0 oy
452 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (36 puan) tarafından

Kahvaltıda ve tatlılarda kullanmak için sütün kaymağından istifade etmek isteriz. Peki sütün kaymak tutması için me yapılır?

Sütün iyi bir şekilde kaymak tutması için yeteri kadar süte ihtiyacımız vardır. Sütün miktarı az olursa kaymağı da doğal olarak az olacaktır. Burada önemli olan elimizdeki sütten en fazla kaymağı nasıl elde edebiliriz. 


Sütün iyi bir şekilde kaymak tutması için:


Sütü miktarına uygun bir tencereye koyun.

Kısık ateşte en az 20 dk kaynatın.

İyice soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.

Soğuduktan sonra en az bir gün süreyle buzdolabında bekletin. (Buzdolabında bekletirken tencerenin kapağını koymayın.)

Tercihe göre bu süreyi biraz daha uzatırsanız daha yoğun bir kıvamda kaymak alabilirsiniz.



image


3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Canm ben sürümü iyice kaunatip kepceyle havaya kaldrip dokuyirm kopurtiyorm masallqh kapkalin bi kaymak mis gbi
-Reklam-
0 oy
(18,801 puan) tarafından
Bunlar tek başına yeterli olmaz. Önemli olan sütün yağ oranı. Süt ne kadar yağlı olursa kaynağı da o kadar çok ve kalın olur. 
0 oy
(47 puan) tarafından
Aynı yöntemleri ben de yapıyorum. Gerçekten başarılı oluyor. Elbette köy sütü ve yağlı olması çok önemli.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 207 göst.
2 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 191 göst.
2 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde clk38 (1,523 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 441 göst.
3 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde SesSiz-Rune (9,676 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 1,118 göst.
19 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler


1,478,138 soru

24,193,610 cevap

337,060 kullanıcı

...