0 oy
982 göst.
Diğer kategorisinde (1,517 puan) tarafından
Iki aileden de uzaktayiz gurbetteyiz yani. Annem dogumuma gelemiyor. Rahatsizligi var virus bulasir diye korkuyoruz. Yarin kaynanam kaynim babam gorumcem geliyor. Kaynimda uzman ve bayram izni var oda gelecek bir haftaliga. Eșime rahat edemem dogumuma sadece annen gelsin dememe ragmen ben soyleyemem felan dedi gorumcem 20 yasinda ve babasına da kendisine de bakabilir. Baban felan bebek doğduktan sonra anneni almaya gelsinler dedim eşim dinlemedi beni. Kafayi yiyecem ayni evin icinde 6 kişi olacaz yasaklardan felan bir yere cikmayacaz. Ve temmuz a kadar kalcaklarmis. Kizlar sinirden delirmek üzereyim. Sırf rahat edemem diye babam erkek kardesim olur diye memleketde dogum yapmadim ama simdi olana bakin nolur bi akil verin eșime karşı nasil bi tuttum sergileyim. Ve daha 37 haftaligim hicbir belirtim de yok. Ben mi abartiyorum eşimi üzüyorum sogugum ona karşı napmam lazim

15 Cevaplar

0 oy
tarafından
Salgını geçtim doğum yapmış halinle rahat edemezsin.virus bulaşır psikolojisi ve lohusalık psikolojisi zor olur.
(1,517 puan) tarafından
Salgini bende gectim canım. Izin belgesi frlan cikti zaten
tarafından
Cnm iş yapma sakın.madem geliyorlar.oram buram ağrıyo de yat.bebeginle ilgilen.kaynanan gorumcen yapsın işleri.baktin yapan yok.kalkip yapma.kocanin da üstüne gidip kavga etme ama sen suçlu olursun.bebeginle ilgili ileri geri konuşanları umursama.insallah kaynanan gorumcen sana yardımcı olur.
(1,517 puan) tarafından
Sorumluluk biniyo canım kendi evim olunca yemek ne olacak falan dusuncesine girdim bile. Bebek olunca zaten kalkmam da
tarafından
Onlar yardıma değil oturmaya geliyorlar o zaman.
(1,517 puan) tarafından
Lohusalik piakolijisi nasil olur bilemiyorum simdiden boyle sinirliysem cinga cikartmazsam iyi ama eşimin beni dusunmemesi en cok zoruma giden o
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sen arayıp düşüncesi kıt kaynanana desen 
(1,517 puan) tarafından
Ay kiz güldürdün benii. Esime diyorum rahat edemedigim her dakka hakkim helal degil diye daha bundan agur laf olmaz herqlde esime de helal degil dusuncesiz ailesine de
tarafından
Eşimin teyzesinin gelini her bulduğu yerde emziriyordu ne çekinme ne bişey. Bide kafam kadar memeleri. Yayardı bi tarafını emzirirdi. Bi kez memlekete gidelim demiş kocası eşime ben zaten memlekette idim. Eşim diyor bu kadar edepsiz bişe ben görmedim. Bi kez de denize gittik taYT gibi bişey giymişti arkadan çatalı meydanda idi. Eşim dedi söyle şuna kapasın gôtünü. Dedim şimdi desem diyecek kıskandı beni görmeyi ver :)))
(1,517 puan) tarafından
Aneyy. Benn sırtımı donerek bile emziremem heraldee. Emzirdigimi bilmelerinden bile utanirim. Ilk gebelik sonra dan nasil. Olurum bilmem ama kimsenin yaninda meme felan acmam tobe tobe ya kesin bi tarafini kiskandi zannederdi iyi ki dememissinkiz
tarafından
Bende yapamıyorum ilkindé yapamadım odaya kaçtım sürekli annemdeydim sadece babam sürekli olmasada o vardı evde sürekli odaya giderdim dk başı. 2. De 10 gün küvezde kaldı çok küçüktü biberonu bile 5 saate bitiriyordu bide 13 aylık oğlum vardı araları o kadar yani. O yüzden onunla ilgilenmektende öyle saatlerce oturup ilgilenemedim sağdım verdim ama büyükler uğraşmaktan onu da düzenli yapamadım o yüzden gitti de sütüm 1 ay anca anne sütü aldı. Şimdi 3 aylik mama ile besliyorum. Büyük olanda da emzirmeme rağmen sütüm yetmedi. 6 ay emzirdim ama ilaçlık yani hiç bi zaman doyumluk sütüm olmadı. Soğudum emzirmektende çok canım yanıyordu
(1,517 puan) tarafından
Ah canım benim senin elinde olan bisey degilki canlari sagolsun bebislerin yeter
0 oy
(1,603 puan) tarafından
Bana çok saçma geliyor ya tm dedesidir tabiki gelicek gorucek ben doğum yaptım ne kayinlarim nede kayınpederim hastaneye bile gelmediler evede gelmediler sadece annem vardı sonra kaynanam geldi. Sende güzelce anlat rahat edemem de bebeğimle ugrasicam onlarla mi ugrasicam de anlayışsız insanla uğraşmak zor bacım
(1,517 puan) tarafından
Esime cok söyledim. Gene kabul ettim bak dedim ayaklanayim anneni almaya gelsin baban kardesin kalsınlar sevsinler torunu dedim. Annen tej gelsin oturamıyorum bile bacaklarimi uzatmazsam. Ayip olurmus. Eşimi bogasim geliyo. Bi yandan uzuyorum diye üzülüyorum onu. Kafam allak bullak oldu ya.
0 oy
(15,967 puan) tarafından
Çok haklisin valla. Ben agustosta dogum yaptim. Nadiren erkek gelmesine ragmen bile rahatsiz olurdum. Cunku hava zaten sicak lohusaya ekstra sıcak. Hep atlet şortla gezdim. Yada askili elbise. Salondaydim hep mesela bebegi emziriyosun surekli. Her defasinda al iceri git falan insan gercekten rahat edemiyor. Yani kendi evinde rahat olmak istiyor. Ama canım eşin nasıl desin hakkaten benimkide diyemezdi. Onu onlarin dusunmesi lazim
(1,517 puan) tarafından
Benimde haziran başına geliyo. Bende suan bile atlet sort giyirum esim soguk diyo ben sıcak bide kapaliyim onlarin yanında uzun tunik esorman tulbet takacam
0 oy
(843 puan) tarafından
Benim eşim düşündü ilk annem gelcek sırf rahat edemem diye kendimi toparlayinca eşim kaynana gelsin dedi baban gelcek mi dedim onun ne işi var dedi gerçekten de öyle insan bebeğini rahat emdiremez kayın kayınbaba bakacak olan insan gelsin benim görümce de 17 yaşında evde durup babasına bakcak ne gerek var o kadar kişiye eşine söyle o halletsin
(1,517 puan) tarafından
Is isten gecti bile. Esime nasil davranmaliyim bilmiyorum
0 oy
tarafından
Bunları kendileri düşünmesi gerekiyor ama işte herkes anlayışlı olmuyor maalesef. Lohusa kadının evinde eşinden başka erkek kalmamalı. Şimdi havalarda ısındı sürekli emzirmek durumunda kalacaksın rahat giyinmek hakkın. Benimde yaza denk gelmişti südyensiz rahatça gezebiliyordum evde. Sadece annem ve eşim vardı.
(1,517 puan) tarafından
Ne guzel ya Valla. O kadar pismanimki memlekete gitmedigim için
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Canm eşini üzme hiç doğum yapıp geldikten sonra hep yatak odanda kal çıkma yat onlar sana hizmet etsin iyi olsanda ah şuram agrıyor buram agrıyor de :)) benim annem yanımdaydı sadece ilk gün kaynana kaldı onunda bana zarardan başka birşeyi olmadi 
(1,517 puan) tarafından
Bi doğursam inşallah sag saglim ama bebege bisi olur diye cok korkuyorum sitres carpinti yapiyo bu durum napacam nedecem derdi
(3,417 puan) tarafından
Allahın izniyle bişey olmaz canm inan ben o kadar stres ağlama gibi olasılıklar yaşadım kızım Doğana kadar Rabbim korudu sağlıcakla gelsin inşAllah.
(1,517 puan) tarafından
Aminn inşallah canim. Senin bebeginude sana bagislasin Allah im
0 oy
(660 puan) tarafından
Aynısını yaşadım canım. Annem geldi benim yanıma. Aynı şehirde yürüme mesafesinde oturmama rağmen kaynanam doğumumda herkesi benim eve topladı. Burada yemek pişecek burada oturup kalkılacak dedi. 15 kişi bir evdeydik yatmadan yatmaya gittiler sadece. Kıştı bide soğuk tek oda klima var kayınlarım kayınbabam hepsi evin içinde. İşe de gitmiyolardı öğretmendi 15 tatile denk gelmişti ve sezeryanlıydım. Oğlum dayanamadı 4. Gün gece hastaneye kaldırdık.  Küveze aldılar enfeksiyondan. 10 gün küvezde kaldı. Sana tavsiyem özellikle şu dönemde herkes uzak olsun. O daha küçücük mikraoplara çok hassas. Gelmesin kimse. Sende dinlenemez mahvolursun
(1,517 puan) tarafından
Gelenler geliyo bile bavullari hazir canim..senin kisa gelmiş benimde yaza sıcaktan ter basacak
(660 puan) tarafından
Yaz olsun ne olursa olsun. Ev elden gidiyor. Düzen elden gidiyor. Bedenin elden gidiyor. Herkes gidince bu sefer her şeyi toparlayıp kendinle beraber büyük zaman alıyor. Ne anneliğimi anladım. Ne doğumumu ben. Eşine söyle ikna et
(1,517 puan) tarafından
Kaynanam kizi olmadan yapamazmis kayin babam tej evde kalamazmis oyle diyo esim
(660 puan) tarafından
O zaman hiç gelmesinler. Annen olsa yeter emin ol
(1,517 puan) tarafından
Gelemezki o
0 oy
(6,974 puan) tarafından
Kayinvalideni ara, anne hepinizin başımın ustunde yeriniz var ama sende annesin anlarsin, dogumdan sonra ben babamin kaynimin yaninda nasil izanayim, nasil emzireyim, bi de bu sicakta ben atletle sortla durabilirim.anca...babam gil daha sonra gelseler olmaz mi de, o konussun onlarla
(6,974 puan) tarafından
Gelirlersede bosver yat uzan, hastasin sen. Hicbi ise elini vurma
(1,517 puan) tarafından
Arayamam ki canim. Ne bileyim ya bu seferde eşimle daha kötü olursak
(1,517 puan) tarafından
Kesinlesti cabim geliyilar
(6,974 puan) tarafından
Esin soyleyemiyorsa sen soypeyecen yapacak bisey yok canim, gelirlersede takma bosver. 2 kadin var kalkip yapsinlar, ne iyi ettiniz geldiniz de, kolumu kaldiracak halim yoktu benimde de yat bak kayfine :))) yapmazlarsada bisey yapma
(1,517 puan) tarafından
Evden vazgectim zaten mahvolursa olsun. Tahamul edebilirsem gotumu devirir yatarim
0 oy
tarafından

Kaynana la sen konuşsan. DHA iyi bence

(1,517 puan) tarafından
Kaynanam zaten kizindan ayrı duramaz mis esim oyle diyo babasi da tek kalamazmis felan
tarafından
Rabbim yardımcın olsun keşke eşinle halletseydin kimsenin kalmasına gerek yok filan deseydin.  Benim kaynana da gelmek istiyor ben eşimle birlikte bakicam kimseyi istemiyorum dedim sırf o gelmesin diye annem ben gelmeyim dedi.
0 oy
tarafından
Bu tarz şeylerin önceden konuşulması gerekirdi benim annem kaldı yanimda 3 gün sonra görümceler kaynana geldiler inan kadın olduğu halde bile rahat edemedim erkeği hiç düşünemiyorum eşinle bu konuyu güzel bir dille konuş 
(1,517 puan) tarafından
Ben bir aydir rahat edemem dedim dinletemedim ki canim kalbini kircam en sonunda
0 oy
tarafından
Benimde dogumumdan 2hafta önce görümcem 3çocuguyla geldi dogum yapana kadar stres yaptım dogum sonrasıda 1hafta kaldı ama bana hiçbir zararı olmadı yemegimizi yapardi temizligimizi yapardı Allah razı olsun
(1,517 puan) tarafından
Keske kadin tek olsa kötü de olsa iyi de olsa en azindan rahat edilir. Emzirme frlan konusunda
0 oy
(19,786 puan) tarafından
Siz takılın burada ben anneme gideyim o halde de canım olur mu öyle şey 
(1,517 puan) tarafından
Demedim degil Valla eșime ama yolda dogurrum diye korktum.
0 oy
(3,818 puan) tarafından
Eşine iyi davran çünkü onunda yapacak bişey si yok gelecez dediler se adam glemeyşn diyemez 

Ama sende madem geliyorlar son haftalar zaten sancım var de yat onlar yapsın herşeyi doğumdan sonra da yat çocuğunla ilgilen evi düşünme baktın bişey yapmıyorlar o zaman dersin eşine bunlar bana yardıma gelmedim her işi kendim yapacaksan ne gerek var onlara de o zaman eşin seni haklı görür şimdi tepkini devam ettirirsen seni suçlu görür 
(1,517 puan) tarafından
Tamam inşallah yanu. Eşimle aram daha fazl bozulmadan giderler geri umarim. Teşekkür ederim bu arada gerçekten konusunca az da olsa insan rahatliyo. Kendi aileme yansıtmadığım icin iyice sismistim post rahatlatti beni
(3,818 puan) tarafından
Sen iyi ol ki kuzum bebeşinde iyi olsun annesi boşver sen milleti önemli olan tek varlık bebeğin
(1,517 puan) tarafından
Suan gözümde zaten ondan kiymetli kimsem yok
(3,818 puan) tarafından
Sağsalim kucağına alırsın inşallah kzum rahat bir doğum geçirirsin
(1,517 puan) tarafından
İnşallah canim cok teşekkür ederim.
0 oy
(16,380 puan) tarafından
Ya Allah askına neden annen aramıyor kaynananı ayıptır diye. 
(1,517 puan) tarafından
Diyecek biseyim yok onada. Gelmedu gelemedi iste
(16,380 puan) tarafından
Gelmeyebilir tabi ki hasta diyorsun. Ama bunca erkekte dolusması hos degil. Ayıptır Bir kere. Sen kaynananı arayıp diyemez misin güzel bir dille
(1,517 puan) tarafından
Hersey onun basinin altindan cikiyo zaten. Onun kendi dusunmesi lazimdi rahat edemez kiz felan diye dusunur diye tahmin ettim ama yanlis tanımışım izinler alinmis bile haftaya gelceklerdi esimin doğum diye bayram diye daha bide 1 hafta erken geliyolar
(16,380 puan) tarafından
Ne yazıkkı bazıları ayıptan utanmadan anlamıyor.
(1,517 puan) tarafından
Malesef oyle

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,165 göst.
13 Ocak 2024 Diğer kategorisinde UykusuzBirAnne (1,790 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 1,217 göst.
2 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde M. Nur (846 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,617 göst.
29 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu