+5 oy
956 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,218 puan) tarafından
Gerçekten söylemesem içimde kalacak yeni yeni evli insanlar yazıyor böyle şiddet şöyle şiddet diye yahu bu adamlar evlenmeden hiç mi kendini belli etmedi evlendin madem anladın ne olduğunu niye çocuk yapıyorsun yazık değil mi o çocuklara bir tane de yapmiyolar  yaa  o çocuğun da geleceğini yakıyorsunuz aile kavramı kalmıyor ortada sonra saçma sapan bir topluma dönüşüyoruz . Niye ya niyee sadece bunu sormak istiyorum insan hayatı bu kadar mı ucuz okudukça çıldırıyorum bazen 

29 Cevaplar

+2 oy
(1,267 puan) tarafından
Canım herkesin kafasında faarkli bir düşünce var bazısı aile baskısı yüzünden ne olursa olsun kaçmak istiyor bazısı artık nişanı taktik burdan dönüşü yok elaleme rezil ****** oluruz diye düşünüyor bazısı da evlenmeden önce hiç kendini belli etmiyordur yani bir insan bile bile bunu kendine yapamaz heralde bilemiyorum
(1,218 puan) tarafından
Yazık İnan üzülüyorum kadına ayrı ortada kalan çocuklara ayrı çok kötü psikolojim bozuluyor bazı hikayelerde
(1,267 puan) tarafından
Gerçekten ben de üzülüyorum benim şu hayatta iki dayanamadım şey var biri hayvanların acı çekmesi ikincisi huzursuz bir aile ortamı
-Reklam-
+2 oy
tarafından
düzenlendi
Demekki bilememişler. İnsan bile bile kendini ateşe atarmı çok saçma bir post olmuş 
(1,218 puan) tarafından
Bile bile kendini ateşe atan da çok biraz mantık da kullanmak gerek seviyorum diyip de bir adamın arkasından her şeyi göze alıp gitmek bilemiyorum
(1,218 puan) tarafından
Postun saçma olduğuna sen mi karar veriyorsun çok da hayatı bir konu bence üzülüyorum dehşet seyet okuyorum burda ve anlamaya çalışıyorum herkesin hikayesi farklı sonuçta
0 oy
tarafından
Hiç bilemezsin. Arkadaşım nişanlıydi. Nişanlısı imrenilcek bir adamdı. Evlendi. İlk hafta dövdü. Eve kitleyip telefonu elinden aldı. 10 içinde boşandı. 
(1,218 puan) tarafından
Evet o durum farklı bazıları kendini gizleyebiliyor
(9,232 puan) tarafından
Ohaaa yuh
0 oy
(5,725 puan) tarafından
Aynı sofrada oturup bişey paylaşmayinca, aynı yatağı paylaşıp uyumayinca karşıdan bakmayla kimse anlamaz nasıl insan olduğunu.. he çocuk konusuna gelince çocuklar evin neşesi, evliliğin kurtarıcısı değil..
(1,218 puan) tarafından
Bilemiyorum yaa cidden çok kötü
0 oy
(815 puan) tarafından
Bilemiyorsun canım öyle psikopatlar varki hiç bilemiyorsun kim ne yaşıyor bilemiyorsun neden gidemiyor neden bırakamıyor bilemiyorsun ne cahil anne babalar var bir bilsen gelinlikle gittin kefenle gelirsin mantığında ana babalar var gidecek yeri olmadığı için kalan kadınlar var onlara lafım yok ama her türlü işkenceyi yaşayıp ailesi arkasında olup ama seviyorum diyenleri bende anlamıyorum
(1,218 puan) tarafından
Evet bir de ailesi arkasında olmayan var o çaresizlik çok kötü
0 oy
(3,818 puan) tarafından
Bazısı aile baskısı nişanlandı burdan dönemezsin derler evlenir evlenince düzelmez çocuk yapın çıcul düzeltir derler düzelmez herşeyin başı toplum ve aile baskısı o ne der bu ne der diye diye kızların beynine bir kalıp oluşturuyorlar oda düzelmiyor çünkü nişanda ayrılırsan namusun kirlenir boşanırsan kötü gözle bakarlar bunlar beynine yer ettiği için kendilerini savunamıyor çoğu kadın düzelir umuduyla devam ediyor evliliğine 
(1,218 puan) tarafından
Evet maalesef
0 oy
(2,264 puan) tarafından
Malesef bunlarin sebebi ataerkil sistem. Kadınlarımızın kendini gucsuz hissetmesi. Baba evine dönememe millet ne der korkusu cocugum babasiz ne olur korkusu ailenin de tabi destek çıkmaması maddi kaygi.. 
(2,264 puan) tarafından
En onemlisini unuttum esin tehditleri. Öldürmeyle mesela. Ya da bir ara esimin de yaptigi gibi cocugu kaçırırım gostermem gibi
(1,218 puan) tarafından
Evet maalesef büyük bir oranında bu etkili sanırım
0 oy
(3,997 puan) tarafından
Evlenip aynı evde yaşayana kadar belli etmiyorlar, arkadaşımın başına geldi , çocuk kaç sene arkadaşımin peşinden koştu evlenebilmek için , evlendikten sonra çok kötü şeyler yaşamış arkadaşım şimdi boşanma aşamasındalar 
(1,218 puan) tarafından
Bunlar psikopat narsistler oluyo galiba kendilerini iyi gizlerler genelde
0 oy
(2,199 puan) tarafından
Allah belalarını versin diyeceğim bu kadar 
0 oy
(8 puan) tarafından
Bnde onlardan biri olarak sadece şuna söylemek istiyorum hiç kimse kötü olduğunu bile bile evlenmez ve bu durumu yaşamayanlar için dışarıdan konuşması okadar kolay geliyo ki niye şunu yapmazlar niye böyle yapmazlar demek ve akıl vermek yada düşünce üretmek okadar kolay ki diyeceksinki bnde çok üzülüyorum onun için soruyorum bunları evet dışarıdan baktığın zaman çok üzülüyorsun belki ama onun orda ne kadar çaresiz veya neden boşanamadığını yada ne kadar acı çektiğini kimse bilemez. Tamm belki sohbet etmek için bu postu açmışsın ama şahsen Bn kendi adıma çok üzüldüm bu şekilde bir post açmana niyetim seni eleştirmek değil asla bnada düşmez ama nolur birazda bunları yaşayan kadınlar ne düşünür bu soruyu okuduğu zaman diye düşünün nolur ben düşüncelerimi yazdım inşallah sizi kıracak bir cümle kullanmamışımdır Allah'a emanet olun
(1,218 puan) tarafından
Tabi ki herkesin hayatı farklı ama burda günde kaç defa post aciliyo sorunlu eşle ilgili okuyup etkileniyorum sonuçta  anlamaya çalışmamin sormamin da sakıncası yoktur herhalde
0 oy
tarafından

Derlerya insanın alası içinde diye Bak cano kimse istemez dayak yiyip oturmayı yada zulme katlanmayı aileler kabul etmediği için erkekler de bunu nasılsa sahip çıkanda yok ezelim diyolar ancak bence susulmamalı polis mutlaka aranmalı göz dağı verilmeli bak susmuyorum denilmeli

(1,218 puan) tarafından
Evet bence de susulmamali hiçbir kötülüğe
0 oy
(1,353 puan) tarafından
İşte bu yüzden bekarken iyi ki aynı evde yaşamışız diyorum. Birbirimizin ne olduğunu bilerek evlendik en azından
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Bazıları çok sinsi oluyor. Ne kendi kötü alışkanlıklarını nede ailesinin kötü alışkanlıklarını suyu yüzüne çıkarmıyor.. köprüyü geçtikten sonra herşey suyun üstüne çıkıyor.. ne Yazık ki öyle kötü insan çok fazla.
0 oy
(53,809 puan) tarafından
sevgililik nisanlilik ve evlilik ucude ayri donemler. sevgiliyken yagla bal olan insanlar nisan olup aileler isin icine girince degisiyo hadi toparlanir degisir.diyosun evlenince dahada katlaniyo. kimse bile isteye eziyet cekmek istemez gidecek yerleri arkasinda duracak babalari yoksa mecbur cekiyorlar. çocuk konusunda belki duzelir diye cocuk yapilmaz cocuk zaten sorumuluk demek doğru duzgun giden evliliklerde bile cocuk agir gelebiliyo bazen.
0 oy
tarafından
Biri beni çağırmış anlat diye resmen:)
0 oy
tarafından
Nolursa olsun kimseyi yargılamak kimsenin haddi değil evlilik piyango işidir. Genele konuşmak gerekirse herkes evlenene kadar maske takıyor. Bazen de biz bile bile lades diyoruz neyse konu bu değil. İşte malesef içinde yaşadığımız toplum sayesinde bir hata bin hataya dönüşüyor öyle bir toplum da boşanmak bile zor "Ata binmek bir ayıpsa, attan inmek bin ayıp" Gelinlikle girip kefenle çıkmak vs vs toplumun aynası olan atasozleriyle çoğaltmak mümkün durumun cehaletini. Her ne kadar boşanmalar çoğaldı dense de kim ne derse desin arkadaş boşanmakta cesaret işi. Ayrıca bu bu kadar peşin hükümlü olmayın insanız hiç mi hatanız olmadı? Hayat bu hersey insan için. Rabbım evlilik imtihanı yaşayan hanım kardeşlerime hayır kapılarını açsın alnı ak olarak galip gelsinler bu davada 
(1,218 puan) tarafından
Kimsenin kimseyi yargıladigi yok anlamaya çalışıyorum
tarafından
Yazdıklarınızı tekrar okumanızı tavsiye ediyorum.
(1,218 puan) tarafından
Ne yazdığımı gayet iyi biliyorum nerden baktığın önemli
0 oy
tarafından
En çok da çocuklara üzülüyorum ya çok kızıyorum evliliğim düzelsin diye çocuk yapanlara adam sana bakmamıs merhamet etmemiş senden olana mi iyi davranacak o çocuklarında hayatini yakıyorlar 
(1,218 puan) tarafından
Aynen en kötüsü de bu zaten evlilik düzelsin diye çocuk istemek
0 oy
tarafından
kuzenim babası vermedi kaçtı adam zibidinin tekiydi belliydi zaten sikintilari oldu onunda kimisi evlenene kadar belli etmiyor ama çoğuda baştan belli olduğu halde gözü görmeyip evleniyor 
(1,218 puan) tarafından
Evet benim anlamadığım bu zaten önceden belli etmez tamam bu herkesin başına geleblr  ama inan çevremde de görüyorum başından belli ediyor  kendini ama kız kendini bilerek ateşe atıyor maalesef
tarafından
ailelerin onaylamadığı adamda bi bokluk oluyor zaten genelde
0 oy
tarafından
Valla cnm  sevgiliyken veya nisanliyken ayda bir görüyor  insan iki yüzlü insanlarda ayda bir 2. Maskesini takip oynuyor işte  evlenince de hevesi geçince gerçek suratını  gösteriyor  benim.kendi fikrim tabi insan neye nasil bakarsa oyle görür biz ilk başta sevgi.ile  saygı ile  bakıyoruz sonra onların kotu niyetini  gördükçe  anlıyoruz ama o zaman da  ya hamile ya cocuk oluyor
(1,218 puan) tarafından
Evet maalesef bu çok kötü Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi
tarafından
Amin amin cok zor hayat hayat şartları insanlar daha da zorlaştırıyor  bilemiyorum neden bu kadar kötü olmak sevmese bile  insanı bir şekilde söyleseler  insan bu kadar yipranmaz
0 oy
tarafından
Bazıları körü körüne aşik olup evleniyor gözleri kör oluyor bazısı aile rızası olmadan evleniyor bu sefer aile ona sırtını dönüyor, bi çoğu kaçıyor kaçan kişiler anne baba ahı aldığı için toparlanamıyor bu sefer baba anne evine gitmeye yüzleri olmuyor bence bir evlilikte hem sevgi hemde mantık olmalı. Para için evlenip huzuru olmayan çok kişi tanıyorum aslına herkes kendi hayatını bile bile ateşe atmiş Allah da sınıyor 
(1,218 puan) tarafından
Evet ben aslında böyle olanları kastediyorum bazıları benim yargıladigimi fln düşünüyor ama öyle değil aslında çok üzülüyorum çocuklara da kadınlara da sadece anlamaya çalışıyorum başka şekilde olamaz mıydı zaten elinde olmayanlara dediğim bir şey yok

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 1,225 göst.
6 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Prenses annesi. 5821 (877 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 118 göst.
19 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Onlygirl (547 puan) tarafından soruldu
+2 oy
21 cevap 2,261 göst.
7 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Aslsmyr (803 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 1,208 göst.
15 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sevgiaydinohli (2 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,309 soru

24,042,870 cevap

329,212 kullanıcı

...