0 oy
441 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,555 puan) tarafından

Yoğurt mayaladım çırpılmış yoğurt gibi sulu tuttu. Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktaları nelerdir?


image


11 Cevaplar

0 oy
(6,074 puan) tarafından
Icine 1 tane nohut at koy dolaba hava almamasina dikkat et 
(1,555 puan) tarafından
Yeminle ilk defa duydum denicem mutlaka:)
-Reklam-
0 oy
(12,271 puan) tarafından
Anemme yapıyor maşallah taş gibi ben yapıyorum cıvık cıvık
(1,555 puan) tarafından
Annen işin sırrını açıklasın:)
(12,271 puan) tarafından
Ben bile yapamıyorum kızıyor artık kısım eoyoe syo diyor amw ne yapsam olmuyor
Kadının elinde sır :))
Halamlar bile gel bize mayala diyor lardi
(1,555 puan) tarafından
Ay napicaz bilmem:)
(12,271 puan) tarafından
Valla bilmiyorum yaaa bende şaşırdım
0 oy
(1,851 puan) tarafından
Bu ara hayvanlar dışarda otladigi için benim yogurtlarda katı olmuyor.Kışın çok güzel oluyordu. Ama mayalarken süt sıcak ise ondanda sulunir cıvık olur. 
(1,555 puan) tarafından
Galiba biraz sıcaktı:( ilk kez yapıyorum kiviramadim galiba
0 oy
tarafından
Nohut atiyorlar bazilari canim ben normal mayaliyorum guzel oluyor nohutta zaten maya ozelligi var
(1,555 puan) tarafından
Mutlaka denicem
0 oy
tarafından
Öncelikle sütü çok kaynat 10-15 dakika ksıık ateşte kaymasın sütün sıcaklığı parmağını değdirince ılık olacak sonra mayan da güzel olmalı kayayı sütle ayrı bi yerde karıştır sonra sütün içine boşalt bir de büyük kapta değil kavanozlarda mayala parça parça olsun ağızlarını sımsıkı kapat üstünü ört 4-5 saat beklesin hiç açmadan sallamadan dolaba yok bi gece beklesin ertesi gün ye afiyet olsun :) 
(1,555 puan) tarafından
Benim galiba süt biraz sicakti ondan cıvık oldu
tarafından
Ondan olabilir canım
(1,555 puan) tarafından
Bidahaakine hedefim taş gibi yapmak ama nasip :)
0 oy
(3,550 puan) tarafından

Valla normal mayaliyorum özel bir şey yapmıyorum hep taş gibi oluyor yoğurdum :) 

(1,555 puan) tarafından
Maşallah nazar değmesin:)
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Sütünü iyice kaynat altını tam kıs rahat 10 dakika kaynat sonra soğuauzun böyle serce parmapını yakmayacak halde olsın mayalayacagın uoğurdun sulu olmasın    mayala daha sonra 8 saat dursun sonra dolaba koy 1 gün kapağını açma  açarsanda yoğurdun önce suyunu al her zaman öyle öyle hem yoğurdun sertleşir hemde güzrl olur
(1,555 puan) tarafından
Benim komşum mayaliyo yoğurt ondan aldım maya onunda yoğurdu taş gibi olmuo cıvık belkide mayam cıvık die olmadi
(5,328 puan) tarafından
Artık mayaladığın yoğurdu sertleştir hergün tencerede biriken  suyu al
(1,555 puan) tarafından
Suyunun alinmasi mi gerekiyo
(5,328 puan) tarafından
Evet alkı yoğurdun çabuk dağılıp sulanmasın tencerede sert dursun
(1,555 puan) tarafından
Kaşıkla mi aliyosunuz
(5,328 puan) tarafından
Kepçe ile alıyorum
(1,555 puan) tarafından
Bende alayım ozaman belki katılaşır
0 oy
(2,481 puan) tarafından
Kuzum 1 kilo süte 1 yemek kaşığı yoğurt koy öncelikle sütün ılıdığında yoğurdu krema kıvamına gelinceye kadar karıştır sütünü kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynat altını kısıp ara ara karıştır sonra kapat bekle ve kavanozlara koy parmağını koyduğunda elini yakmicak şekilde olunca ilk başta yazdığım gibi ılıyan sütten al biraz karıştır kavanozlara eşit bir şekilde dök iyice karıştır üstüne ince bir bez ört üstünede ufak bir battaniye gibi birşey ört 5 5 buçuk saat beklet ağzını kapat kapağıyla dolaba koy 12 saat beklet hiç elleme taş gibi olur 
(1,555 puan) tarafından
İnş bidahaakine öyle olur harfiyen uygulucam
0 oy
(289 puan) tarafından

Isın sırrı bence sutu çok kaynatmak ama kaynarken de havalandırarak kaynatmak 

S8caklik çok önemli serçe parmagim içinde 5 sn durabilecek sıcaklıkta olacak 6. Saniye oy sıcakmış demen lazım 

Ben kavanoza mayaliyorum tencere ya da yayvanlarda ilk kasıktan sonra yogurt mayışıp dağılıp iyice sulanıyor bence ne kadar minik kap o kadar taş gibibyogurt diye düşünüyorum 

Tabii buradaki en önemli şeyde güzel sut

mayalarken mayalık yogurt sut kaynarken oda sıcaklığında olması lazım sonra kaplara sutu koyduktan sonra mayalık yoğurdun içine ben bir kepce sütten koyarim çırpısıyla iyice karıştırım sonra her ni kavanoza 2 kasik kadar koyarim 
(1,555 puan) tarafından
İlk yapışım ilk tecrübe belki ikincide tam olur :)
0 oy
(25,180 puan) tarafından
Bu yogurt gayet güzel görünüyo 
(1,555 puan) tarafından
Hangi yoğurt
(25,180 puan) tarafından
Resimdeki yogurt
(1,555 puan) tarafından
Sonradan gördüm
0 oy
(1,555 puan) tarafından
Valla çok güzel gözüküyor maşallah

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 373 göst.
14 Ağustos 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Sibelhome (1,489 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 211 göst.
10 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Su1880 (198 puan) tarafından soruldu
+2 oy
26 cevap 604 göst.
+1 oy
11 cevap 505 göst.

Kategoriler


1,470,037 soru

24,080,880 cevap

331,200 kullanıcı

...