0 oy
218 göst.
Diğer kategorisinde (272 puan) tarafından
Slm kizlar. Bebeğim ayın 9 unda 23 aylık olacak. Sütten kesmek istiyorum artık. Dünden beridir uğraşıyorum. Var mı benim gibi sütten kesmek için uğraşan nasıl gidiyor ? Daha önce sütten kesen tecrübeli annelerimiz de yardımcı olabilirse mutlu olurum.

6 Cevaplar

0 oy
(2,981 puan) tarafından
Benim kızda 24 aylık nasıl olacak bilmiyorum zor gibi 
(272 puan) tarafından
Zor oluyor. Sürekli gelip istiyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kizim 24 aylik sadece anne sutu aliyordu ne yaptiysak burakmadi eczacimiz en son acı oje onerdi tek seferde buraktik zararsızdır aci oje zaten tirnak yiyen cocuklarda kullanılıyor bilginize burakmasa benim kizim burakmazdi tabi sonrasi gunlerce aglama krizleri oldu ama kararliydim burakti 
(272 puan) tarafından
Son çare olarak bir şey sürmeyi düşünüyorum
0 oy
(4,876 puan) tarafından
Ben kızımı 22 aylıkken kestim. 

Sormak istediğin bişey varsa yardımcı olabilirim elimden geldiğince
(272 puan) tarafından
Nasıl kestiniz
(4,876 puan) tarafından
Öncelikle bebeğinin ve senin hazır olman çok önemli.
Mesela ben kesmeye başladım sabır taşı ruj salça  herşeyi denedim bana mısın demedi . Bende hazır olmadığını düşünerek bıraktım. Aradan 3 hafta kadar bir zaman geçti daha önceki denediklerimden elime herhangi bir sonuç geçmeyince bende bu defa artık baharatlara yöneldim nane sürdüm kızımı çağırdım annecim bak artık yara oldu dedim bazıları için iyi bir yöntem olmaya bilir ama ben sonucu bu şekilde aldım.
İlk gün gece ağladı su verdim. Emmek istediğinde yine nane sürdüm bak kızım iyi olmadı henüz dedim 3 gün bu şekilde sürdü gün içinde istiyordu ama oyunlarla vs oyaladm kendisini sonrasında istememeye başladı .
Bu şekilde 4. Gün sonunda daha rahatladık.
İlk 4 gün biraz zorlu geçebilir tabi siz öncelikle sabır taşını kullanabilirsiniz bu yöntemle bir çok anne sütten kesmiştir bebeğini
(272 puan) tarafından
Teşekkürler. İnşallah bir şey sürmeden bu süreci atlatabilirim
0 oy
(5,328 puan) tarafından
3 .5 ay oldu keseli  zor oldu başlarda şimdi çok şükür 
(272 puan) tarafından
Nasıl yaptiniz
(5,328 puan) tarafından
Sirke ile kestik il akşamlar hep baş ucumda idi kokusundan tiksindi  istediğinde pis olmuş kokuyor dedim oda ağlıyordu uyku arkdaşı ve müzik ayarladım onalrla uyutmaya çalıştım 1 hafta içşnde alıştı ara ara isetediğinde kokuyo yada uyudu bebi diyordum
0 oy
(2,657 puan) tarafından
Başta kararlı olman gerek canım.  Ben ilk zamanlar hep bu sefer yapacam diye başlayıp kıyamıyordum geri emziriyordum. Sonra iştahı kesilince kesin karar verdim. Başta emzirme  sayısını düşürerek başladım. Mesela günde 10 defa emerken 7 ye düşürdüm. Ve sabah uyanır uyanmaz emzirmek yerine hemen kahvaltı yaptırdım. Giderek bu rakam sadece akşam yatmadan önce emmeye kadar düştü geceleri uyanması azaldı. Uyansa da emzirmedim pişpişledim aglasa da pes etmeden öyle uyuttum. Ilk zamanlar geceleri biraz su verdim o zaman  sakinleşiyordu. Sonra suyu da bıraktı uyanmayı da... ve artık akşamları da kendisi de gelip istemiyordu verirdem emiyordu sadece bem de daha vermedim onu da. En fazla bu süreç tam pekistirmeyle iki  hafta mı anca almıştır.  Benim ki böyle oldu size de Rabbim kolaylık versin inşallah 
(272 puan) tarafından
Amin inşallah. En son dün akşam emmisti. Bugün hiç vermedim. Ara ara gelip istedi yorulmuş süt bitmiş falan diye konuştum. Ağladı başka şey verdim kuru üzüm meyve tarzı şeyler. Dikkatini dağıtmaya çalıştım. Bakalım yarın nasıl olacak
(2,657 puan) tarafından
Aynen canım her istediğinde ben de bi şekilde bi şeylerle oyaliyordum. Rabbim ikinize de kolaylık versin inşallah Sağlıkla kalın
0 oy
tarafından
Kiz emdrsene niie kesiyon
tarafından
Kesicekmisn cnm zorlaniyosan kes cnm
(272 puan) tarafından
Evet uğraşacağım bakalım sonuc ne olur
tarafından
Hayrlisi olsn çok zor ama ya ben hamile olmasaydım emdrcktn emdrmek çok faydalı
(272 puan) tarafından
Evet ama bizimki emzik niyetine kullanıyordu. Oturdugumu ya da uzandığını görsün gelir ister
tarafından
Bizimki de aynıydı

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 131 göst.
25 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Berenbulut0 (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 195 göst.
26 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Papatyasever (3,306 puan) tarafından soruldu
+1 oy
34 cevap 1,151 göst.
30 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Papatyasever (3,306 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 560 göst.
4 Ocak 2022 Diğer kategorisinde 3prensannesi (1,530 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,031 soru

24,395,239 cevap

349,684 kullanıcı

...