0 oy
1,675 göst.
Diğer kategorisinde (1,076 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ev hanımları mümkün olduğunca yiyeceklerini israf etmemek için çeşitli yöntemlere başvurur. Bazı yiyecekler kurutulur, bazıları haşlanır. Kimisi de dondurularak uzun süre bekletilir. Bu durum yemekler için de geçerlidir. Katı yiyecekleri rahatlıkla poşetleyip buzlukta muhafaza edebilirken çorba gibi sıvı olanları buzluğa koymayı hiç denediniz mi? Çorba buzlukta nasıl saklanır, buzdolabı poşetine nasıl konur? İşte detayları 

Çorba buzdolabında yaklaşık üç gün saklanabilir, ancak yeniden ısıtmaya karar vermeden önce yemeğinizi her zaman tatmalısınız. Domates gibi biraz asitli, sebze bazlı bir çorba daha uzun bozulmadan kalabilir. Tavuk çorbası ise genellikle üç ila beş gün sürer. Kremalı çorbalar büyük olasılıkla en fazla üç gün dolapta bekletilebilir. 

BUZLUKTA ÇORBA NASIL SAKLANIR?

Gıda tasarrufu söz konusu olduğunda, derin dondurucular bizim en iyi dostumuzdur. Ancak akışkan bir çorbayı buzlukta saklamak diğerleri kadar basit değildir. Dondurulmuş çorbanızın tadının yapıldığı günkü kadar lezzetli olmasını sağlamak için yapmanız gerekenler:

1. Soğutun

Sıcak çorbayı doğrudan dondurucuya koymak, dondurulmuş diğer yiyeceklerinizi çözebilir. Çorbanızı hemen soğutmak için, sıcak çorba kabını lavabonuzdaki buzlu su kabına koyun ve sık sık karıştırın. Soğutmadan önce çorbayı daha küçük kaplara bölmek de süreci hızlandırmaya yardımcı olacaktır. Buzluğa sıcak konulan çorbalar hem sağlık hem de muhafaza etme açısından kütü sonuçlar doğurabilir.

2. Uygun buzdolabı poşetini seçin

Çorba akışkan bir madde olduğu için akmaması ve poşetin yırtılmaması için sağlam, kullanışlı bir poşet seçin. Kilitli buzdolabı poşetleri sizi aldatabilir. Buzluğa koyken kilit açılıp dökülebilir.

3. Kapların içinde yerleştirin

Poşetlerin içine çorbayı koymak diğer katı ürünler gibi kolay olmayacağından uygun bir kabın içine poşeti yerleştirin ve dikkatlice çorbayı koyun.

4. Bölün

Çorbanızı buzluktan çıkardığınızda tekrar koyamayacağınız için yiyebileceğiniz kadar bölün. Aksi halde büyük miktarda poşetlemek tekrar israfa sebep olabilir.

buzlukta corba saklama

5.  Poşeti sıkıca kapatın

Doldurduğunuz çorbanın buzluğa akmaması için sıkıca poşeti bağlayın. Aksi halde tüm buzluğunuz mahvolabilir. 

6. Tarih ekleyin

Çorbayı buzlukta saklamadan önce bir etikete tarih ekleyip yapıştırırsanız sağlık açısından iyi olacaktır. Her ne kadar şoklansa da onlarında bir saklama süresi vardır.

7. Çıkardıktan sonra bekletin

İhtiyacınız olduğunda buzluktan çıkardığınız çorbanızı önce buzdolabının normal kullanım bölümünde ardından iyice çözülene kadar oda şartlarında bekletin. Sonra istediğiniz kadar ısıtıp tüketebilirsiniz.  

corba saklama

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Benim şuan buzluğumda çorbalar var yemekte oluyordu ama bitti :) uzun zamandır bu şekilde buzluğa atarım ben kalan yemeği de çorbayı da hiç sorun da yaşamadım açıkçası. Şuan mercimek ve Anadolu çorbası var terbiyeli tavuk vardı onu geçenlerde içtik. 
-Reklam-
+1 oy
(45,021 puan) tarafından
Hiç hayatımda çorbayı buzluğa atmadım kalınca ertesi günde içeriz biter zaten yada az yaparım kalmaz 
+1 oy
tarafından
Gerek duymuyorum çorba morbayi buzluğa atmaya hiçte atmadım yiyeceğimiz kadar yapıyorum 
+1 oy
tarafından
Ilk defa duydum çorbayı buzluğa koymayı az yaparım genelde kalsada diğer gün iceriz
0 oy
(5,725 puan) tarafından
Çocuklarda olduğu için çorba kalmaz öyle bitiririz en fazla iki gün yeriz bitiririz
0 oy
(23,238 puan) tarafından
Çorba niye buzluğa atılırki yazında yapmak isteyenn yapar kışında 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 150 göst.
16 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Esra durceylan (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 134 göst.
11 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Papatya-ya (573 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 215 göst.