+1 oy
269 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde tarafından
Yolda geçerken  pesinden aceleyle kızım kızım  bir sadaka  diyen bir  yaşlı amcaya sadaka nieytine bozuk.para uzatmak ...

Ardıdan başka biri hemen yoldan çevirip bunlara para vermeyin kolu sakat değil istese  çalışır  , iyilik yapmak istiyorsanız  başkasına verin derse .....

Sadaka isteyen mağdur degisle sadakayi veren  guanha mi girdi?

Eğer ki mağdur ise ama yoldan geçen ksii  para vermeyin bunalara dedigi icin gunaha mi girdi?

Özellikle sadakati veren kişi konunun  tamamına  vakıf olmadığı için  ne duruma düştü ? islam dini kesinlik olmayan konularda  nasıl Bir tutm  takınıyor. 

Burda bu sorumu bir kaç islamiyet hakkında derin bilgi sahibi olduğu iicin onların cevaplanmasını  bekleyecegim. Teşekkür ederim ❣

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kız sabah sabah ya :/ 

Bilmiyorum ama sen verdiğin kişinin durumunu bilmeden veriyorsun neden günah olsun. Eli ayağı tutuyorken calismayip insanlardan sadaka isteyene günah bence
-Reklam-
0 oy
tarafından
  1.  Ameller niyetlere göredir sen o parayı yardıma muhtaç olduğunu düşündüğün için verdin. 
  2. Yaşlı amca eğer çok müşkül durumda değilse dilenmesi doğru değil islâm dilemmeyi doğru görmüyor.
  3. O uyaran kişi iyi bişey yapmak istemiş ama yaşlı adamın halini durumunu bilmeden konuşmak yanlış olmuş.
  4. Para verdiğimiz kişiler o parayla haram işlese ve biz bunu yapacağını bilsek günaha girmiş oluruz evet bu yüzden sadaka verdiğimiz yerleri insanları elimizden geldiğince araştırmamız lazım.
  5. Ama sen yolda geçen yaşlı mağdur görünen bir amcaya sadaka vermişsin neden günah olsun .
  6. Rabbim tüm mağdurlara bu mübarek ayda bol rızık versin.
0 oy
tarafından
Canımın içi babannemin bir lafı var. Hızır gelir.. bir verirsin bin getirir vermessin bin götürür diye. İhtiyacı olmasa bile kimseyi boş cevirmemek gerek 1 TL bile olsa. Bu durumda senin niyetin önemli kuzum. 
0 oy
tarafından
Bu tür şeyler araştırılarak yapılmalı . Gerçekten ihtiyacı olan birisine verilmeli 
0 oy
tarafından
Sadece sunu biliyorum ki sadaka verdigin kişi senin verdigin para ile gunah islerse sen vesile olduğun için sanada gunah yaziliyor o yuzden diyorki dinimiz arastirin once çevrenize bakin olmadi komsulariniza daha olmadi uzaktakine ama arastirarak o yuzden ben dinlenciye para vermek yerine camii yapilarina veriyorum sonucta orda insanlar namaz kiliyor dua ediyor eminim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 172 göst.
0 oy
21 cevap 1,205 göst.
25 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Rüzgar gülü♥️♥️ (1,185 puan) tarafından soruldu
+1 oy
34 cevap 1,593 göst.
25 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 320 göst.

Kategoriler

1,501,755 soru

24,521,135 cevap

359,521 kullanıcı

...