0 oy
609 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi
Kızlar eşimle yatiyoduk gece saat 2 gibi galiba ruyamda bana karabadan basti o kadar uzun surduki 3 4kere bastilar dua okudukca daha cok yuklendiler icimden okuduyodum cok iyi hatirliyorum kipirdanmaya çalışıyorum yok gozumu acamiyorum korkudan birileri beliriyor heryerden sonra tam gecti dedim yuk kalkti ama kipirdiyamiyorum. Sonra bi Ciglik geldi ayaklarimdan tutmuslar yatagin assasina cekmeye çalışıyorlar ben didiniyorum eşime tutunuyorum bagiriyorum ismiyle uykusu cok agirdir davul calsa uyanmaz benim sesimede uyanmadi sonra kurtuldum onlardan esime sarildim gozumu bi actim esimin dibine girmişim sariliyorum. Inanirmisin normalde hicbi ruyalarimi hatirlamam bunu unutmadim

9 Cevaplar

0 oy
(1,267 puan) tarafından
Geçmiş olsun korkunç ama bu basma mi oluyor bir defa bana da oldu rüyaydı ama dua okumama bile izin vermiyorlardi
tarafından
İcimden okudum hep ben canim
(1,267 puan) tarafından
Rüyada demi
tarafından
Galiba ruyaydi
-Reklam-
0 oy
tarafından
Evet olabiliyor bende lohusayken olmuştu  ağırlık  geldi üstüme oturdu  esim beni gormedi oturdu  zannettim ama tv açık  körmü otursun diye aklima geldi sonra hemen  yatak odama gittim esimi yanima getirdim ☺️
tarafından
Arada oluyor da korktugum cektiler ya ayağımdan o yüzden tırstım:D
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Karabasan dediğin cinn 
(1,107 puan) tarafından
Merak etmeni hiç tavsiye etmem canım  insanın başına ne gelirse meraktan geliyor :) şükür biz kurtulduk artık
tarafından
Bizimde  komşu  karıştı  çeşmede  olan suyuma büyü  yapiyolar diyodu bisey ekiyodu bahceye çalmışlar  diyodu  ektiklerini yemiyosu konu komşu  inegi yok diye süt  yogurt verirdi dökerdi  değişmişti  cok bulamadi kimse sebebini 3 harfliler tabikide var fazla uğraşmamak  lazim
(379 puan) tarafından
Yok benim kisi uğraşmak değil ya hani bazı insanlar böyle şeyleri dinlemekten bile korkar ben korkmam dinlerim onun dışında bişey değil benimkisi
tarafından
Ay çok zor valla benim de etrafimda vardı öyle musallat olunan kişiler çok kötü bi durum . Insan atlatamıyor . Allah herkesi cinlerin vesvesesinden şerrinden korusun
(1,107 puan) tarafından
Amin amin Rabbim herkesi korusun ama insan cinlerin şerrinden kurtulamayinca inanın ne yapacağını şaşırıyor hız hocalara çok para yedirdik bu yüzden bı faydası olsun diye cougusu üç kağıtçı çıktı ne yazikki aklınızda bulunsun böyle bir durumla karşılaşır saniz yada akrabanız komşunuz hocayi hacıyı muskayi boş verin rukye hocasına gidin bu musallat olaylarına Rukye kesin çözüm oluyor Allah'ın izni ile
0 oy
tarafından
Bana cok olurdu bu olay .Korkma , olabiliyor hepimize canim.Ben bagirmaya calisirirm bagiramam , kacmaya calisrim kacamam .
tarafından
Aynen canim korkmadim ya zaten
0 oy
tarafından
Baya korkunç canım geçmiş olsun 
tarafından
Sagol canim benim
0 oy
tarafından
Gecmis olsun canim karabasan o bazen banada oluyor dua okutmaz nefesini keser genelde uzerine agirlik verir
tarafından
Aynen banada oyle oldu ama ruyaydi ya
tarafından
Zaten ruya canim o korkma hamile isen lohusa isen ondanda cok korkutuyorlar
tarafından
Yok ikiside degilim kuzum
tarafından
Ozaman duasiz uyumussundur belki ben uyumadan uykuya dalana kadar ayatel Kürsi okurum felak nas okurum sende oku biliyorsan eger
tarafından
Oğlumun uyuturken hep okuyorum inşirah naz felak falan kuzum
0 oy
(379 puan) tarafından
Eşin duymuyo değil canım o ara sen bağırdığını sanıyorsun ama sesin çıkmıyor geçmiş olsun yatma dan önce bol bol oku çokta kafana takma takdikca iyice olur 
tarafından
Ya normalde de oluyor ama bu ruyaydi galiba
(379 puan) tarafından
Rüya zaten canım korkma olabilir çok yorgun olduğunda olur genelde dediğim gibi çok düşünme
tarafından
Düşünmüyorum ya kuzum sagol tessekur ederim
0 oy
(12,189 puan) tarafından
Kabus olmuş. Rüya aslında ama gerçek gibi hissetmişsin. Sırt üstu mu yatıyordun bide
tarafından
Evet ilk defa duz yattim boylr oldu
(12,189 puan) tarafından
Ondan olmuş :)
0 oy
(7,617 puan) tarafından

Toplumda genellikle “karabasan” olarak bilinen, uyanma sırasında kol ve bacakları istemli hareket ettirememe ve konuşamama gibi bulgularla ortaya çıkan uyku felcine, kalitesiz uyku ve stresin neden olduğu bildirildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Füsun Domaç, yaptığı açıklamada, uyku felcinin bir atak durumu olduğunu söyledi.

Atak sırasında bilinci açık ve etrafında olup bitenlerin farkında olan kişinin hareket edememe ve konuşamamaya bağlı yoğun bir endişe yaşadığını dile getiren Domaç, solunum kaslarının hareketlerinde etkilenme olmadığı için normal soluk alıp vermenin devam ettiğini vurgulayarak, “Yanında birinin olması veya ayak sesi gibi görsel ve işitsel halüsinasyonlar tabloya eşlik edebilir.” dedi.

Uyku felcinin sağlıklı kişilerde ortaya çıkabildiğine dikkati çeken Domaç, “Uyku felci ailesel de olabilir. Nörolojik, psikiyatrik veya dahili hastalıklara eşlik edebilen uyku felci, depresyon, kaygı bozukluğu ve panik bozukluğu olan kişilerde de izlenebilir. Bu hastalıkların yokluğunda ve yineleyici olması halinde ‘tekrarlayıcı izole uyku felci’ adını alır ve uyku hastalıklarından biri olarak kabul edilir.” diye konuştu.birbirinizi korkutmayin mübarek aydayiz  

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 127 göst.
28 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Mutluluk63 (607 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 807 göst.
29 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Misafir199 (1,225 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 347 göst.
4 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,218 göst.