0 oy
85 göst.
Diğer kategorisinde (603 puan) tarafından
Parfe  burda gördüm yaptığınız güzel tsrif varmı birde patetesli bulgur pilavı çekti canım hiç yapmadım nasıl yapılıyor acaba

1 cevap

0 oy
tarafından
  • 1 baş orta boy kurusoğan
  • 1-2 yeşil sivribiber
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı ve mısır yağı
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2-2,5 su bardağı sıcak su (ben etsuyunu tercih ediyorum)
  • Soğanları, sivri biberi ve patatesleri doğrayın. 1-2 yemek kaşığı yağ ile kavurun.
  • Daha sonra salçayı ekleyin.
  • Domatesin kabuğunu soyup iri doğrayın ve tencereye ekleyip 5 dk. kavurun.
  • Bulguru ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.
  • Sıcak suyu ilave ederek 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
  • Bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Tadına bakın ve eğer bulgurlarda biraz sertlik varsa çok az daha su ilave edin.
  • Suyunu çekince kağıt havlu koyup kapağını kapatın 10 dk. 

az önce baska bi posta daha yapıştırdım  :D
(603 puan) tarafından
Sağol kuzum :))
tarafından
afiyet olsun :)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 379 göst.
31 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 143 göst.
20 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Gri Kedi (2,938 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 148 göst.
7 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Aslı saray (399 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 172 göst.
3 Ocak 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Elf.ylmz.6006 (47 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,488,689 soru

24,333,642 cevap

345,751 kullanıcı

...