0 oy
1,144 göst.
Diğer kategorisinde (1,267 puan) tarafından
Arkadaşlar şöyle lezzetli, lokantalardaki gibi tane tane bir pirinç pilavı yapmak icin sirlarinizi paylaşır mısınız 

25 Cevaplar

0 oy
(7,617 puan) tarafından
 İyice yikicaksin pirinci nişastası kalmicak pirinci yapışık olması nişasta yikanmadigindan olur bol su yikicaksin ölçü kullanmam göz kararı biraz sıvı yağ koyarım pirinci koyarım üstüne ne Arzu ederseniz margarin yada tereyağ  bol olucak biraz iyice kavurucaz  kaşıkla hissedersiniz sert olucak pirinç mat hala gelicek   kavurma bitti. Suyunu koyucaksin su   pirincin üstünde  4 veya 5 santim gibi üste olucak kısık ateşte pişirin   suyunu çektiği gibi bez yada peçete kapatıp demlemeye  bırakın afiyet olsun. Ben böyle yaparım tane tane olur.  Kebab salonu vardı önceden 
-Reklam-
0 oy
(128 puan) tarafından
Her pirinç  aynı olmayabiliyor bazıları çok şu istiyor
0 oy
(4,848 puan) tarafından
Herzaman çok güzel pilav yaparım tane tane lezzetli tam kıvamında 
0 oy
(14,061 puan) tarafından
Iyice kavurucaksin pirinci sonra tuz ekle ve suyunu koy 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 474 göst.
0 oy
24 cevap 623 göst.
30 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Elif34 (368 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 260 göst.
18 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Cansu07 (8,700 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 203 göst.
11 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Nnnnnn (271 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,469,573 soru

24,074,080 cevap

330,830 kullanıcı

...