0 oy
199 göst.
Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından

Hanımlar öncelikle herkesin bayrami mübarek olsun :) ben çok büyük bir dertten muzdaribim memeden kesme :))) oğlum 21 aylık aşırı derecede bagimli memeye maalesef çok darliyo beni sipa bazen oluyor ki iş güç yapamıyorum 24. Aya pek bir şey kalmadı bu saate kadar emzirmisim ya sabır diyorum fakat hiçbir şekilde oyalanmıyor memeyi vermesem sanki bir yeri kesilmiş gibi ağlıyor şimdi ben buradaki arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum yanı böyle çok bagimli olup da memeden nasıl kestiniz çocuklarınızı ilaki bırakacak tabi ama aşırı kafaya takiyorum nasıl bıraktırdınız bi yardımcı olursanız sevinirim kızlar mesela sabır taşı gerçekten ise yarıyor mu ??? Selamlar sevgiler 

5 Cevaplar

+1 oy
(3,725 puan) tarafından
Ben böyle memeye birşeyler sürerek memeden kesmeye karşıyım heleki bu kadar meme bağımlısı bebeklerde travmaya sebep olabilir. Benim kızımda sizin bebeğiniz gibi aşırı bagimliydi gece sabaha kadar memede uyur gündüzde akşama kadar meme emerdi tuvalete girsem kapıda ağlardı. 18 ay kontrolünde doktorumuz artık kesebilirsin bununki bağımlılık olmuş dedi fakat ben kıyamadım kesmeye birde bu kadar bagimliyken birden kesmek doğru gelmedi artı 2 yaşa kadar bebeğin hakkı o süt. Herneyse ben saatli verme kararı aldım. Bir sabah uyanınca sonra öğlen uykusunda ve akşam uykusuna yatarken emziriyorum. İlk günler ağlamaları oldu tabiki kendini yerlere attı ama ben hep sakın kaldım kucağıma aldım öptüm tamam kızım bak havhav memeleri götürmüş gel biz seninle camdan bakalım havhavi çağıralım bize memeleri getirsin diyerek oyalamaya çalıştım normalden daha fazla oyun oynadım balkona falan çıkardım yani ilgisini dağıttım 1 hafta 10 gün gibi bir sürede uyum sağladı kızım duruma çok şükür şuan günde sadece 3 kere emiyor ikimizde mutluyuz
(3,725 puan) tarafından
Evet eskiden yapıyorlarmış ama şimdiki çocuklar eski çocuklar gibi değil malesef. Dediğim gibi saatli emzirme hem anne hem bebek için gerçekten güzel ve keyifli ilk günler illaki ağlayacak zaten ama 3-4 güne o ağlamalar azalıyor. Benim kızımda asla sallanarak kucakta vs uyumaz sadece memede uyur hatta şuan memede gündüz uykusunda uyku boyunca emiyor ama bunu bıraktırmak için birde uyku eğitimi vermek gerekiyor buda ayrı bir mevzu Allah biz annelere hiç kuvvet versin bir evlat kolay yetişmiyor
tarafından
bişey sürünce travma oluyor da memeyi havhav götürünce olmuyor mu :)
(3,725 puan) tarafından
Biranne123 siz biraz araştırın ona göre kendi kararinizi verin ben kendi yaptığımı arkadasa tavsiye ettim yapıp yapmamak ona kalmış sonuçta ben kızımı en sevdiği şeyden ( memeden) tiksindirmedim ki hala emziriyorum
tarafından
havhavin götürmesi de travma yaratacak bişey bende araştırıyorum zaten bişey sürmekle bi farkı yok ona doğru bi şekilde anlatmak olması gereken
tarafından
bence bi emzirip bi emzirmeyip havhav götürdü demek daha kötü travma yaratır sende araştır doğru mu yaptığın
-Reklam-
0 oy
(113 puan) tarafından
Benimkide 3 gündür emmiyor daha 1 yasinda nasil veririm die ugrasiyorm acidan kivraniyorm :(
0 oy
(54,175 puan) tarafından
sabır taşıyla 21+9 da kestim
(54,175 puan) tarafından
gece gündüz memedeydi benimde nasilsa birakmaz diye sürdüm pat diye bıraktı ☺️ neye ugradigimi şaşırdım duygusal icten yasiyo benim kizim hic ağlamadi tutturmadi ben agladim bir hafta
(4 puan) tarafından
Hay maaallah yavrunuza:) benimki baya ağlayacak orası kesin ama bakalım ummadık taş baş yarar demişler :) ama sabır tasının namını baya duymuştum belki bize de yardımcı olur Allah’ın izniyle saolun
(54,175 puan) tarafından
Allah yardimcin olsun canim kendin hazir oldugunda dene. ben nasilsa birakmaz diyodum bilsem son kez emzirirdim kuzumu şimdi 32 aylik bir sene oldu birakali hala memeye bakayim iyileşti mi diyor ☺️
(4 puan) tarafından
Valla ne yalan söyleyeyim korkmuyor değilim bırakmaz diye ama şimdi siz böyle söyleyince umudu arttı açıkçası:)
(54,175 puan) tarafından
birakir canim inşallah hemen bırakır üzmez seni eger istiyorum diye aglasaydi çok kötü olurdum benimkide gece memede uyuyodu gunduz uykusunu memede uyuyodu gun icinde gelip emiyodu o degil bu bu degil o kafayi yiyodum hele bir yere gidip gelirken cok zor oluyordu emesi gelince ilk hafta koyuyo insana bosluk oluyorda rahatlıyosun☺️
0 oy
(2,360 puan) tarafından

Onu bilmiyorum da ben sirke sürmüştum huylandi birdaha istemedi

0 oy
(5,268 puan) tarafından
Benim kiz surduysem emdi en sonda kıl bagladm gelmedi oyle kestim 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 108 göst.
10 Eylül 2025 Aile & Aşk kategorisinde veraaa (1,142 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 243 göst.
+1 oy
6 cevap 185 göst.
26 Mart 2025 Diğer kategorisinde honki ponki toninok (5,744 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,203 soru

24,165,949 cevap

335,593 kullanıcı

...