0 oy
778 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,528 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar biz 9 aylık evliyiz 

17 Cevaplar

+2 oy
(53,889 puan) tarafından
esinin görüp mesafeli davranmasi guzel kayinpederine degilde esine bak sen onların parasını da ben vericem diyebilirdi
(2,528 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
evet ben ilk öyle diyecek sandım çünkü sürek
(53,889 puan) tarafından
erkek aileleri oyle hep para beklentileri oluyo bazisi acik açık soyluyo bazisi ima ediyor. baktık büyüttük diye bişey yok zaten bakmakla yükümlüler ☺️ bide düğünde ellerine ceplerine atmiyolar hala yuzsuz yuzsuz para bekliyorlar. s
(2,528 puan) tarafından
durumları olmasa ben kendim derim eşime yardımcı ol diye ama durumları olduğu halde bizi zora sokuyolar bebeğimin hakkı var onlara giden parada düşünmuyolar
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sığmaz ama esinde iyi demis beklemesinler bisey öyle.kalirlar ortada 
(2,528 puan) tarafından
evet canım sürekli istiyolar zaten eşim alacak onları da katacak sandım ama ben ikimizin adına göndericem herkes ne yaparsa yapsın diyince içim rahatladı çünkü sen babasın bir sürü hayvanın var ne olur birini kessen yani
0 oy
tarafından
yeniden gösterildi
Valla bu devirde kimseye guvenerek yasamayacaksin eskmin babasi 16 bilezigimi aldi 11 sene once ve 12 tanesi adana burmasiydi esim iste bileziklerini desene asla istemedim ve hamdolsun 350bine evimizide aldik rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin
tarafından
Allah yardımcınız olsun ne diyim
(53,889 puan) tarafından
noldu bilezikler hic mi oldu
tarafından
Tabikide ikbal 1bucuk ay takabildim hep gramlarida yuksek yuksekti annemler iki bilezik takti ikisi 44 gramdi digerleride 15er gramdi
(53,889 puan) tarafından
ee neden vermiyo isteyin az degil ki. sen neden gittin kiz yeni hesap bu
tarafından
İstesek ne olacak ikbal bosa istemis kendini kucuk dusurmus olursun ağız egdigime degmez
Ya hem cok vakit gecirdigim icin sildim hemde biraz gitmek istedim
0 oy
(10,885 puan) tarafından
Kayınıederinin yaptığının insanlıkla alakalı drğil cimri herakde 
(2,528 puan) tarafından
evet cimri düğünümüzde bir tane çeyrek bile takmadılar herşeyi eşim krediyle yaptı ki bir sürü malları olduğu halde
0 oy
(69 puan) tarafından
Gozu ac baksana al bıtane hayvanımdan kes hıc korkmuyolarda Bı kadar hayvanım var yok dersem Rabbım yok eder diye 
(2,528 puan) tarafından
evet o hayvanlar hiç hayır getirir mi bir sürü mal var ve durum yok diye birini kesmiyorlar bile.
0 oy
(8,235 puan) tarafından
Allah gözlerini doyursun eşin en iyi cevabı vermiş boşver .. Benim eşim kimseye fazladan beş kuruş vermez valla ailesi de bilir o yüzden istemez (≧▽≦) gerçi normalde de isteyen sömüren insanlar değiller çok şükür Rabbime 
(2,528 puan) tarafından
bizimkiler öyle hayvanlara yem alinacakmis yarısını eşimden alırlar bize bi faydası olsa tamam ama 5 kuruş faydaları yok anca bizi zarar sokuyor
0 oy
(2,265 puan) tarafından
Hayır işi başkasına yaptırılır mi ne sacma. 
(2,528 puan) tarafından
o kadar hayvan varken durumum yok demesine sinir oluyorm
(2,265 puan) tarafından
Canım benim kayinbabalar da oyle evlerine aylik 9bin para giriyor yok deyip duruyor ama Rabbim boylelerinden alıyor inan. Gercrkten paraları nasıl gidiyor anlaşılmıyor ama annem elinde ne varsa harcar misafire yoksa da var eder bulur buluşturur Rabbim de bereketini verir ne kadar harcasa da yerine gelir
0 oy
(12,271 puan) tarafından
15 senedir kanımızı emdi resmen işin garip yanı bunu eşim biliyir ama  

g.otlerinin dibinden ayrılmıyor 

Bir tek kaynım vsr bunların ne olduğunu bildiği için karısını kendini uzak tutuyur bunlardan ama bizimki kene gibi 

Eşin yüz vermesin 

Allah' yardımcınız olsun Rabb'im eşine hayırlı görevler nasıp etsin sanada hayırlı bir doğum canım 
(2,528 puan) tarafından
benimde diğer kaynım öyle karısını da uzak tutar kendini de bu gidisle bizde öyle olucaz
(2,528 puan) tarafından
çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun
0 oy
(209 puan) tarafından
Benim düğünde taktığı bileziği bile kolumdan alıp onlara verdi durumları da iyi baban mı etti diyerek demedini komadı seninki iyiymiş hayırlı insanlarla karşılaşsak hepimiz keşke adam var adamım diye gezen var işte 
(2,528 puan) tarafından
evet canım eşim Allahtan ben alayım kurbanı demedi herkes ne yaparsa yapsın dedi çünkü o da anlıyor artık babamın o kadar hay.vani var niye kesmiyor birini diye.
0 oy
(265 puan) tarafından

Ne diyecegimi bilmedim valla. 

Rabbim sabır versin canm. Sen canını  sıkma. 

Herkesden önemli yavrun, onunda canını  sıkma.  

Oy teyzesi kurban olur ona  <3:angel:

(2,528 puan) tarafından
Bu ilk yaptıkları değil ki canım sürekli para almaya calsioyorlar hiç bize yardımcı olmuyorlar :( Kendi yagimizda kavrulmaya kimseye muhtaç olmadan yaşamaya çalişıyoruz ama nasıl sömürsek diye bakiyolar resmen. Çok teşekkür ederiz canıımm  :)))
0 oy
tarafından

Eşin en güzelini yapmış.  Her kurban bu muhabbet ler oluyor maalesef.   Bizimde başımızda var. Ben para vermeden kesiyorum kurbanını   İlk sene ben kestim geçen sene eşimin adına küçük baş kesip dağıttık.    Bu sene abim yine senin kini ben kesicem dedi. Annem bakıyor hepimiz oraya giricez. Kaynanamin bankada parası var buna eminim. Benim param yok. Kaynana soyle benide katsın diyor eşime o kadar çok sinirleniyorum ki neden hep böyle belesciler acaba bir gün. Soracam kaynanama beleş mezar bulsan girecekmisin diye evet derse gidip mezar alacam ona 

(2,528 puan) tarafından
ahahahah:))) valla güldürdün canım ya :) bizimkilerde parayı çok seviyor ve azıcık parayı bile çok görüyorlar niye böylelerine düştük bilmem ki :(
tarafından
Bende anlamıyorum. Cnm tek temennim eşim anneme böyle bir şey sormaz inşallah boşluğuna gelipte.  Çünkü annem yufka yürekli kabul eder ben istemiyorum.  Çünkü. Senelerce uğraşıyor bize kesiyor ama ben her ay yemini alıyorum.
0 oy
(68 puan) tarafından
Ay cnn benim durumdasin ilk eğlendiğimiz sene biz kesi verdik ikinci sene dedim diğer oğluna parayı yediriyo bize gelince duygu sömürüsü yapıyor bizim parayı hesaplıyorlar 2 ödememiz var yeri geliyor ay sonu 1 liramız kalmıştı orda siz ne yiyiniz içiniziniz demiyolar oda ikinci sene dedi baba durumun yoksa kesme zaten durumu olmayana vacip degil dedi farz ibadet degil dedi
(2,528 puan) tarafından
evet canım neymiş küçük kaynım için köyden kız alırlarsa bütün ha.yvanları ona satacak altın yapacaklarmış bana çeyrek bile takmadılar öyle bişey yaparlarsa bidaha evlerine dahi gitmem hakkımı da helal etmem bende daha yeni gelinim 9 aylık evliyim 5 kuruş paraları yok herşeyi eşimden beklediler düğün zamanı
0 oy
tarafından
Eşi ne yaptı acaba ne tepki verdi diye beklerken rahatladım .  Sevin canm sinirlenme . Eşin mantığıyla hareket eden biri neyseki . Doğruyu yanlışı ayırt edip ona göre hareket ediyor . Ya seni hiçe sayıp ailesinin dediğini yapsaydı o zaman ne olurdu . Sıkma canını allah büyüktür 
(2,528 puan) tarafından
evet canım bende korktum ben alayım onlarida kurbana katalim diyecek diye durumları olmasa gerecekten ben derim eşime kat diye ama bir sürü hay.van dururken durumum yok ne demek o mallar hayır getirmez ki onlara. Bizimde kredi borcumuz 100 bin ama esimin görevi tehlikeli diye yinede kesmek istiyoruz ama onlar ne biçim insan anlamıyorum
0 oy
tarafından
Yazdıklarınızın hepsini birebir aynısını yaşıyorum. Herkes yuva kurmuş evlenmiş daha hala ellerini üstlerinden çekmiyorlar.
(2,528 puan) tarafından
evet canım kimseye muhtaç olmadan yaşamaya çakışıyoruz ama hiç düşünmuyolar isteseler evlerinin yiyecek parasını bile isterler vallahi o derece artık ama ben helal etmiyorum benim doğmamış bebeğimin hakkı var onlara giden parada ihtiyaçlı olsa neyse ama bir sürü malları var
0 oy
(2,360 puan) tarafından
Eşinin davranışı çok iyi olmuş canım. Bende o tarz şeylere karşıyım ve eşime en başta düşüncemi saklamadan söyledim. Artık evliyiz senin eşin çocuğun var benim ve çocuğumun rızkını ailene verirsen kendi hakkımı da oğlumun hakkını da sana da ailene de helal etmiyorum diye. Çünkü borç üstüne borç ödedik ve ben hep herseyden sıktım. Ben kıçımı sikicam o onlara verecek. Asla izin vermem. Başta kaynım görümcem sürekli birşeyler istiyordu. Yok bot yok kıyafet yok o bu şu. Düşün ben almıyorum borcumuz var onlar istiyor. O yüzden en güzeli net şekilde söylemek. 
(2,528 puan) tarafından
çok iyi yapmışsın canım evet ben bile bişey alırken cekiniyorum çünkü bir sürü borç ödüyoruz diye ama her seferinde biseyler için istiyolar geçen geldiğimizde neymiş hay.vanlara yem alınacakmış yarısını sen ver diyo utanmadan asla helal etmiyorum o hayva.nlari satıp yeni gelen eltime altın yapilcakmis ve bize çeyrek bile takmadılar asla helal etmiyorum hakkımı
0 oy
(963 puan) tarafından
Sorma 3 tane oğlu var sadece benim esim kosuyo bende kizdim en sonumda sende kos ama abilerinde kossun dedim bume ya
(2,528 puan) tarafından
evet birini bulunca hemen yolmaya çalışıyorlar bu nasıll anne babalık
(963 puan) tarafından
Offf sorma Kuzumm nereye kadar cekilir bilmm
0 oy
tarafından
Benim kayınpeder de böyle kuzum ah ah bir sene önce eşim 1800 lira alıyordu 1300 kredi ödüyorduk ve ev kiraydı düşün halen bizden istiyordu keyfine düşkün sigara alacakmış yok ava gidecekmiş ailem yardım ediyordu çok şükür şimdi iyiyiz ama eşimde para vermeyeceğini belli etti
(2,528 puan) tarafından
iyi yapmış canım bunlara dişini göstermek gerekiyor artık ben dedim zaten hakkımı helal etmiyorum istedikleri kadar istesinler o kadar mal varken bizden aliyolar çocuğumun hakkı var asla helal etmiyorum
tarafından
Önce senin eksiğini gidermek zorunda seni muhtaç bırakıp onlara verdiği sürece helal değil zaten kuzum
(2,528 puan) tarafından
yok benim eşim her istediğimi yapar bir dedigimi ikiletmez asla hemen yapar alır Allah bin kere razı olsun. İhtiyaçları olsa zaten ailesine de yapsın ama onların ihtiyacı yok ve istemelerine sinir oluyorum arsız gibi sürekli istiyolar
tarafından
Huy olmuş demek ki istemek inşallah düzelirler

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,469,416 soru

24,072,128 cevap

330,718 kullanıcı

...