0 oy
478 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,264 puan) tarafından
Ya Allah icin cevremde de var burda da gördüm.  Ebet bizim annelerimiz bizleri çay ekmekle büyüttü ama malesef ki ailelerimizin yaptığı her sey dogru degil ki. Doktorlar şunu bunu vermeyin diyor da belli bir bilimsellige dayanarak soyluyorlar kafalarina gore degil. Hadi tamam o kadar abartmaktan ben de yana degilim ama bebege niye çay verirsin ki cok mu faydalı sanki. Çay vereceginize su verin daha sağlıklı 

14 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kim vermiş kız 
(2,264 puan) tarafından
Bosver canim ya veriyorlar bir de baskasina oneriyorlar ya
-Reklam-
0 oy
(45,021 puan) tarafından
Bende ekmeği pogacayi oğluma çaya batırıp veriyom kız nolcak ondan bardakla icmiyo ya çokta seviyo ole
(2,264 puan) tarafından
Sağlıklı bir sey degil canim ya yani arada bir yumusatmak için batirmak da farkli bir sey ogün niyetine bir kase çaya ekmek dograyip yedirmek farkli demir eksikligi yapar cay bir de kac aylik senin ki
(45,021 puan) tarafından
16 aylık 7 aydan beri veriyom diğer cocugumada verdim bide şöyle bişey var çok dem olmadığı sürece sıkıntı olmaz çok açık ona koy ayrı az şeker at batır ver sanmam zararı olsun
(2,264 puan) tarafından
Ihlamur ya da suyu tercih ederim yine de canim. Ha arada elimde olur ister 1 cay kaşığı verilir nadir ya da bir sey yeriz çayım onumdedir için e batırıp verilir o baska ama bir bardak vermek istemem ben yani internette de yaziyor zararlari. Tercih meselesi tabi
0 oy
tarafından
Kızım 3 yaşında. Daha yeni yeni ona da bardak koyup çay veriyorum. Öncesinden yudum yudum bizden içerdi. Faydalı bişey değil ki çocuğum eksik kalıyor diyelim. Ne kadar geç o kadar iyi.
(2,264 puan) tarafından
Aynen kendi isteyene kadar vermem  o zaman bile açık pekmezle falan veririm yani koca bir kase cay cocuga vermenin anlami ne
0 oy
tarafından

Kim vermiş ben 2 oğlumada çay vermedim 3 üncü yede vermiycem zaten büyüdüklerinde içer ama Mustafa asla içmiyor çay 6 yaşına girecek olanı 

(2,264 puan) tarafından
Masallah ne guzel ya bence olmasi gereken de bu okudum az once bir arkadaşa oneriyor 8 10 aylik bebege ver çayla diyor :)
tarafından
Olmaz kızz çayın yararı yokki zararı var
(2,264 puan) tarafından
Aynen canim da bir kesim kabul etmiyor bunu
0 oy
tarafından
Hiç vermedim kaynanam çok dedi ama eşim hep itiraz etti 27 aylık
(2,264 puan) tarafından
Masallah canim oyle olmali ya
0 oy
(6,189 puan) tarafından
Eskiler *** yedirse bunlar da yedirecek heralde :D Eskiler cahilmis demek ki doktoru yok mu bu bebenin.Bazilari doktoru bile dinlemiyor kendisi prof oldugu icin:D Çayin neresi faydali bi de ekmek bandiriyor
(552 puan) tarafından
Ahahah dile gelseler çocuk içimde ne fırtınalar kopuyo diye bağırır :D
(6,189 puan) tarafından
İsyaaaaaaggggggn :D
(2,264 puan) tarafından
Hih tam da onu da yazmıştı zaten doktorlarin ne dedigine bakma sen demis bir de arkadas :)
(6,189 puan) tarafından
Evet doktorlar ***** zaten adamin işi yok 6sene okuyor
(2,264 puan) tarafından
Sorma canim:)
0 oy
(15,026 puan) tarafından
Bakıcısı tattırmış eşim küplere bindi hal diliyle söyledik kansızlık var vermeyelim diye. Ne kadar geç içse o kadar iyi. Ihlamur yapıp veriyorum ben sabah 
(2,264 puan) tarafından
Aynen canim ben de ıhlamur veriyorum cayın faydasi yok zarari var buna ragmen inatla 8 10 aylik bebeklere bile koca kase icirmeye calisiyorlar
0 oy
tarafından
Çay vermiyorum binde bir bir çay kasigi içer tadına bakar genelde ıhlamur yaparım 

Lakin veriledebilir herşey bitti bir çay mi kaldı zararlı 
(2,264 puan) tarafından
Ihlamur en guzeli canim. Her sey bitti bu mu kaldi diye dusunup her seye tolerans gosterirsek kotu olur. Cay zararli bir sey ve 8 10 aylik bebege koca kase cay icirmenin anlami yok bence
0 oy
tarafından
Eskiler ne bulduysa vermiş ama imkanları öyleymiş ve şu an çoğu kişi hasta ya şeker ya tansiyon vsvs bir sürü hastalık var. Şu an ki olanaklar çok daha iyi sağlıklı şeyler varken cay verilmez bence de
(2,264 puan) tarafından
Aynen canim eski zamanın koşulları ile simdinin arasında daglar kadsr fark var bir tutulamaz
0 oy
tarafından
2 yasında cay nedir bilmez ıhlamur pekmez suyu portakal suları yaparım gerek de yok caya 
(2,264 puan) tarafından
Aynen canim en guzeli
0 oy
(25,180 puan) tarafından

Ben bol su veriyorum valla soğuklarda ıhlamur verdim hep sabah akşam  papatya çayı verdim arada kahvaltıda falan. Siyah çay vermedim hiç daha gerek duymadım yani neden verilir ki bilmiyorum isteyen verir tabi ne faydası var yani gereksiz, neden bişeyi çayla ıslatıp vereyim saçma yani :) çocuk çay keyfi yapacak hali yok, çocuk yiyip içmediği bişeyi canı çekmez ağzımıza bakıyo diye her yiyip içilen verilmez sigara içen sigara da versin o zaman çocuk ona da bakıyo. Birde doktorların onu verme bunu verme dedikleri herşeye de katılmıyorum, herkes köyde yaşamıyo herşeyin organiği olsun elinin altında. Geçen gün çilek aldım bir arkadaşla karşılaştık yolda çileği gördü ay sakın Ömere verme dedi nedenmiş dedim doktorlar 5 yaşına kadar önörmöyööörrrrrr dedi :D önermeyen doktor vermesin her meyve gibi bununda tadına bakacak dedim abarta abarta bir oluyo bazı doktorlar gerçekten.. 

(2,264 puan) tarafından
5 yaş neymis oyle:) aynen abartisi da iyi değil. Aslinda sadece faydasi dusunulmeli yani cayın da bir faydasi olmadigina gore ne gerek var vermeye. Esimin teyzesi bana diyor ki benimle ayni zamanda dogum yapan komsusu bebege cay kek veriyormus masallah top gibi yuvarlakmis yüzü benim bebe de zayif ya ona laf ediyor. Veren versin dedim sinir oluyorum ya yanlış seyleri dayatanlara
0 oy
tarafından
Eskiden koşullar cok farkliymis simdi öyle degil ki herşey var. Bebeğe çay verilmez ki kansizlik hemde demir eksiliği yapar ya.
(2,264 puan) tarafından
Aynen canim geçmişle bir tutmamak lazim
tarafından
Evet canım
0 oy
tarafından
2 yasinda bu zamana kadar toplasan yarim cay bardağı  icmisligi yok abur cubur da vermem  yani soyle daninolar falan vermem kraker veriyorum oda hergun degil haftada 6 7 tane mesela cikolata veriyorum kucuk bir parca oda haftada 2 3 defa cipsde ayda bir alirsam sadece 1 tane veriyorum baska sseyin tadini bilmez kuruyemis veriyorum onun yerine
(2,264 puan) tarafından
Aynen canim en guzeli cay yerine se ıhlamur karadut özü veriyoeum ben
tarafından
Aynen brnde ballı ıhlamur  yapiyorum
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Oğlum 9 aylık bende verme taraftarı değilim annem 4 tane büyütmüş hiç birimize vermemiş ben oğluma kendim meyve suyu yapıyorum onlardan veriyorum yetişkine bile zararliyken çocuğuma verme taraftarı degilim
(2,264 puan) tarafından
Aynen canim hic faydasi yok

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 729 göst.
+1 oy
7 cevap 698 göst.
3 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 521 göst.
30 Mart 2023 Diğer kategorisinde Havva4545 (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy