Cok mutluyum 2. Kez anne olucagm icin ama sorunlar da var bi yandan da icim buruk. Diyabet ve karaciger hastasiyim. Karaciger icin cok sıkı bi diyet verilmisti 2 ay oncesi. Uyguluyodum ama kilo verememisim sadece 1 kilo vermisim. Diyetsyen boyle giderse yapcak bisey yok dedi. Kaloriyi yukseltti cok daha sıkı bi diyete soktu ara ogunleri ve ekmegi tamamen kaldirdi 2 saat yuruyus. Herseyi duzenli yapiyorum ama kilo veremiyorum diyetisyende zaten seker hastaligin varmis cok zor kilo vermen dedi. Gastroentroloji doktoru da 6 ay sonrasina kontrole cagirdi ve kilo vermen lazim smdi yok ama veremezsen o zaman bobrek veya karaciger yetmezligi var diyebilirim dedi. Ikinci bi bebegimiz olsun istiyoduk korunmuyoduk ama bu hastaliklarim cikinca korunmaya baslamistik ama ne yazikki cok gec oldu. Allah oyle nasip etmis isyan etmiyorum asla ama cok ta üzülüyorum smdi kafamda ki dusunceler sunlar. Diyabet hastasiyken hamile kalmak bebege anne karninda gelisim geriligi olabilirmis,veya dogduktan sonra ciddi hastaliklar genetik hastaliklar birakabilirmisim bebegime,veya ölü doğum olabilirmis Ve kilo vermem gerekiyo,diyete diyetisyene uyup ta kilo verirsem yasakli seyleri yemezsem bebegim beslenemicek cunki cok sıkı bi diyet,resmen ac kaliyorum. Ama diyete uymaz bebegim beslensin diye yasakli seyleri yersem de kilo veremezsem de,ki zaten hamilelikte kilo vermem cok zor, bu sefer de karaciger ve diyabet hastaligim ilerlicek. Resmen cikmaza girdim dua ediyorum hep hayirlisi olsun diye cok üzülüyorum elimden bisey gelmiyo. Tabikide bebegim kendi canimdan bile onemli diyeti yapmam yine onu beslerim fakat onu da riske atmis olucam. Ya ona da genetik bi hastalik birakirsam dogduktan sonra sorun yasar aci cekerse diye dusunmekten kendimi alamiyorum. Lutfen sizde dua edin eger hayirlisi neyse o olsun. :(
1,486,287 soru
24,299,175 cevap
343,950 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın