+1 oy
890 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (829 puan) tarafından
Biz üstte onlar altta oturuyor beraber oturalim istediler evlenmeden önce ben istemedim evininin isini gücünü hizmetlerini yapmamı istiyolardi baktılar istedikleri gibi değilim hepsi düşman oldu bana kaynanam yasli değil hasta değil ben niye yapayım onun işlerini diğer durumlar olsa yaparım elbette herşey beraber olsun istiyolar ben bunun için evlenmedim ki birkaç komşu var onlarda aynı kafada gelin dediğin kaynanasının kaynatasininhizmetini yapacak diyolar ben yanlış mi yapıyorum acaba?

42 Cevaplar

0 oy
tarafından
Hürmet edilebilir ama hizmetçi değiliz kaynanam beni tam hizmetçi gibi görür sofra 2 saat yerde dursun rahatsız olmaz bekler ben kaldırıp makineye koyayım ilk zamanlardan beri bu böyle ve gitmek istemiyorum bu yüzden çünkü şuan hamileyim aynı dediğin gibi herşeyi birlikte yapmak ister bir pazarımız var onda bile sabah rahat bırakmaz arar çabuk gelin kahvaltıya diye. Önceki gün baş başa gidecektik hastaneye onda bile pesimize takıldı. O kadar yaparım işleri herşeyi bir kere demez kızım otur sen hamilesin bunuda yaparım hemde genç kaynanam hasta da değil dediğin gibi. 
-Reklam-
0 oy
(394 puan) tarafından
Resmen beni anlattın

Bende hamile değilken hem üst katı yani benim evi temizleyip sonra aşşağı kata kaynanamın evini temizliyodum şimdide cocupum oldu kendi yapiyo 62 yaşında benden genç ne hastalığı vat ne bişeyi var yapsın . Simdide diyo bana hiç faydan yok bende benim kendime yok sana nasıl olsun diyorum susuyo
0 oy
(14,061 puan) tarafından
Yardim etmek ayrı hizmetçi olmak ayrı yeri gelince yapılır her daim değil 
0 oy
tarafından
Mecbur degilsin Peygamber efendimiz(Sav) bile mecbur kilmamis isterse demis onlar kimmiş pardon bosver esin ses etmiyorsa kendini ezdirme 
0 oy
(1,615 puan) tarafından
Gerektiği yerde yardım edilir çayını çorbasını katarsın önüne ama donuna kadar da yapmazsın.

Bende bir aradayım benim karşımda kızı ile altlı üstlü oturuyor benden iş bekliyor ama kızı hiç birşeyin yapmıyor benim 2 çocuğum var küçük hamileyim mesela temizlik yapmam gerekiyor bana yardım etmiyor ikiside ama benden iş bekliyorlar bende bulaşmıyorum çayını suyunu veririm o kadar eşim diyor onlarla sidik yarıştırma ama konu öyle değil ki benim hiç bir işime yardım etmeyene ben niye yapayım iki gündür çok temizlik var diyor 1 senedir ilk defa evine geçecek onun öncesinde de 2 sene kızında kaldı alt üst olmasına rağmen bizim apartmanda bir aile karantina diye küçücük 3 aylık bebeğim ile onun o berbat hale gelmiş evini tek başıma temizledim ben oda kızı ile çarşıya gitti geldikten sonra bir mutfak topladı çok iş yapmış gibi öldüm bittim dedi ama kendi kızının işini yapar ben bana iş yapsın istemiyorum ama benden de iş beklemesin ben kendi işimi zorla yapıyorum bana yapılan haksızlıkları da sevmiyorum her türlü de tartışmaya girerim hakkımı da ezdirmem geliniz küçüğüz diye iş yapmak zorunda değiliz eli ayağı tutuyor ise kendi işini kendi yapacak gelinsin sen gelin yapar değil ben oğlumun karısıyım kendi evimin işini yaparım gerektiğin de yardım da ederim gelinsek köle değiliz..
0 oy
tarafından
Gercekten yapamadığı durumlarda el atarım kaynanama ki ben kendi isimi zor yapiyorum 
0 oy
(848 puan) tarafından
Hayır, doğrusunu yapıyorsunuz. Hizmetçileri değilsiniz ama onlar niyetlerini belli etmişler zaten. 
0 oy
tarafından
Zorunda değil yaparsa sevap olur kocasını mutlu etmiş olur güzel olur yapmak istemiyosa yapmaz kendi mutlu olur
0 oy
tarafından
Yapmak zorunda değil eli ayağı tutuyorsa yapılmaz hele bazıları var evde eşek kadar kızları var akşama kadar yatıyo ama gelin gelsin temizlik yapsın yemek yapsın oldu canım başka istekleri var mı 
0 oy
(479 puan) tarafından
Mecbur değiliz ama gelde bunu onlara anlat. Benşmde evim ayrı yemk bir istiyorlar ki sabaha akşam onalrq hizmet edeyim özellikle kayın babm Allah düşmanıma bile öyle bir kayınpeder vermesin bildiğin yalancı 
0 oy
(1,780 puan) tarafından
İçimden geliyorsa eğer hastalarsa yapacak durumda değillerse yaparım. Ama kızları varken ben yapmam. Benim annem nasıl beklemiyorsa  gelininden kimse de beklemesin
0 oy
tarafından
Bir bardağı bile kaldirmiyorm net.Hakeden hakettiği gibi davranmak gerek
0 oy
tarafından
Hayir yapmak zorunda degil. Evlatlari onlara bakmak zorunda eger zor bi durumu olursa  bu isin kadini erkegi yok. Ki zor durumda da degillermis seninkiler. Biz kaynanama gitsek ben yardim ederim yemege vs. Ev supurme isini esim yapar. Kaynanamda boş durmaz caliskan biri. İş beklemezde iste yardim edelim diye yapariz. Ben temizlik yapmam sahsen ondayken cok nadir. Ev supuruleceksede eşim supurur
0 oy
tarafından
Ben yapmiyorum evime gelirse hizmetimi yaparim ama ben ona gidersem o yapiyo 
0 oy
tarafından
Benim bi arkadaşım 25 yaşında 18 de rvlendi 2 çocugu var evi ayrı ama sadece yatmaya gidiyo sabah bi gidiyo kaynanasına 2 kaynı görümcesi kaynana kayınpeder evde 9 kişi kahvaltı yemek bulaşık temizlik herşey ondan soruluyo o kadar hakim ki herkes yapamaz herkes yapıcak diye de bişy yok eziyetten başka bişy değil yazık günah yani
0 oy
(3,104 puan) tarafından
Valla kusura bakmasınlar eli ayağı tutan insanda kendj evinin işini kendisi yapsın. Gelin alacaklarına az yiyip bi hizmetçi alsalarmış. Bizde altlı üstlü oturuyoruz daha birgün kaynanamın evine süpürge yapmadim. Allah var o da beklemez öyle iş falan. Çay kahve içecek olalım bizden önce kalkar durun durun ben yaparım der. 
0 oy
(714 puan) tarafından
Eskiler  kendiler yaptığı için simdikilerin de kendiler gibi yapmasını istiyorlar ama kimse yapmak zorunda değil Allah rızası için yapılır mecburiyetten değil 
0 oy
(963 puan) tarafından
Canim bak mesela biz 3 eltiyiz benim kayinvalidem ve kayin pederim hasta ve banada zamaninda esime neler yaptilar Allaha havale ettim ama hasta diye temizliğini neyini giderwem yapiyorum yardim ediyorum ama seni hizmetci gibi goruyolarsa kusura bakmasinlar ama onlar bk yesin hicde mecbur degilsin
0 oy
tarafından
Aman sakın alıştırma kendi işini yapsın bi zahmet senden once nasıl yapıyodu oyle yapsın misafir geleceği zaman yardım edersin o ayrı ama ev temizinden sen sorumlu değilsin kaynanam uzakta yazın temızlık yapamazmıs kızı yaparmıs sımdı hamıleyım sağlam olsam bile yapamam hamile hamile perde taktım cam sildim yardım edelim diyen olmadı kendileri yapsınlar herseylerınıde 
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Bu kar kendilerine hizmetçi arıyor benimkide öle sürekli iş bekliyor yapıyordum ama yine de doymuyordu ben iş gören kişi değilmişim en son öle dedi şimdi :))) o kadar iş adamı istiyorlarsa hizmetçi tutsun kar paralı :)) 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 348 göst.
0 oy
4 cevap 251 göst.
31 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Zzzzzz (1,720 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 559 göst.
5 Kasım 2022 Diğer kategorisinde johnash (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 347 göst.
10 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Ahsen (2,018 puan) tarafından soruldu