0 oy
160 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından
https://vm.tiktok.com/ZSJDAPBMe/

Bu adamın söylediği sözler güzel oluyor:), beni anlatan videolrnj da seviyorum

2 Cevaplar

0 oy
(2 puan) tarafından
Şimdi açamam ama sonra izlerim artık
(3,757 puan) tarafından
Tamam canım kısa birşey zaten
-Reklam-
0 oy
(1,689 puan) tarafından
Kuzuummm nasılsın 
(3,757 puan) tarafından
Bugün biraz ağır geçiyor ama iyim cancağızim sen? Bana pasta tarifi vereckdn:)
(1,689 puan) tarafından
Ya onu diyecektim ben de sana.. Ben sana yorum yaptım sonra sen bana cevap vermişsin ama ben cevabı göremeden postu kaldırmışsın okuyamadım ne yazdığını :) :) sonra da aklımdan gitti tamamen bu postunu görünce hatırladım tekrar :) :) dur yazıyorum hemen kuzum
(1,689 puan) tarafından
Sana tam olarak ne tarifi lazım kuzum pandispanya mı, iç krema mı, dış krema mı
(3,757 puan) tarafından
Valla cancağızim ben aslında hazır pasta keki Alir kalp şeklini verir içini neblm düşünmedmdi ama meyveli fln yapar dışınids gıda boyası ile renklendrdgm krem şanti ile kırmızı yapar suslerim diye düşünüyorum ama bana vereblcgn biraz kolay renkli bir tarifin varsa guxrl olur
(1,689 puan) tarafından
Kuzum bak şimdi ben sana tariflerin hepsini vereyim sen eğer sana uygun gelirse yaparsın.. Krema tarifini de vereyim sen onu istediğin renkle renklendirirsin.. Çok zor değiller aslında ama elbette zaman alacak tarifler.. Yuvarlak düz kek kalıbın var mı ya da küçük boy yuvarlak tepsin? Ah yakın olsaydık valla ben yapardım pastanı ya :(
(3,757 puan) tarafından
İkiside yok kuzum yuvarlak olarak klasik fırın tepsisi var ya büyük o var birtek:(,

Canımsin teşekkür ederim düşünmen yeter ♥️

Beraber yapsak güzel olurdu :)
(1,689 puan) tarafından
Kuzum bir de pandispanya kakaolu mu yapacaksın sade mi yapacaksın ona göre yazayım tarifi
(3,757 puan) tarafından
İçini meyveli düşünüyorum kuzum muzlu fln hangisi güzel dersin
(1,689 puan) tarafından
Kuzum eğer muzlu yapacaksan ben sade pandispanyaya yakıştırıyorum muzu.. Ama çilekli yaparsan da kakaolu daha güzel oluyor gibi geliyor bana damak tadına göre değişiyor bu :) :)
(3,757 puan) tarafından
Çilek ve çilekli şeyler yiyemiyorum cancağızim kötü ediyor beni:)

Aklıma meyvede glmior yakışan ama muz ve franbuaz i severim tadını
(3,757 puan) tarafından
21inde yaşamda bitmiş oluyor aslında ilk tatlimiz benim doğum günü pastam mi olsa acaba :) yapacağımiz
(1,689 puan) tarafından
Tamam tamam sen muzlu ve çikolatalı yap bak yazıyorum tarifi sana biraz uzun olacak o yüzden azıcık bekle :) :) :)

Ah kuzum valla ne güzel olurdu ama yasaktan sonra babam gelecek :( ah ya dur bakalım eğer babam iptal olursa sana söz pastanı beraber yapacağız :) ❤️
(3,757 puan) tarafından
Beklerim kuzum sorun dgl işin varsa sonrada yazarsın ❤️

Hayırlısı olsun inşallah cancağızim beraber yapmayınca çok isterim ama babanin gelip mutlu olmanı daha da çok isterim :)❤️
(1,689 puan) tarafından
4 yumurtayı 1 su bardağı şeker ve 1 çimdik tuz ile 10 dakika boyunca çırp
Sonra 3 yemek kaşığı sıcak su ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ ekle 2 dakika daha çırp
Daha sonra mikseri bırak.. Bir kabın içine yarım su bardağı nişasta, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ele..
Elediğin unlu karışımı mikserle çırptığın karışıma dök ve spatula ile aşağıdan yukarıya doğru karıştır.. Tamamen karıştıktan sonra nasıl kalıpta yapacağını bilmiyorum kuzum, yapacağın kalıba yağlı kağıt ser ve karışımı boşalt..
Fırına girebilen bir kaba su koy ve fırının en altına bu suyu koy..
160 derece fırında kek pişince kadar pişir.. Ama ilk 25 dakika fırın kapağını asla açma..
(3,757 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim ekran görüntüsü aldım
(1,689 puan) tarafından
2,5 yemek kaşığı unu, 2,5 yemek kaşığı nişastayı, 3 yemek kaşığı şekeri, 1 tane yumurta sarısını ve 3 su bardağı sütü bir tencereye al ve sürekli orta ateşteki ocakta karıştır..
Kaynayınca 1 tatlı kaşığı terayağ ve 1 paket vanilya ilave et, karıştır, yağ eriyince altını kapat..
Sonra 60 gramlık çikolatalar satılıyor ya marketlerde kare şeklinde hani.. Nestle marka almanı öneririm.. Nestle nin beyaz çikolatasından al ve ocaktan aldığın kremaya çikolatayı ekle.. Çikolata eriyene kadar karıştır..
Sonra bunun üzerini streçle kapat ama streç kremayla temas etsin.. En az 2 saat dolapta dinlendir..
Kullanacağın zaman dolaptan çıkar, içine 3 yemek kaşığı toz krem şanti ekle, 1 paket çiğ kremanın yarısını ilave et mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırp.. Eğer krema çok katı olursa birazcık süt ekle ve tekrar çırp mikserle..
Sonra buna JEL gıda boyası ekle istediğin renk..
Kremanın tamamı boya ile karışıncaya kadar çırp..

Dış krema tarifi de bu kuzum
(3,757 puan) tarafından
Böyle kendimiz yapincs malzemesini daha güzel oluyor dimi cancağızim:/:)
(1,689 puan) tarafından
2 su bardağı sütü bir tencerede kaynat..
Süt kaynarken 5 yumurta sarısını ve yarım su bardağı toz şekeri mikserle 3 dakika çırp..
Süt kaynayınca kepçe yardımıyla sütten al yumurtalı karışıma ekle ve bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştır, 1 kepçe daha süt ekle tekrar karıştır çırpıcıyla, 1 kepçe daha ekle yine karıştır.. Sonra bu karışımı hala altı açık olan süte ilave et ve çırpıcı yardımıyla sürekli karıştır hemen katılaşacaktır dikkat etmen lazım.. Katılaştığı zaman altını kıs, ortalama 1,5 yemek kaşığı tereyağ ve 1 paket vanilya ekle karıştırmaya devam et terayağ erdiği zaman altını kapat ve streç filmle kapat ama krema streçle temas etsin.. Bunu da en az 3 saat buzdolabında dinlendir.. Kullanmadan önce de mikserle 3 dakika çırp..

Kuzum bu da iç krema tarifi
(3,757 puan) tarafından
Pastacımsn cidden kız :) ben de çok isterdim pastacı olmak
(1,689 puan) tarafından
Kesinlikle çok daha mükemmel oluyor canım dene mutlaka bak.. Yorumunu bekliyorum :) pandispanyayı 1 gün önceden yap kuzum.. Hem daha lezzetli olur hem de çok yorulmazsın.. İç kremayı da 1 gün önceden yapabilirsin.. İçine muz doğra damla çikolata serp mükemmel oluyor :) ❤️❤️
(1,689 puan) tarafından
Valla pastacıyım ya :) :) kuzum ben her Allah ın günü eğitim alıyorum :) :) :) pastane kurabiyesinden tut kadayıfına, baklavasından tut Arnavut böreğine kadar eğitim aldım :) :)
(3,757 puan) tarafından
Ne güzel yaaaa valla imrendim ❤️ maşallah sana hırs yok zmnnda kırıldı hevesim fln bende çok isterdim kendimi geliştirmek bu konuda yoksa

Baya uzun tarifler ama merak ettim tatlrnida:))
(1,689 puan) tarafından
Kız bunları bilsem ne olacak yiyemiyorum :) :) :) :) kuzum ben lisede yiyecek içecek bölümü okudum.. Sonra hiç işim olmadı mutfakla.. He yine pastalar börekler çörekler yapıyordum ama bu şekilde pastalar çok bilmiyordum dışını krem şanti ile sıvıyordum falan.. Sonra benim kafama dank etti 30umdan sonra :) :) :) dedim ben pastacı olmalıyım :) :) :) öyle işte eğitim almaya başladım.. Her Allah ın günü eğitim kovalıyorum cidden.. TV programlarına çıkan şeflerden eğitimler aldım almaya da devam ediyorum.. Bazıları ücretli bazıları ücretsiz.. İnstagram kullanıyor musun kuzum bak hevesin merakın varsa böyle şeylere sana birkaç sayfa önereyim

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 196 göst.
12 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde RaHiME_91 (2,694 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 101 göst.
3 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 204 göst.
18 Haziran 2025 Diğer kategorisinde BETIGUL (9,699 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 262 göst.