0 oy
619 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (190 puan) tarafından
Kızlar doğum yaptım kaynanam yanımda kalirim dedi doğuma gittim bnm basım ağrıyor  dedi  sabaha  kadar bnde Sezeryan halimle bebegkme baktım. Annem geldi o gün annem yardım etti o da yanımda kaldı Kaynanam hiç bakmayinca Ağrı'da olunca  neyse o gün kalınca o gösterdi bikac bişe çocuk nasıl tutulur basıl emzirilir maması nasıl verilir vesaire 1 gün kaldım Kaynanam anca uyudu saolsun annem ve eşim s o gece çok yardım etti. Eve geldik çamaşırları makineye attı eşim Kaynanam bn sererim dedi. Tmm dedik çamaşırı serip hızla kapıyı çekmez mi anne çocuk korkuyor kapıyı yavaş kapatir misin dedim yine aynı davranmaya devam etti. Neyse akşam yemek yapmış getirmişti eşime de yemek getirdi tezgahın üzerinde 2 3 parça bişe vardı yıkamaya girdi kırar gibi yıkıyor anne deedim bebek uyuyir sessiz ol dedim dinlemedi evi inletti baktım 7 24 mama veriyir çocuk bni hiç emmiyor anne dedim çocuk emzireyim sonra mama ver dedim sütun gelmiyor demeye başlandı bnde dedim ki gelemmesinin Sezeryan İlk gebeliğim di daha dün doğum yapmışım bana senin sütün yok hep mama verelim sütun gelene kadar mama verelim hep dedi karşı çıktım neyse gece bizde kalacaktı bana yardım edecekti güya akşam bıraktı gitti eşimde bnde bilmiyoruz nasıl bakacağimizi kaynanm gösterir diyoruz kaynanamda kocam beni bekliyor dedi aşağıda indi eskiden bakarım ederim diyen kadın aşağıya indi bebek ağlıyor gelip soran yok bizde bilmiyoruz zar zor uyuttum annemden öğrendiklerimle eşimde annem gram yardım etmedi etmiyor da annenlere gidelim bizimkiler hiç bı konuda ilgilenmiyolar bile dedi annem çocukla çok ilgili Kaynanam gram bişe göstermez yatağa yatar hizmet ettirir eşimde annemlere gidip kalacaz dedi çocuk bakmayı yoksa beceremicez dedi ki gerçekten de öyle alt katta kaynanma var ama sezeryanim bana kendine hizmet ettiriyor çocukla gram ilgilenmiyor bu kız Sezeryan dün doğum yapti ağrısı var demiyor yarın annemlere gidip eşimle kalacaz millet altta kaynanasini varken anasına gitti diyecek ama desinler

11 Cevaplar

+2 oy
(25,181 puan) tarafından
Kaynanan lohusa sendromu yaşıyo galiba senin yerine. Bence evinde kal azıcık aşın ağrısız başın. Heö bebek bakmakta bişey yok bikaç güne alışırsın emzir gazını al uyut bilmicek bşy yok ki
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Kaynananın yaptığı çok yanlış canım o konuda hak veriyorum sana, ama gel gör ki birilerine mi güvendiniz çocuk yaparken. Bunu anlamıyorum. Nasıl tutulura kadar başka biri öğretiyorken nasıl cesaret ediyorsunuz bu durumlara.. Yanlış anlama sakın sadece sana değil sözüm burada çok okuyorum böyle yazıları da o yüzden çok şaşırıyorum yani
(1,782 puan) tarafından
Canım söylediklerinde haklısın a eklemek istediğim bikaç birşey var izninle. Genellikle yeni doğum yapan ve daha önce hiç çocuk bakmamış insanlar bebekleri ilk doğduğunda çok stress oluyorlar. Bunun sebebi de çevrenin aman yeni doğan böyle olur aman böyle tutulur aman şöyle yapmış biri de bebesi ölmüş. Yok eldiven sıkıymış eli çıkmış gibi saçma sapan cahilce şeyleri. İnan ben hastanede stajda 15 yaşında bebek bakarken yoğun bakımda işim gereği öğrendiğim için. Doğuran annenin elleri zangır zangır titrerdi yok bacağını kırarsam yok kalçasını çıkarırsam diye. E millette vaat ediyor ben sana bakarım kızım bebeğine bakarım bizde baktık diye. Doğum oluyor güvendiğin insanlar yok olmuş ortada sana düşman olmuşlar. Lohusalıkta girince araya seni sen bieşy bilmiyorsun psikolojisine soktuklarında kendilerini yetersiz hissediyorlar. En önemli şey araştırmak işte. Çocuk öyle pat diye ölmez kolu bacağı çıkmaz milleti dinlemeyip araştırsalar aslında yeni doğan bakımı en kolay zamandır kimseyle bebeği de içli dışlı etmezler. 2 saatte bir emzir gaz çıkar bez al yatır başka birşey yok
(10,885 puan) tarafından
Seni ++++++lıyırum ve altına imzamı atıyorum
tarafından
Aynen öyle. Benimde ilk bebeğim di ve ben gurbette doğum yaptım. Annem geldi ama ev işi harici birşeye karışmadı herşeyini ben yaptım bebeğimin. Korktuğu zaman insan ne yapacağını bilmiyor. Ben yaparım dediği birşeyi yapmaması çok zor insanın. Ne diyim Allah kolaylıklar versin
+1 oy
(1,782 puan) tarafından
İyi olmuş kapris mi çekeceksin.ben hemşireyim sana tek tek anlatayım daha önce yeni doğan servisinde de çalıştım. Öncelikle bebek uyusa bile 2 saatte bir uyandırıp emzireceksin artı mama veriyorsan mama da vereceksin. Bebeğin kakasını idrarını takip et kakasını ve idrarını yapıyorsa hiç bir sorun olmaz . Bazı doktorlar öneriyor bazıları önermiyor sana bıraktım ama ben bebeğim doğunca mama verince yapıcam mamadan sonra çok az bir çay kaşığı kadar su ver. Gazını çıkarıp yatır. Reflü yatağın varsa reflü yatağında yatır yoksa beşiğin altındaki yatağın altına bir yastık koy baş kısmı yüksekte olsun. Bebeğin üstüne yatarken battaniye sürme ve çoraplı yatırma ama yeni doğan altları genelde patikli oluyor ondan giydirebilirsin. Bebeklerin elleri ve ayakları herzaman soğuk olur. Üşüyüp üşümediğini enseninin sıcaklığından anlarsın. Aç olan bebek ağlarken elini yumruk yapar. yatağında ne yastık ne battaniye hiç bir şey olmayacak en güvenli yatış şekli bu .emzirirken de sadeve ucu değil kahverengi kısmın hepsini ver. Süt gelmese bile ten teması senin ve bebeğin için çok önemli. Altını ılık pamukla sil ve kurula. Zaten yeni doğan bebek Allahın bir hikmeti olarak bence uyuma modunda hep bu da annenin alışmasına çok rahatlık sağlıyor. İki gün baksan 3. Gün kimseye ihtiyaç duymazsın alışırsın .kaynanan belli ki bişeyler kıskanmış sen hiç moralini bozma bebeğine en iyi sen bakarsın kocan bakar önemli olan alışmak . Kimse senden iyi annelik yapamaz senin çocuğuna korkularını yen kendini yetersiz hissetme yeter.
(476 puan) tarafından
Canım yanlış anlama sadece merakımdan soruyorum şu bebeği emzirirken kahverengi halkanın tamamını ağzına vermek nasil olacak şahsen benim kahverengi halkam bebeğim doğduğunda onun başından çok daha büyüktü yani geniş bir kahverengi halkam var olacak iş değil gibibgeliyor bana
(1,782 puan) tarafından
Herkesşn farklı oluyor aslında orda demek istediğim bazıları sadeve ucunu veriyor kabarık yeri bebek sadece orayı emince yara oluyor ve sürekli yanlış emzirmekten iyileşmiyor. Ne kadar kahverengi halkayı alıyorsa o kadar iyi diyeyim o zaman
(476 puan) tarafından
Anladım canım ben sadece ucunu vermedim hiç ama hepsini almasıda mumkün degil tesekkür ederim :)
0 oy
(2,290 puan) tarafından
Ya millet ne derse desin ya kadın kıskanmış sanki bana tuhaf geldi hareketleri...
(190 puan) tarafından
Kız gram bişe göstermiyor kendi kızının çocuklarını kendi büyüttü o kadar çocuk bakmayı da biliyor biç mi ilgilenmez bu kızın ağrısı oluyor demiyor hiç yardım etmeyince aksine tavırlarına da eşim sinir oldi yarinannemlere Gidip orada kalacam
(2,290 puan) tarafından
Boşver orda kal madem alternatifin var...
0 oy
(350 puan) tarafından
Bende bu yuzden yapmiuorm kaynanam seni bosuna mi aldik hizmet edesin diye aldik diyor o yuzden bebek yapmiyorm beni delirtir hem bebek hem o 
0 oy
(740 puan) tarafından
Vala  benim cocugumda   pramature  doğdu bide  iki kilo var  yok   ne  kaynanam vardi ne  annem normalde  küs  falanda değiliz yani tek basima  baktim bide  minnacikti    simdimasallah dollar  diorumke dim baktim die    bence  sende  kimseye gitme  kendin baka  baka  öğrenirsin  benimde  ilkti lag söz  olir  bozver
0 oy
(5,725 puan) tarafından
Bakarsın neden bakmayasin kendine güvenin gelir. Alışmaya başlayınca annene bile baktırmak istemezsin..benim ikiz olduğu halde annem bikac ay kaldı sonra gitti eşim yardım ederdi Allah razı olsun ama vardiyeli gidiyordu ben gece kalkardim ikisini beslerdim sırayla kucağıma alirdim uyuturdum altlarini alirdim.. oglumun gazı kusması 7 ay sürdü çok  ağlayan bebeklerdi. İnsanoglu herşeyin üstesinden gelir isteyince. Baştan herkes leş kargası gibi üşüşür sonra bir bakarsın tek başınasın. 
0 oy
tarafından
Bn de tek baktım cnm.youtube dan videolar var.ogrenirsin.tek sıkıntın emzirme ama o da bir aylık olunca alışırsın.kimseye minnet etmeden bakamaya çalış .bir sıkıntı olursa bebek bakımına sor.ben öyle yaptım.vala kaynanam varken hiç birsey bilmiyorum dedi.yemek temizlik ütü yaptı sağolsun.
0 oy
(1,676 puan) tarafından
Kimin ne dedigi onmli drgil canm onemli olan senin ve bebegin rahati bu arada bebek emdikce sut gelir emzirmemezlik yapma
0 oy
(594 puan) tarafından
Valla bacım ben eve ebe cagiracaktim yardım için eşim korona var cagirmayalim hem annemde burda deyip çağırmadı benimde ilk bebegimdi ama gel gör ki kaynanacigim sagolsun 2 defa banyo yaptırmaya geldi sadece onun dışında hiç gelmedi ve kolik bir bebeğim vardı annem desen turkiyede onuda getiremedim koronadan dolayı kızıma babası ve ben baktık sadece evet ilk başlarda aşırı zordu bedenen geçtim ruhen insan çöküyor resmen agliyo neden agliyo bilmiyorsun aç mı tok mu Bi yeri mi agriyo hiçbir sorunun cevabı yok resmen ama bikac gün geçtikten sonra artık sende tanıyorsun bebeğini o yüzden dahada rahatliyosun. Gerçi sen sezaryenli olduğun için evet ağrın fazla olur gibime geliyor normal doğuma göre ama kaynanayi takma hiç kafaya bosver annende yakinindaysa git ona hem biraz alışmış olursunuz çocuğada Allah yardımcınız olsun inşallah sağlıkla büyüsün 
0 oy
tarafından
K8z milleti ne yapcan cahil kaynanan emzirmne mani oluyo mama ver diyor bilmiyormu anne sutu antibiyotik.bence gitme  onun evine kendi evinde kizvkardesin yada ennen gelsin  senin evinedaha huzurlu olursun.yada annende rahat edersen annene git

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 161 göst.
+2 oy
7 cevap 301 göst.
17 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Pakize333 (7,074 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 369 göst.
0 oy
4 cevap 328 göst.

Kategoriler

1,475,021 soru