+1 oy
160 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından
Rahman’dan bir bağ: sıla-i rahim  - Akrabalık ilişkileri anlamına gelen sıla-i rahim, kişinin akraba ve yakınlarına karşı insani, ahlaki ve sosyal sorumluluklarını ifade eder. Akrabalar arası ilişkiler konusu Kur’an’ın en temel öğretileri arasında yer alır.##Yüce Rabbimiz akrabaya hakkını vermeyi (İsra, 17/26), yardım ve iyilik etmeyi emretmekte (Nahl, 16/90), akrabalık haklarını ihlalden sakındırmakta (Nisa, 4/1), bu bağları koparmanın fesada yol açacağını hatırlatmaktadır (Bakara, 2/27).##Akrabasını unutmayan, onlarla ilişkisini sürdüren kimse sevap kazanır, aksi davranan kimse ise günaha girmiş olur. Akraba arasındaki bağların koparılmaması aile içinde sevgi, malda bolluk ve ömrün uzamasına sebeptir (Tirmizi, Birr, 49).##Günümüzde ulaşım ve iletişim imkânlarının çeşitliliğine rağmen maalesef akrabalık ilişkileri her geçen gün zayıflamaktadır.##Müslümanlar olarak rahim ve rahmet bağlarını güçlendirmeli, akrabalık bağlarının kopmasıyla aradaki merhamet ve muhabbetten mahrum kalacağımızı unutmamalıyız. Zira Rasulullah Efendimizin ifadesiyle; “Akraba ilişkisini kesen cennete giremez.” (Müslim, Birr, 19).

4 Cevaplar

0 oy
(3,675 puan) tarafından
Valla bizim akraba ilişkileri baya köpük ınsallah normale döner

Sag ol cnm paylaşım icin
(3,757 puan) tarafından
Rica ederim cancağızım

Valla kimin tam nrmlki
Ben kus dglm öle her akrabamla ama knsmamda
Ben tlfnla knsmyi sevmem bı annem bı kardeşim genelde ararm okdr
(3,675 puan) tarafından
Aynen benimde öyle valla Allah affetsin
(3,757 puan) tarafından
Amin inşallah cancağızim hani knsslr knsrm filan şey etmem ama işte alışkanlik olmuş tlefnla konuşmayı sevmiyorm genelde mesaj atrm
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bu konuyla ilgili bir şey sorabilir miyim? Ben annemin en küçük kız kardeşiyle görüşmüyorum anne ve babası ile de görüşmüyorum çok iftiralar attılar küfürler havada uçuştu resmen demedikleri kalmadı kendi kızlarının yaptığı şeyi ben uydurmusum gibi konuştular ve belki 2-3 yıl oluyordur rahat hiç görüşmem etmem yani. Kendi içimde de affedemiyorum ne yalan söyleyeyim. Onca şey söylendi yapıldı ben görüşmüyorum ve bunun günahı da bana mı ? 
(3,757 puan) tarafından
Hoca değilim bu konuda tam birşey demeyym kuzum ama bana sorarsan içinde kin nefret barındırma Allah kin tutanları sevmez
Knsmama için yeteri kadar bence sebebin var ama lakin onlar ssana iyi şekilde geliyorlrsa kns ama mesafenide koru bir zarar göreceğini düşünüyorsan
Sana iyi gelene sen kötü gitme bırak Allah'a havale et Allah sorsun hesabini Allah ona bırakılan işleri sever sen intikam almak yerine ona brkiorsun yaa daha güzel ne olsun:)
tarafından
Canım ne onlar adım atıyor ne ben kinlenmiyorum da açıkçası gözünde öyle kuculduler ki ona bile değmezler benim için :) annem hoca aslında ama ona sorunca ailesi olduğu için de karışmak istemiyor çünkü namusuma kadar dil uzatıldı kendisi görüşüyor anne babası ile ama kardeşiyle görüşmüyor küs değilim kinde tutmuyorum ama uzak duruyorum der.
(3,757 puan) tarafından
Canım kbkma geç yazdım bugün hiç iyi değilim tansiyonum rahat vermiyor

Siz zaten en doğrusunu yapıyorsunux cancağızim bence de uzak durmak lazjm

Şahsen ben kızıma namusuna kdr dil uzatan kim olursa olsun görüşmezdm eğer o insan hatasını anlayıp özür dileyp affetirmese kendini
0 oy
(336 puan) tarafından
bu programa tanıdığım en Muhteşem insansın çok güzel şeyler paylaşıyorsun burada teşekkür ederim canim
(3,757 puan) tarafından
Estağfurullah cancağızim mutlu oldum böyle güzel düşündüğün için ♥️

İlgili sorular

+2 oy
26 cevap 1,039 göst.
12 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 262 göst.
31 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Hersey-nasip (369 puan) tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 357 göst.
17 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Defne4567 (238 puan) tarafından soruldu