0 oy
244 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (190 puan) tarafından
Kızlar aşırı kabızlığım var kendimi çok zorladigimda kan geliyor şuan ikinamam da kaysi hoşafı nasıl yapabilirim

7 Cevaplar

0 oy
(1,938 puan) tarafından
Suyun içine yıkadığın kayısıları koy şekeri de nasıl seviyorsan o kadar at tatlı ya da az şekeli işte kaynasın tmaamdır
(190 puan) tarafından
Çok Saol cnm
-Reklam-
0 oy
(5,932 puan) tarafından
Kuzum internet bak daha iyi olur
(190 puan) tarafından
Şimdi bakıyorum cnm
(5,932 puan) tarafından
Bak cnm daha iyi bilgi alırsın
0 oy
(2,360 puan) tarafından

Kuru kayisiyi yumusayana kadar kaynat soguyunca ic

(190 puan) tarafından
Çok Saol cnm
0 oy
tarafından
  • Orta büyüklükte 1 kase kurutulmuş kuru kayısı
  • 2 yemek kaşığı çekirdeksiz üzüm yoksa kuş üzümü de atılabilir.
  • 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu
  • 4 adet karanfil
  • 1.5 litre su (bu su miktarı yapacağınız tencere ebatına göre değişebilir benimki orta büyüklükte o zaman şeker miktarı da artmalıdır).
Hazırlanışı
  1. İlk etapta yazdan kurutulup kalan kayısılarımızı çeşme altında bir güzel yıkıyoruz. Üstünün tozunun gitmesi için ne de olsa açık havada kurudu:). 
  2. Daha sonra orta boy tencere içine suyumuzu döküp üzerine şekeri ve limon suyunu ekleyip baloncuk çıkana kadar kaynamasını beklemeliyiz. 
  3. Kaynayan suya kuş üzümlerini veya çekirdeksiz üzümlerinizi ve karanfilleri atıp ardından kayısılarınızı ilave ederek pişirmeye bırakın orta ateşte yaklaşık 20-25 dk arası zaten kayısıların arası açılacak ve büyücektir.
  4. Şekeri sizin damak tadınıza az gelirse tekrar bir miktar sulandırıp toz şeker ilave edin ama kayısı zaten tatlı bir meyvedir, dolayısıyla şekerle birleşecek ve kayısının kendi tadıyla daha tatlı olacaktır. 
  5. Daha sonra kaselere pay edip buzdolabında dinlendirip soğuk olarak servis yapıp içebiliriz afiyet olsun efendim….
Not:kuru kayısım yok diye üzülmeyin ben yazın kurutamadım diyede üzülmeyin baharatçılarda aktarlarda hep satılıyor. Ama illa kendi elim değsin derseniz buyurun tam zamanı birkaç kilo alıp evinizin balkonunda bile dilim dilim keserek kurutabilirsiniz ve kışa da hazırlık olur üstelik ramazana da öyle değil mi:)))))

Nefis yemek tariflerinden aldim tarifi cnm 
(190 puan) tarafından
Çok Saol cnm kuru üzüm de var 2 kaşık anca cikar
tarafından
Olani katarsın kuzu , malzeme miktarını kendince ayarla kuzu
0 oy
(501 puan) tarafından
Hoşaf yapmana gerek yok bir su bardağı suya iki tane kayısı at şimdiden yarın sbh aç karnına suyu iç kayısıları da ye 
(6,405 puan) tarafından
Kız kaynatmqk gerekyormu arkadş gbı bnde çok kabızm ya:( kaynatimi
(501 puan) tarafından
Hayır gerek yok benim dediğimi dene bi
(6,405 puan) tarafından
Saol cnm sıcak yarın koyucam iftarda içemcem teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Ebe bana zeytinyağına kayısı doğra sabahları aç karnına onu ye demişti günlük tazeleyeceksin demişti ben onun sayesinde çıktım wcye canım anında çalıştırıyor bağırsakları
0 oy
(490 puan) tarafından
Onun yerine bi su bardağına 3-4 ramazan hurması at. Sabaha kadar dursun.  Sabah suyunu iç içindekileri ye. Sezeryan oldum hastaneden ancak böylelikle çıktım, yine kayısıyı da ye.  Yeşil kabak çorbası yap iç.  Varsa bamya ye 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 167 göst.
3 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (7,284 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 356 göst.
27 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,530 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 59 göst.
0 oy
2 cevap 97 göst.
11 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde zeyneb34 (1,124 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,885 soru

24,175,318 cevap

336,078 kullanıcı

...