0 oy
237 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar komşumun çocukları bende gündüzleri annesi hastahbeye gitmek zorunda kalıyor onlara meyve suyu koyarken unuttunm ve nerdeyse yarım bardak meyve suyunu içtim 5 dakika sonra aklıma vurdu oruç moralim sıfır napcam şimdi ben kaza tutim mi yerine ramazandan sonra

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Orucun bozulmamış böyle konularda Allah seni yedirdi içirdi denir O yüzden sakın bozma
tarafından
Yok canım bozmam zaten de yerine tutsam mi acaba
tarafından
Yok hayır yerine tutulmuyor o bilmeden yenilip içildiği için kazası olmuyor sıkıntı yok yani
tarafından
yeniden gösterildi
Sağolasın canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Unuttuğun icin orucun bozulmaz canım bilerek yapmamissinki kefarette gerekmez 
tarafından
Sağolasın canım
0 oy
(12,521 puan) tarafından
Ne kadar doğruluğu var bilmiyorum fakat benim duyduğum unutarak yenilip içilen Allahın ikramı derler

Ve kaza gerektirmez hatırladığın an kimseye söyleme ve devam et orucuna 
tarafından
Kimseye demedim canım devam ediyorum çok sagol
(12,521 puan) tarafından
Rica ederim canım Allah kabul etsin
(12,521 puan) tarafından
Diyanetten bilgi alırsan daha rahat eder icin
tarafından
Ararim.canim birazdan
0 oy
(16,784 puan) tarafından
Bilerek icmemissin ama.sen yine de kaza et bir oruç sonuçta 
tarafından
Canım kaza etmezsen Eğer kefaret ödemesine gerek yok çünkü bilmeyerek olduğu için sıkıntısı bile yok hani söyleyeyim dedim
tarafından
Etcem fato ya icmme kuşku düştü yani
(16,784 puan) tarafından
Kefaret ayrı bilerek yememiş ama kaza etse bisry de olmaz daha iyi olur hatta
tarafından
O normal oruç olur tutmadı başka bir oruç olur kaza
tarafından
Napim kızlar kafam karıştı
tarafından
Canım oruçlar bittikten sonra oruç bir daha tutmana gerek yok çünkü unutup yediğin için ben de yaptım aynısını hocalarım da söyledi hatta Cami hocasına kadar gittim Hocam ben unuttum sonra aklıma geldi ne yapayım kaza mı edeyim orucu bozayım mı dedim öyle bir şey yapma orucum bozulmamış Allah seni o anda yedirmiş içirmiş  dedi Yani kaza yapmanı veya kefaret ödemeli herhangi bir şey yapmanı gerektirmiyor
tarafından
Çok sağol canım bilgin için Allah razı olsun ♥️
(16,784 puan) tarafından
Bilmeden icmissin bozulmaz tutmak zorunda da değilsin canım hani için rahat değilse diye dedim ben
tarafından
Sağolasın fatom pinpirik var bende çok agaha
0 oy
tarafından
Allah CC unuttuklarımizdan bizi sorumlu tutmaz. Elhamdulillah. Orucu tekrarlamana gerek yok çünkü böyle bir sorumluluk yüklenmedi üzerimize. Rahat ol o yüzden şeytanın kalbini daraltmasina izin verme. O öyle bir şeytan ki insanı bu tür düşüncelerle ibadetlerden soğutmaya çalışır. 
tarafından
Allah razı olsun canım ♥️
0 oy
(18,469 puan) tarafından
Kaza etmene gerek yok canım. Unuttuğun için içmişsin böyle şeylerde allah yedirir içirir derler. Hatta biri oruçluyken unutup bişey yerken içerken görürseniz gördüğünüz kişi zayıf çelimsiz biri ise ona oruçlu olduğunu hayırlatmayin diyor.
tarafından
Ay ne güzel canım ya baya da içtim valla Rabbim kabul etsin inşallah
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Allahın sana ikramı bilerek içmemişsin ki kasıt yok
tarafından
Sağolasın canım
0 oy
tarafından
Unutmşsn cnm oruc olduğunu bişey olmz öyle bozulmamış oluyr merk etme
tarafından
Sağolasın canım ♥️