+1 oy
822 göst.
Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından

Merhaba herkese.. eşimle oğlum olacağını oğrendikten sonra. 2 hafta once bir anlaşma yaptık.ikimizde isim düşünelim.ve bugun için ikimizde bulduğumuz düşündüğümüz isimleri soyleyelim hosumuza giderse 2 isim koyariz hangisi daha hoşsa o ismi kullaniriz veya iki ismide kullaniriz deid.Eşim bu arada cami imamı ve oglumuza manevi anlamları olan bir isim düşüncesinde olduğundan ki düşundüğü isim ise Eyüp
Anlamı:Kuranda adı geçen tüm zorluklara hastalıklara sabır gösteren hz eyüp ismini dusundugunu soyledi.Beğendim açikcasi
Bende burda duyduğum bir isim olan Cesur ismini düsündüm.1 haftadirda aklimda degisik geldi.ve kimsede duymadığım isimdi eşime söledim. (aslında çok yumusak huylu) olmasına rağmen bu konuda biraz sert çıkıştı.daha farklı ismlerle gelirsin diye düşündüm dedi.biraz üsteleyince Cesur diye isim olmaz dedi.ne o dizi,çizgi film karakteri gibi dedi.ergen ismi gibi dedi.İsim bile degil dedi.kabadayı ismi gibi vs vs soylendi.Bende tamam o zaman sen ne istiyosan o olsun ikinci ismidedim.kalbimin biraz kırıldığını fark etti.(üzüldü biraz açıkcası)sonra konusuruz isim konusu deyip kapattı..açıkcası biraz kırıldım. Eşimede değisik ve farkli gelir.çok guzel isim bulmussun der diye dusunmustum.Sizden ricam bu isim hakkindaki goruslerinizi yazarsaniz sevinirim.bu arada eyüp ismini begendim.

27 Cevaplar

0 oy
(2,385 puan) tarafından
Kamer düșünürmüsünüz ? Kurandaki kamer suresi yani ay suresi yada yușa bu iki isimde çok güzel. 
(2,385 puan) tarafından
Cesur ismi olabilir kotu degil ama esiniz pek hos bakmamis bu isime.
(2 puan) tarafından
Vallaha esime bu tarz isimleri sever.dedigim gibi.benim daha cok cesur ismi hakkinda yorum almak istedim.
(2,385 puan) tarafından
Olabilir dedigim gibi kotu bir isim degil.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Acikcasi cesur djye bizim burda köpekleri cagiriyorlar kalbini kirmak istemem ama eşin hakli
(2 puan) tarafından
Evet ya oylede varmis.ben inan hicbir canlida duymadim bu ismi.ne insan nede hayvanda ama dedigim gibi hayvana cokca konulan bir isimmis
0 oy
tarafından
Zamanla daha cok isim bulursun canım hiç kalbini kirma ben 10 15 tane isim buldum ama doğuma 10 gun felan kala hafsa ismi duydum bi yerden çok hoşuma gitti ve esime dedim yok dedi ben koycam kızımın adını dedi sonra doğumda hep yanimdaydi gördü zorluğu ondan sonra eve gelince karar ver dedi aksama kadar yeterin yanina guzel bi isim koyalim dedi kaynanam in adını da koyduk biz oyuzden yeter hafsa da uyuyordu bizde koyduk biraz başını agrittik ama demem o hiç kafaya takma doğuma kadar çok isim bulursun 
(2 puan) tarafından
Aynen oyle bakalim.nasip
0 oy
tarafından
Yeğenimin adı Eyüp Ensar ve aşırı zeki bir çocuk eniştemde Hz Eyüp a.s dAn dolayı öyle istedi biz birlikte kullanıyoruz ismini çok bal bişey 
(2 puan) tarafından
Evet eyup ismi olucak ama bakalim.digeri ne olucak
0 oy
tarafından
Talha ismi de çok güzel
(2 puan) tarafından
Evet esimde bu tarz isinleri sever bakalim artik nasip.
0 oy
tarafından
Cesur diye köpeklere konulduğunu duydumda ilk kez insanda duyuyorum gel cesur otur cesur kalk cesur denilince aklıma köpekler geliyor ne yazik
(2 puan) tarafından
Evet burdada baya ozelden yazan oldu malesef oyleymis.esimde sonradan soledi.ben nasil diyeyim simdi cesur koş oglum cesur al oglum.tuhafima gider dedi.sizde belliki kopeklerde cok duymusunuz
tarafından
Yani Ayşecim dogurana kadar illaki düşünürsünüz bir isim Allah yeterki sağ salim doğup büyümesini nasip etsin ;)
0 oy
(35 puan) tarafından
Canım bence de cesur hoş değil. İleriyi de düşünmelisin. Bilirsin bazen çocuklar çok acımasız olabiliyor. Okulda falan dalga geçebilirler cesur ismiyle. Eyüp çok hoş, çok nahif bir isim, yanına çok güzel bir isim bulabileceğinden eminim. Hamilelik hormonlarından da biraz alınmışsın sanırım, gerçi eşin de sonra o tepkiyi verdiğine pişman olmuştur zaten tatlıya bağlarsınız :) 
(2 puan) tarafından
Evet eyup iamibgercekten hoş fakat cesur iamiyle ne gibibdalga gecilebilirki
(35 puan) tarafından
Mesela bizim bi arkadaş vardı, adı gurur. Çok dalga geçerlerdi, kardeşin olursa adını huzur koysunlar, yok annen baban başka isim bulamamış mı, yok gurursuzsun bari isminde gurur olsun diye mi koymuşlar falan filan... Kimin nereden vuracağını bilemiyorsunuz yani... Çocuklar acımasız olabiliyor...
(2 puan) tarafından
İnanirmisin cok ciddiyim.bir arada gurur ismide geldi aklima ama herhalde bu tarz isimler sıkıntılı galiba gurur anlamnolarak guzel ama dedigin gibi baksana boyke ugrasilmaya musaiy bir isim.cesur ismide ayni sekilde olabilir.isim cesur ya en ufacik seylerde ailen cesur koymus ama nasil cesur bu veya en ufacik birseyde surekli cesur ol tahtaya kalk.nasik cesursun hep korkuyon tahtya kalmiyon vsvs olabilir.cok takiliuolar bole isimlere herhalde
(35 puan) tarafından
Dediğin gibi uğraşılmaya müsait isimler bunlar. Tam gelişme çağında çocuğun özgüvenini etkileyebilir yani. Her ne kadar isimleri beğensek de maalesef bunları da düşünmek gerekiyor.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 122 göst.
10 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Uzra.79 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 124 göst.
1 Mart 2024 Diğer kategorisinde Damliskooo (1,208 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 172 göst.
11 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Mevah (1,885 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 617 göst.