0 oy
1,407 göst.
Diğer kategorisinde (746 puan) tarafından
Benim bi kizim var 7 aylik. 2. Dusunmuyorum. Sebebi ise hem bakmak buyutmek vakit ayirmak hemde maddiyat. Cocugu dogurmakla keske bitse ama ne yazikki olmuyor. Cocuklari cok severim ama bazen 2 cocuk dusuncesi beni karamsarlastiriyor. Cunku insanin ne kadar anne olursa olsun kendine de vakit harcamaya kendiyle vakit gecirmeye ihtiyaci var. Ben tek cocujla bile bazi seyleri yapamazken ikinci cocukta tekrar don basa yeniden dusuncesi beni baya uzaklasitiriyor. Acikcasi yemiyor ikinci cocuk. Ben hep tek olsun tum hersey onun olsun tun herseyimi ona adayim, tum enerjim onun olsun kafasindayim. Yani 2. Bi cocuga eneejim ve sabrim olacagini sanmıyorum. Benim sebebim bu. Peki sizler

34 Cevaplar

0 oy
(7,617 puan) tarafından
Rabbim oğluma ömür versin sebeb son donem artan sağlık sirunu erken doğum 39 gün yoğun bakımda kaldı oğlum onu beklemek hergun ölmek gibiydi ama sabır ettim.  Bir tane Yeter Rabbim olmayana nasıp etsin inşallah
-Reklam-
0 oy
tarafından

Benim 3 tane ve bağlattım 2 tane olsun yeter derdim hep kardeş olması çok iyi bir şey ama 3 son beşik ertesi gün hapına rağmen oldu ama tabi hiç pişman değilim çünkü evlatlarım benm herşeyim büyüdüler bile yarın Birgün koca koca delikanlı olur 3 üde varsın kendime vakit ayıramayım bişey olmaz tabi 1 çocuk olsun diyenlere saygı duyarım ama bence insanın kardeşi olmalı 

0 oy
(375 puan) tarafından
Eşim benimle aynı fikirde olsa bende tek çocukla kalabilrdim ama o istiyordu 2.yi. bende hadi dedin bir tane daha olsun bari dedim. Oğlum 6 yaşına yaklaştı benim de doğumuma 2 hafta kaldı:) ama maddi manevi yetememe düşüncesi bende de çok var. Her şeyi başa sardım diye düşünüp duruyorum bazen ama sonra sağlıklı olsunlar da diyorum büyürler elbet. Yaşla da alakası var bence. Ilerleyen yaşlarda daha zor oluyor derler ya doğru galiba. 33 yaşındayım biraz zor geliyor artık itiraf ediyorum :)  ama tek çocukta kalanlara da sonsuz saygım var. Ben oğlum küçükken 2.yi yapmam belki derken yaşadığım şehirde ( ki bol çocuk seven 2 çocuğu olanlara bile vah yazık kısır galiba diye bakılan bir şehir) tuhaf bakışlara ve sözlere muhattap oluyordum. Ama tabi herkese gereken cvbi veriyordum o ayrı... dediğim gibi karı koca aynı fikirdeyseniz tek çocuk neden olmasın;)
(746 puan) tarafından
Allah saglikla kucaginiza aldirsin insallah. Bende 28 yasindayim ama evlenmeden oncede heo bu fikirde olurdum. Suandada degismedi . Degisirmi bilemem ama cok uzagimm . Dedigim gibi tekrar don basa olayi zor ve ilk bebekte harcadigim enerjiyi 2. Cocuguma verememek beni korkutuyor ve endiselendiriyor. Yabi kendimce bunlari dusunuyorum ve ne kdr anne de olsak kendimizede ayirmamiz gereken vakit oldugun udusunuyorum. Ozellikle saglikli evlatlar yetistirebilmek icin biraz dopinge ihtiyacimkz var. Dinlenmeye eglenmeye. . yasadigin sehir de asiri geri kafalıymis. İnsanlar parazit bu hayatta :)
(375 puan) tarafından
Ahh o şehri hiç sormayın:( eş memleketi katlanıyoruz napalim... amin inşallah sağ ol. Enerjinin aynı olmayacağına eminim cünku ilkinde seni oyalayan bisey yok.  Ama bunda hem büyüğe vakit ayiravaksin hem küçüğe. Illaki küçüğe ayrılan vakit aynı dönemlerde büyüğe ayrılan kadar olmayacaktır. Hele Hele bir de çalışansaniz kaç parçaya boluncez. Calistigim icin de zaten fazlasını düşünemem. Allah bunlara sağlıklı ömür versin elbet bir yolu bulunur dimi :)
0 oy
(2,445 puan) tarafından
Kopyala yapıştır yapasım geldi kız aynı bende bunlardan dolayı düşünmüyorum 
0 oy
(1,345 puan) tarafından
Şuan dusunmemen çok normal bebeğin çok küçük o büyüdükçe sen rahatladıkça isteyeceksin yapmasam ben yapmazdım oğlum okula başladı ve ben boşluğa düştüm yalnız kaldım ve ikinci çocuğun zamanı geldigini düşündüm ve yedi yaşındayken oğlum ikinci çocuğa karar verdim şükür oldu da 
0 oy
(3,074 puan) tarafından
Bnm de 19 aylik bi oglum bar 2.yi dusunmuyorum kazara olmazsa..cnku cocuk yetistrmek gercekten cok zormus..sadece altini degstrip emzirmek degil yani..zeka gelisimini desteklemek de cok onemli..tv karsisna birakip gidenlerden olamiyorum cnku..ayrica bu dünyaya 1 kere geliyoruz cnm surekli dogup buyutmekle mi gececek ömür:)) oglumla esimle cok hayallerim var oyuzden bole devam etmrk istiyorum yani basa donmek istemiyorim..Allah ogluma uzun ömürler versin biz onla takiliriz..ayrica meslegime tekrardan ara vermek de istemiyorum cnku uzun bi sürec..
0 oy
tarafından
Çocuğum tek kalacak ilerde belki bizler olmayacağız ama bir abisi veya bir ablası olsun destek çıksın çok istediğim için 2. Yaptım olmuyor tek çocuk ilerisi için +
0 oy
tarafından
Ben hep ikinci istedim sanırım o da yolda. Ben kardeşimle büyüdüm aramızda 18 ay var ve bildiğin ikiz gibi büyüdük o benim oğlumdan sonra canıma can katanım canım mı sıkıldı onunla dertleştim onunla dolaştım gezdim yeri geldi korudum yeri geldi o beni kolladı. İki tane abim var onlar benden daha büyüktü ne oyun oynayabilirdim ne sohbet edebilirdim ama kardeşim iyi ki olmuş dedim. Bundan sonra yeğenlerim de bana öyle güzel örnek oldu peş peşe oldular maşallah onlar da öyle güzel güzel anlaşıyorlar, bende istedim sanırım yolda ikincisi pazartesi günü belli olacak, evet ilk seneler çok aşırı zor ama sonra o kadar güzel oluyorlar ki ikisi beraber oynuyor eğleniyor sen yetemezsen de kardeşi yetiyor ona muhteşem birşey ❤️ oğlum şuan 7 buçuk aylık ❤️
0 oy
(689 puan) tarafından
Icimi okumussun yazmama gerek yok yazmissin
0 oy
(3,163 puan) tarafından
Benim kızında 18 aylik gerçekten çok zor olur diye kızıma eskisi gibi bakamam diye şimdi  düşünmüyorum rabbim olmayanlara nasip etsin inşallah 
0 oy
(195 puan) tarafından
Bir az iki çok diyorlar ya aynen öyle :) benimde bir kızım var düşünmüyorum çünkü tek başıma büyütüyorum destek olan kimse yok yakinimda ve doğumdan sonra çok zor bir psikoloji atlattım, eskiden insanlar çok çocuk yapıyormuş ama köylerde falan insan çok herkes yardım ediyordur çocuklar sokakta oynayıp buyuyormus ama artık öyle bir devirde değiliz korumak zor iyi bir gelecek gerekiyor sınav yarışı  hayat yarışı olan bir dünyadayiz hicbirsey eskisi gibi değil o yüzden çok çocuk dönemini eskide kaldı olarak görüyorum, birazda çocuğum 20 aylık oldu ve zor zamanlarının geçtiğini düşünüyorum ve artık dinlenmek istiyorum çünkü hamilelik doğum bebek bakımı insanı yipratan birşey, ben bu sebeplerden dolayı düşünmüyorum 
(746 puan) tarafından
Ne kdr guzel anlatmışsınız. Kesinlikle sizin gibi dusunuyorum. Bedenen cok yiruci ruhende cok yorucu. Onemli olan cok cocuk degilfe iyi bi gelecek vaat etmek iyi geliştirmek
0 oy
(2,676 puan) tarafından
Şuan 2 çocuk asla yok aklımda 8 bucuk aylık oğlum var ve çok sıkıntılı bir hamilelik yaşadım. Böbrek hastasıyım ve ben ikinciyi soğursam Bike aynı sorunları yaşıcam. Haa olurda Allah verir korunduğum halde kabulum, benim oğlum 3 ay emdi ve mama yiyerek sonra tamamen mamaya döndük bakımı çok zor bana öyle evde yardım edecek kimse yok yine ben tek Bakıcam oğlumun en az 5 6 yaşlarında olması gerek 2 çocuk için 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 1,238 göst.
30 Eylül 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 1,641 göst.
0 oy
6 cevap 596 göst.
6 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esma elif (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 393 göst.
1 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Gurmeanne (768 puan) tarafından soruldu