+2 oy
171 göst.
Diğer kategorisinde (3,834 puan) tarafından
merhaba kızlar. önemli bi konudan bahsetmek istiyorum ben bilmiyordum benim gibi bilmeyen varsa diye söylemek istiyorum. bi kotun yapilmasi icin bile cok fazla su harcaniyormus. elimizden geldigince esyalarimizi guzel kullanalim. cogumuzun yas araligi ayni bizler bence guzel bi cocukluk gecirdik. evlatlarimizda bunu hak ediyor. benim tek sorunum bulasik yikarken ve banyo yikarken cok su harcamakti bu durumumu kontrol altina aldim bi suredir.

bunun gibi bircok sey var aslinda gidada tasarruf vs vs yapilacak birçok aslinda cevreyi korumak adina. yaglar plastikler copleri iyi ayirmak geri donusume vermek derken biraz uzun surecek ama alisinca kolay olur gibi. 

4 Cevaplar

+2 oy
(14,212 puan) tarafından
İsrafın bilincinde olan bir ailede büyüdüm bizde hiç bir şey çöpe gitmez su çok harcanmaz yerlere çöp atılmaz bunlar çok önemli şeyler inşallah gelecek nesile aktarabiliriz
(3,834 puan) tarafından
benim annem falan saldir suldur suda yikar herseyi bide titiz ki bende huy yani oyle suyu bol kullanmak ama evden uzaklastikca kendi duzenim oldu oyle oyle de alistim zaten. insallah daha iyilerini de yapariz
-Reklam-
+1 oy
tarafından
düzenlendi
Su ayak izi diye birsey  var minicik birseyin uretiminde bile litrelerce su israf oluyor geri donusum cok onemli
(3,834 puan) tarafından
ayri ayri copleri yok mu ben mi yanlis biliyorum
tarafından
Var ama nerede sayili yerlerde mahallelerde oyle birsey varmi yok yani. Evden torbada karisik atiyoruz hepimiz
(3,834 puan) tarafından
dogrudur ona dikkat etmedim hic yani bizim burda da yok galiba gormedim ama annemlerin oturdugu tarafta vardi ayri cop seyleri. benimkilerde hep karisik gidiyor cope
tarafından
Norveç mi isveç mi ne coplerin tamamini dönüştürüyor hatta baska ulkelerden parayla çöp aliyor. Çöpten elektirik bile uretiliyor ankarada var boyle bi tesis mesela
(3,834 puan) tarafından
yurtdisinda boyle olaylara ilgi cok daha fazla canim zaten daha cok sorumluluk sahibi olmamiz gerekiyor
+1 oy
(477 puan) tarafından
Ben de size eklemek istedim. Şişe kapakları ve atık yağları toplayarak muhtarlığa götürebiliriz. Bildiğim kadarıyla bütün muhtarlıklar topluyor. Bu faydalı post için teşekkürler:)
(3,834 puan) tarafından
rica ederim canim :) atik yaglari anneme veriyordum ben is yerinde toplu olarak hallediyorlar diye suan yasadigim mahalleyi pek bilmiyorum bi bakayim
+1 oy
(1,075 puan) tarafından
Ay ne güzel yazmışsınız bende bu konuyu çok düşünürüm annem yıllardır asla geri dönüşecek bir şeyi çöpe atmadı atmaz bende böyle yapmak istiyorum bygün anneme verdim plastik çöpü ayrı atsın diye. Ne güzel sizin gibi duyarlı insanlar artsa keşke  
(3,834 puan) tarafından
insallah canim :) daha cok dikkat edip ozen gosterirsek aliskanlik haline gelir ve guzel bi aliskanlik olur.
(1,075 puan) tarafından
Aynen canim umarım herkes bilinçlenir bu konuda

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 273 göst.
+7 oy
5 cevap 315 göst.
+5 oy
13 cevap 462 göst.
0 oy
9 cevap 465 göst.
12 Mart 2024 Diğer kategorisinde Zehra yasin art (802 puan) tarafından soruldu