0 oy
438 göst.
Diğer kategorisinde (923 puan) tarafından
Kizlar menenjit aşısı ucretliymis üç doz yaoiliyormus sizler yaptırdınız mi sartmi yaptırmak ben üç cocugumada yaptırmadım ne ebe ne doktor yaptır fekan demedi kizkardesim yigenime yaptırmayı dusunuyor ama maddi durumu iyi değil gereksiz bir adımı kesinlikle yapılmalı mı 

15 Cevaplar

+1 oy
(1,689 puan) tarafından
Bir akrabamız prof. Çocuk doktoru.. Ona sormuştum.. Suriyelilerle iç içe olmayacaksa gerek yok yaptırmana dedi ben de yaptırmadım.. Aile hekimimiz de aynı fikirdeydi..
(923 puan) tarafından
Banada önermesi doktor olsun ebe olsun ben yaptırmadım bilgim bile yoktu yeni duydum bu aşıyı
(3,834 puan) tarafından
aynen öyle. bana da ayni şeyi söylediler. ama yaşadığım yerde aşırı Suriyeli var ve onlarin vucudu buna karşı bağışıklık kazanamayacak ama biz kazanmadık ben yaptırdım. kaç milyon Suriyeli var olmayan yer yok ki
-Reklam-
0 oy
(3,997 puan) tarafından
Biz yaptırmıştık önemli bence
(923 puan) tarafından
Ozeldeki doktor önermiş  gerekli olsaydı devlet ücretsiz karşılardı diye düşündüm
(923 puan) tarafından
Üç doz 1000 lira tutuyor
tarafından
Devlet pahalı diye karşılamıyor, gereksiz diye değil
(1,107 puan) tarafından
Ben hiç asi yaptırmayan anneler de tanıyorum evlatlarına aksine bağışıklık sistemleri asinolan çocuklara göre daha guclu oluyormus
0 oy
tarafından
Yaptırdım ben kaynanamın komşusunun 2 yaşındaki çocuğu menenjit hastalığından vefat etti hemen yaptırdım gerçi doğduğu andan karar vermiştim tüm ozel devlet hepsini yaptircam demiştim oğluma takılan paraları filan aşılara kullandım 
0 oy
(13,306 puan) tarafından
Menenjit önemli bir aşı borç bulsun yaptırsın kadar önemli. Devlet de yakında listeye alır senin de için rahatlar. 
0 oy
(5,481 puan) tarafından
Çocuk doktoru yaptır dedi yaptırdık. Ölümcül bi hastalıkmış. Bulaşınca 10 kişiden 1 ini öldürüyomuş, öldürnezse sakat bırakıyormuş
0 oy
(2,319 puan) tarafından
Ben büyük kızıma yaptırmadım imkanım yoktu. Ama menenjit Allah korusun ya öldürüyor ya felç bırakıyor geçirince. Küçük kızımın doktoru geçen ay mutlaka yaptır kızının bağırsaklarında çok iltihap var beyin zarına vurdu mu Allah korusun menenjit olur dedi. Alyansımı bozdurup 2 doz menectra aldım 1 Doz yapıldı 1 doz bu ayın sonunda yapılacak. 
(4,846 puan) tarafından
Toplam 2 doz dimi kuzum arkadaş 3 yazmış ama bize doktor 2 doz demişti 1 tanesini yaptırdık biz diğerini bi kac ay sonra yaptircaz
(2,319 puan) tarafından
Evet canım 2 doz. 1 yaşından küçüklere 3 doz yapılıyor heralde. Bizde geçen ay 1 doz yaptık bu ayın sonunda 2 ay oluyor 2ci dozu yaptırcaz. Siz hangisini aldınız biz menectra aldık.
0 oy
(835 puan) tarafından
Ben maddiyat durumundan yaptıramadım
0 oy
(12,026 puan) tarafından
Kız 600 TL ilki  ama ben yaptırcam mecbur
0 oy
(25,178 puan) tarafından
Hiçbir aşı gereksiz değil asla. Oğlum 1 yaşına girdi her aşısını yaptırıyoruz menenjitte yaptırcaz bu ay 
(1,107 puan) tarafından
Ticaret olduğunu bende biliyorum tabiki aşıların çoğunu devlet karşılıyor ama aşıların içinde iyi şeyler yok iyi maddeler yok demeye getiriyorum bir çok doktorda bunu diyor canım ben de isterim evlatlarımız sağlıklı olsun senin çocuğun yada benim çocuğum hepsi çocuk hepsi masum Filistin için elimden gelen  dua  etmek keşke elimden daha fazlası gelse
(25,178 puan) tarafından
Berfin canım 1 yaşında başlıcaz dedi doktorumuz öyle yapıcaz. Gereksiz lafları kaale almıyorum canım boşver.
(2,264 puan) tarafından
Anladim canim sifa olsun insallah
(25,178 puan) tarafından
Sağol cnm benim sizede inşallah :) bayramdan sonra da kızamık aşımız var
(2,264 puan) tarafından
Amin canım insallah :)
0 oy
(940 puan) tarafından

Bende yaptrimayacaktim ama görüyoruz bu bitmeyen illeti ilerde neler gelecek başımıza bilmiyorum 

Hemsireyim ilerde menenjiti hasta bakma riskim var garantimiz yok 

Devletteki tanidigim doktor yaptır ozeldeko yaptırma dedi bir evladım var yaptırdım bende durumun varsa yaptır 
0 oy
(41 puan) tarafından
2 doz nimenrix yaptırdık 300 TL tanesi iğnenin. Mutlaka yaptırılmalı bence de 
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Ben hamileyim daha canım ne tatanoz ne başka aşı kendim de olmadım evladım.dogunca oda aşı olmayacak insaAllah herkesin kendi fikri ol yada olma diyemem tabi sen bilirsin ama aşıları iyi araştır nerden geldigini içinde ne maddeler olduğunu ondan sonra karar verrbilirsin
(2,493 puan) tarafından
Offf yıl olmuş 2021 hala şunu diyorsunuz ya ne diyelim.
0 oy
tarafından
Bence yapilmali menenjit cok agir bi hastalik ve suriyelilerde olabilir ve cocuk yakalanabilir ileride 
0 oy
(4,846 puan) tarafından
Bizim doktor 2 doz demişti 
0 oy
(980 puan) tarafından
Ben yaptırdım. Diğerlerini de yaptıracağım çünkü menenjit kötü bir hastalık. Allah korusun riske alamam

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 67 göst.
9 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 143 göst.
4 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Amine su (3,417 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 768 göst.
28 Temmuz 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sni ck iyi anliyorum (909 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 1,181 göst.

Kategoriler

1,467,913 soru

24,050,904 cevap

329,665 kullanıcı

...