0 oy
122 göst.
Diğer kategorisinde (1,791 puan) tarafından

image

kizlar ya buna benzer bir soruyu daha öncede sormuştum ama emin olamıyorum ne olur hakkınızı helal edin

Adet durumum bu şekilde en son 3 Nisan'da olmuştum ama ara ara leke görüyorum bir haftadır da belim ve kasıklarım çok ağrıyor doktora gittim salı günü tahlil sonuçlarını alıp muayene olacaktim ama sanırım onu da olamayacağım her neyse ben şimdiye kadar leke görsem de oruca namaza devam ettim de hangi gün olursa dinen adet olmus gibi olup ibadet edemem ne olur gün olarak söyleyin bana inanın insan bu durumda kendini yarım gibi hissediyor ne yapacağımi bilemiyorum çevremde her kafadan bri ses çıkıyor lütfen bilen biri bana yazsın mesela 27 Nisan benim icin 25. gün oluyor o gün gelirse leke hasta mı olmuş oluyorum yoksa 28 nisan 26. Gunde mı ben oruç tutamam 

Şimdiden teşekkürler hakkınızı helal edin

1 cevap

0 oy
(7,483 puan) tarafından
Canim takvimden pek anlamam. Adetten sonra 15 gun temiz gecerse ikinci kez adet kabul edersin. Hanefidev10 gun gecince devam eden kan ozur kabul edilir oruca mani değil-dir. 3 nisandan sonra kac gun surdu adet canimm son leke gelen günden  15 gun temiz gectiyse adet kabul edersin
(7,483 puan) tarafından
Canim suan takvime baktim anladigim 15 gunu gecmis temiz suan ne zaman gelse adet olur
(1,791 puan) tarafından
Yaaa Allah razı olsun sonunda bir yazan çıktı

Söyle bir sorun var canım Hanefi mezhebiyim bu arada 3 Nisan'da başladı mesela 28 gün ya âdet dönemi normal günleri ona göre düşünerek 3 nisan diyorum çünkü leke değil bildiğin adetti yani neyse 3 Nisan'dan sonra 12 gün devam etti ben 10 günden sonra ibadete başladım ondan sonra 2-3 gün ara ile sürekli leke gördum ama yine devam ettim oruca namaza vs ama işte şimdi günler yaklaşınca kafam karıştı hâlâ arada leke görüyorum mesela 10 gün hastalık 15 gün özürlü temiz kalma günleridir ya ben tekrar 25. Günde yani 27 Nisan'da mı tekrar adet olmuş gibi olucam geliyor çünkü hâlâ ya :((
(7,483 puan) tarafından
İki hayz arasında (Tam temizlik) bulunması lâzımdır. Bu tam temizlik (Sahîh temizlik) ise, önceki ve sonraki kanların başka iki hayz olacakları, söz birliği ile bildirildi. On günlük hayz müddeti içinde, kan görülen günler arasında bulunan temizlik günleri hayz kabûl edilmekte, on günden sonraki istihâzalı günler ise, temiz kabûl edilmektedir. 

On beş gün içinde hiç temiz gün olmadan, kan (İstimrâr) ederse, âdetine göre hesâp olunur. Yanî, âdetinden sonra başlayarak bir evvelki ay içindeki temizlik günü kadar temizlik ve sonra âdeti kadar hayz kabûl edilir.
(7,483 puan) tarafından
Canim 10 gunden sonra ara ara leke oldu diyosun yani istihaza ozur kani oluyor sonucta 1 gun de olsa temiz kaldigin icin bu lekelerde  temiz kabul edilirmis. Yukarda bilgiyi yazdim. Yani 10 gun surdu 10 gunden sonra hangi gun temiz kaldiysan ogunden itibaren 15 gun sayacaksiin. Yani 11.gun bitip gusul aldin 12 den sonra leke geldiyse. 11 +15 26.gunden sonra adet kabul edersin. InsaAllah anlatabilmişimdir canim ya
(1,791 puan) tarafından
Ya canım var ya şu an İstanbul'da ezan okunuyor ve ben sana dua ediyorum Allah senden razı olsun çok teşekkür ederim çok sağol ❣️❣️❣️
(7,483 puan) tarafından
Ya canim benim yaa yorumun cok mutlu etti beni. Rabbimde senden razi olsun insaAllah cook ama cok tesekkr ederim ☺❤❤
-Reklam-

İlgili sorular

Kategoriler

1,469,414 soru

24,072,104 cevap

330,716 kullanıcı

...