0 oy
567 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Bu yemeği yapan var mı acil birşey soracamda?kizarttim mi koyuyorsunuz yoksa direk mi yapiyorsunuz.sosunu nasıl yapiyorsunuz?

image 

18 Cevaplar

+1 oy
(21 puan) tarafından
Canım ben cok hafif kızartıp yapıyorum bana öyle daha lezzetli geliyor böyle biraz patlıcan yemeğini andırıyor gibi sosuda aynı karnıyarık sosu gibi salcalı su yapıyorum yanlardan yukarı cıkacak kadar suyunu cekene kadar fırınlıyorum
tarafından
Patlıcanı mi eti mi kizartiyorsun
tarafından
Patlıcan kebabı kızartılmaz cnm urfaliyim ben direk tepsiye dizeriz fırına veririz
(21 puan) tarafından
Patlıcanı
(21 puan) tarafından
Doğrudur ama bana lezzet olarak oyle daha hoş geliyor herkesin yapma tarzı farklı :)
tarafından
Doğrudur cnm tabiki
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yapmadim ama pismeden dizicen canim
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Kızarmadan yapılıyor direk 
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(14,094 puan) tarafından
Kızarmadan koyuyorum canım hatta ben sos da yapmıyorum üzerine yap gezdirip  alüminyum folyo ile yemeğe değmeyecek şekilde kapatıyorum 30 dk 200 derecede öyle pişiyor sonra açıyorum üzerini bi 20 dk da öyle pişiyor 
tarafından
Folyom yok birşey olur mu
tarafından
Yağlı kağıt varsa ıslatıp onunla da kapatabilirsin canım. Ben öyle yapıyorum.
(14,094 puan) tarafından
Arkadaşın dediği de olur o da yoksa normal sür canım fırına bi şey olmaz
0 oy
tarafından
Ben tuzlu suda beklettim kızartmadım

Üstüne sos salça su yağ baharat isteğe bağlı brn öyle yaptım pişti güzeldi
tarafından
Teşekkür ederim pişiyor demi
tarafından
Evet pişiyor abla tuzlu suda patlıcan hafif acılığı var eşim rahatsız oluyor o gitsin diye beklettim ama pişiyor
0 oy
tarafından
Urfalı olarak evet meşhur yemegimizdir canim patlıcanları kızartma direk birraz iki parmak büyüklüğünde kes arasına kıyma köy b şekilde şekil ver daha sonra üzerine salçalı su gezdir pişir :)
0 oy
tarafından
Çok yaparım canım çiğden diziliyor 
0 oy
(375 puan) tarafından
Çiğden yapılıyor canim . Benim yaşadığım şehirde sos yapılmıyor üstüne 
0 oy
(1,267 puan) tarafından
Kizartmadan koyuyorsun ben sosu için salça su yağ sarımsak ve tuz karabiber koyuyorum üstünde gezdiriyirum
0 oy
tarafından
Bizim burda tepsi kebabı derler canm . Kızartma dan direk çiğden yapıyoruz 
0 oy
(5,572 puan) tarafından
Bak canim çiğden koyuyorsun.  Ayni resimde ki gibi kes . Ortasına eti diz koy . Salça su biraz  sıvı yağ.  Sosu da bu.  Patlıcanları dizdikten sonra tuzlukla tuz dök üstüne.  Sonra sıvı yagi fırçayla patlıcan a sür  . Sosu dök . Sosu fazla olmasın ama 
(5,572 puan) tarafından
Etine de azıcık sivi yağ.  Kara  biber.  Pul biber tuz sarımsak koyuyorsun.  Ben haftada bir yapıyorum
0 oy
(7,099 puan) tarafından
Kızartarak daha lezetli oluyo sosuna salça su birazcıkta sarımsak rendele cok lezetli olyyo
0 oy
(2,321 puan) tarafından
Yok canım kızartılmaz
(2,321 puan) tarafından
Güzelce diz eti patlıcanı domates biberi salçalı su yap gezdir üstünde
0 oy
(45,027 puan) tarafından
Bunu bir gün bende deniycem
0 oy
tarafından
Kızartmadan yapılıyo sos falan bizde dokmeyiz
0 oy
(18,123 puan) tarafından
Patlıcanlar çiğ iken dizilir. Sosu da salçalı su yapıyorum üstüne döküyorum 200 derece fırında pişiriyorum
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Ben direk hapiyorum canim baharatlarla etimide guzel bir yoguruyorum
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(853 puan) tarafından
Simdj yaptim bn kızartmadım  sosladim koydum
tarafından
Bende öyle yaptım

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 212 göst.
7 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Delice zeytin (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 371 göst.
30 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Serennn (1,451 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 173 göst.
13 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde clk38 (1,485 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,453,679 soru

23,860,755 cevap

320,368 kullanıcı

...