0 oy
319 göst.
Diğer kategorisinde (923 puan) tarafından
Kızlar yarın baklava yapcam geçen sene YouTube'dan bı tarif yaptım rezil oldum sizden ricam bana guzelbi baklava hamuru tarifi atın bide baklavanın ikisinde sicakmi dökücez ben genelde tatlı sıcak şerbet soğuk döküyorum ama baklavacilar ikisi sıcak döküyor söz hiç yaptınız mı oyle

9 Cevaplar

0 oy
(388 puan) tarafından
Yotubda bera tatli dünyası var onun tarifkeri guzel
(923 puan) tarafından
Geçen sene yaptım ama nekadar serbetlesemde kuru kuru geliyor ağzıma değişik oldu serbetini çekmedi bir gün bekledi yarısı çöpe gitti yarın yapacam inşaallah
-Reklam-
0 oy
(4,848 puan) tarafından

image

annemin tarifi bu defter ve de olduğu için resmini çekip atmıştım bayrama yaptı dün 3 tepsi birer tepsi vericek ablama bana kendine şerbeti nasıl döküyor bilmiyorum ama 
(923 puan) tarafından
Çok teşekkürler canım Allah razı olsun:))
(4,848 puan) tarafından
Ordaki zeytin yağ ay çiçek yağı ha gerçek zeytin yağ dökme sonra :) öyle yazmış ablam zamanında :)
0 oy
tarafından
Post yukarı çıksın

Bilenler yazar 
(923 puan) tarafından
Sağol canım:)
0 oy
tarafından
Benim yaptığımı vereyim tariflerin içinde yoğurt olanları açmak çok zor oluyo. 

Ev Baklavası 

 1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1tane yumurta

 1 yemek kaşığı sirke 

1 tutam tuz 

3veya 3buçuk su bardağı un 

1tatli kaşığı kabartma tozu.

Hamurdan ben 60beze yapıyorum 6 şar 6 şar küçük açıp  üst üste koyup merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyorum. 

 Aralarına ceviz serpiyorum böylelikle 10 kat oluyor. Sonra istediğim şekilde dilimleri kesiyorum.

 1paket margarini eritip üzerine döküyorum.

150 derece fırında 1saat 1 buçuk saat arası pişiriyorum üzeri ve altı güzelce kızarsın. Altının kızardığını anlamak için bı dilimi bıçak yardımıyla kaldırıp bakabilirsin. 

Şerbet 

4 su bardağı şeker 

5 su bardağı su

 1 tatlı kaşığı limon suyu

 

 

Baklava soğuk şerbeti ise sıcak döküyorum.

Bu arada

60beze açmak çok gelirse 40 beze yapıp 7şer 7şer açarsin 5 katlı olur.

  inşaAllâh bu tarifi yapmanı isterim kesinlikle pisman olmazsın bana amcamın hanımı öğretti. Bayramlarda yapardik kız kardeşimle iki tepsi hemen biterdi evde. Eşimle nişanlıyken ev ziyareti için gittigimde  yapmıştım herkes bayıldı bayıldı , sonra evlenirken de bı tepsi yaptım düğün arabasının arkasına koydum. Düğünden sonra yedik. 
tarafından
Açarken nişasta kullanıyorum yazmayı unutmuşum.
0 oy
(3,818 puan) tarafından
Tarif bilmem ama ikisi de sıcak olmamalı sıcak baklavanın üstüne sıcak şerbet 
0 oy
(712 puan) tarafından

3 yumurta 

1/2 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un yaklaşık 5 bardak
250 gram yağ erit dökmek için
7 su bardağı su
5 bardak şeker 
annem hep bu baklavayı yapar bu bayram için de 2 tepsi yaptı bayram gelmeden bitti :D 
dene bence çok güzel oluyor
0 oy
tarafından
Bende burda bekliyim 
0 oy
tarafından

image

Eşimle birlikte yapmıştık ben küçük küçük açtım o güçlü kollarıyla iki dakikada büyüttü bi ara canımız çok istemişti. Yarın nasibse tek yapicam 
(923 puan) tarafından
Çok güzel gözüküyor canım
tarafından
Teşekkür ederim cânım :)
0 oy
(5,483 puan) tarafından
El açması hiç yapmadım annem yapardı, İlk sıcağı çıktıktan sonra dökülüyor şerbet. Ve koyu kıvamlı olması gerekir

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 477 göst.
2 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde hzltn (179 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 221 göst.
13 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Mersinli (483 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 363 göst.
1 Şubat 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Gencanne456 (310 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 928 göst.
25 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Mersinli (483 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,474,860 soru

24,145,885 cevap

334,658 kullanıcı

...