz vay canım evladım her insana kolay olmuyor. Bunu maalesef normal insanlara anlatmak da kolay olmuyor. Kadını ne kadar linçlemişler görüyorsunuz bir kişi bile destek olmamış
0 oy
(711 puan) tarafından
Burda sorunu çocuk olarak görüyorsun neden Boşanmak istiyorsun, kocanla aslında iyisin ama bebekten şikayetçisin daha çok bebekten ayrılmak istiyorsun böylece eski hayatınıza dönebilirsiniz diye anladım ben , Allah yardımcıniz olsun çünkü bu şekilde bebekte sağlıklı büyümez , bende asla istemem dedim kızım on yaşına geldi hamile olduğumu öğrendim ve benim kadar asla bebek istemem bir daha yapmam diyen kimse yoktur çünkü sabırlı değilim bebeğim doğdu altı aylık ve binlerce kere şükürler Allah'a bana tekrar nasıl etti anneliği ve o korktuğum Sabri fazlasıyla verdi iyi ki doğmuş bebişim ya , sizde lohusalık psikolojisimi geçmedi acaba bence oturun her şeyi eşinizle konuşun ve yalnız da düşünün her şeyi
(7,135 puan) tarafından
Çocuk büyümüş 4 yaşınq gelmiş kız
(711 puan) tarafından
Ayy önüme çıkınca bende yazdım tarihe hiç bakmadım yaaa , acaba ne yaptı ^⁠_⁠^
0 oy
(711 puan) tarafından
Ve altta yorumda gördüm benden zaten anne olmaz eşim sabırlıydi demişsiniz şaka gibi , eşin sonuçta işe gidiyor dme yoruluyor eve geliyor yani bebeğin bütün bakımını eşin zaten yapamaz bunu bilmen gerekiyor eşim aşırı sabırlı biri ben aşırı agresif ama bebek konusunda tabi ki ben anneyim sonuçta kimseye güvenip çocuk dogurmayin kocaniza bile yada işe gidin kocanız evde bebek baksın , ve ayrılık yazdın boşanmak bence amacın bebeği babaya bırakıp boşanıp gitmek Allah iyi bir kader bebeğine yazsın 
0 oy
tarafından
bunun icin bosanilmamali o cocuk buyuyor hepsi unutulur sabredin yuvanizi yik.ayin
0 oy
(349 puan) tarafından
Evlat çok çok güzel bir nimet ama herkes anne baba olmamalı bizimde bir oğlumuz var bazen çok ağlıyor durmuyor ben bile annesi olarak sinirleniyorum dayanamayacak noktaya geliyorum ama sonuç olarak o dünyaya gelmek istemedi biz anne baba olmayı seçtik Rabbimde nasip etti sizde bir karar vermişsiniz sorumluluğunu almalısınız sadece siz değil ama eşinizde o sorumluluğu almalı evet çalışıyor olabilir ama sizde bebekle 7/24 evdesiniz yemekti bulasikti bilmeme neydi insan biraz dinlenmek istiyor oğlum dış çıkarıyor geceden beri ateşli yemek yapamadım hiçbirşey yapamadım eşim geldi yapıyor kavgamı edelim bunun yüzüne yani eşiniz bebeğin bakımını üstünüze yıkmış tabiri caizse size yardım etmek zorunda bu konuyu konuşun eşinizle.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 420 göst.
23 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde sumeyye69 (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 224 göst.
5 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bizanneyiz (251 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,379 göst.
2 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ayselaras (303 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 376 göst.
28 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Denizela (191 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,764 soru

24,035,100 cevap

328,892 kullanıcı

...