0 oy
1,560 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bikaç saat önce bi post gördüm cevap verecektim ama islerim vardi veremedim. Bazı insanlar neden dayak yedikleri halde bosanmiyor gibi şeyler vardı. 

Acaba boşanmak gerçekten bu kadar kolay mi ?

Gerçekten  bi tartışmada  bi dayak da hemen boşanmak mi gerekiyor?

Elbette boşanmanın hak olduğu  durumlarda var  ama bakıyorum bazi insanlar bi lafa söze  bi eleştiriye bile gelemiyolar. 

Kendimden ornek vereyim ben çok şey yaşadım hanimlar belki çoğunuz benim yaşadıklarımı yaşasa 1 dakika bile durmaz ama ben durdum sabir ediyorum 

Ben dayak  da yedim kızlar zamanında  zamani geldi  gorumcemin banyoda kıllarını temizledim birgun bile ses etmedim sabir çektim. Daha kötü konumda olan insanlar vardi çünkü ben emek vermeliyim dedim ve daha nice nicesi 

Bemji çoğunuz kızacak  belki lincleyeceksiniz ama ben böyle düşünüyorum.

evlilik  zaman ister emek ister sabir ister. 

46 Cevaplar

0 oy
tarafından
Mesela kocan dayak yese senden sana katlanirmi? Dayak atmak erkege verilmis bir hak mi yapma lutfen 
-Reklam-
0 oy
tarafından
sabrin mukafatini bu dunyada aldin mi ben orasini merak ettim
0 oy
(14,195 puan) tarafından
Kimse durduk yere yuvasını bozmaz eşini seven insan ayrılmak ister mi durduk yere demek ki sebepleri var dışarıdan konuşmak çok kolay bence 
0 oy
(861 puan) tarafından
Evlenmek gibi boşanmakts hak eğer anlaşamıyorsa iki taraf boşuna her günü zehir etmeye gerek yok. 
0 oy
(2,589 puan) tarafından
Cesareti olmuyo kimsesi olmuyo çaresi olmuyo 
0 oy
(1,573 puan) tarafından
İnsanin kendine verdiği değerle alakalı bence biraz
0 oy
(3,209 puan) tarafından
Asla katılmıyorum sabreden kişi değersiz görülür ve bu böyle devam eder gider. Benim için bu saydığın sebeplerden sadece biri olsa dahi boşanmak çok kolay. Emek vermek kendini ezdirmek değildir annelerimizden yanlış öğrenmişiz o kısmı. Bizler inşallah sağlıklı bireyler yetiştirip kız veya erkek bu tarz cümleler kurdurtmayacağız yeni nesle.
0 oy
(9,232 puan) tarafından
Babam bana bir fiske vurmamis el oğlu vurcak he uçağı büyüğü kısası sureklisi yok bunun . Ben anamın evine gitmem o gider. Go.undeki dona kadar alırım.adam olacaklar ilk önce. Şiddet acizliktir. Gizli görünmek isteyen güçsüz erkek modelidir
0 oy
(874 puan) tarafından
Kimse kimsenin kahrını zülmünü çekmek zorunda değil. Hiç bi ana evladını bunun için doğurmuyo. Olgunlaşamamış büyüyememiş erkekleri biz eğitmek zorunda değiliz. Düzelmicekse boşanmak en doğru karar. Gençlik geri gelmiyo ömrümüzü bi soysuz için mi harcıycaz
0 oy
tarafından
Bu hayata bir kere geldim beni döven bana şiddet uygulayan psikolojik baskı yapan bir adamla neden durayım neden yıllarımı heba edeyim ki benim hayatım herkesten daha önemli Türk toplumunun dayattığı ne olursa olsun evlilik birliğinden de daha önemli 60/70 yıllık ömrümde mutlu olmak isterim kimse düzelsin kendini değiştirsin diye taktik uygulayamam kahır çekemem neyin uğruna böyle yapayım ki kimse değişmez 
0 oy
(2,493 puan) tarafından
Kimse ana babasının yuvasından koca yuvasına dayak yemek,hakaret işitmek için gelmiyor. Biz kocamızın karısı olacağız onun bakıcısı veya itip kaktığı biri olamayız. Dayağın bir keresi de bin keresi de dayak. Sen düzeltmek istedikçe karşındaki adam demek istemiyorum varlık senden yüz bulacak. Yüz verirsen astarını da ister. Ayrıca genelde evliliğim bitmesin diye emek harcayanlar kadınlar oluyor. Niye erkekler bilmem ne dölü mü de hep kadın çaba harcayacak? 
0 oy
(3,270 puan) tarafından
Ne güzel demişsin evlilik sabır emek ve zaman ister diye neden bu fedakarlıkları erkek yapmiyor ki 
0 oy
(1,894 puan) tarafından
Herkesin kendi tercihi. Ama şuna katılmıyorum. Bizim toplumumuzda herşey kadından bekleniyor kadın sabretsin kadın sussun kadın alttan alsın. Bı kadın olarak ben niye bu kadar çileye layık goruluyorm ki? Ha belki dediğiniz gibi sonu iyi olabilir. Yıllarca çekersiniz dayak yersiniz eziyet görürsünüz ama evliliğiniz devam eder, belki yıllar sonra hakettiginiz değeri görürsünüz. Ama bu hayat benim. Ben bu hayata bir kez geliyorum ve sırf bi adamla evlendim diye bazı şeylere katlanmak zorunda değilim. Benim için dayak hatta bir tokat boşanma sebebi. Çünkü ben ailemden dayak görmedim. Ailem beni susayım boyun eğeyim diye okutmadi. Boşanmak elbette kolay değil heleki kadın için hiç kolay değil. Ama bunu dayak yiyen ben değil dayak atan adam kılıklı düşünsün
0 oy
tarafından
Az önce bi posta da yazdım buraya da yazayım.5 yıllık evliyim ve eşimden.5 6 defa şiddet gördüm ama.bubsonuncusu çok kötüydü ve 6 ay oldu babamın evindeyim.bksamak kolay olsaydı bem çoktan boşardım o kadar k9lay olmuyor işte 
tarafından
Insanlar bunu anlamıyor  herkes başka konuşuyor madem bu kadar kolay bu insanlar neden hep buraya şiddet gordum boyle söyle diyolar anlamdım bende
tarafından
Bekara boşamak kolaydır diye bi laf var sonanmadiklari için bu kadar rahat konuşuyorlar ki allah yaşatmasin...
Ben dayanamam.bisarim.dedihim.me varsa gördüm.cektim onlarda demesinler kesin konuşmasınlar cunkuballah bi yerden sonra gösteriyor yaşatıyor
0 oy
(1,757 puan) tarafından
Boşanmak hiç kolay değil evlilikte bir taraf biraz uyumsal olmalı ve alttan almayı bilmeli ama her şeyin bir dozu var eğer o doz kaçarsa o uyumsal kişide kendini kullandirmamali bence 
tarafından
Kesinlikle öyle canım ben bi defa esimle cok büyük tartıştım  mesela ama sebebi asla kişisel değil kayinvalidem  yüzündendi ben simdi kalkıp esimi boşamalimiyim
(1,757 puan) tarafından
Önemli konular şiddet ve aldatma kimse beni linclemesin ama aldatmayı asla kabul etmem asla kabul edemem ben benim de bir onurum gururm var nasıl ben sadiksam o da sadık olmak zorunda
0 oy
(7,617 puan) tarafından

Hanımını döven, Allah'a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum." Böyle bir rabbin kulu böyle bir peygamber efendimiz ümmetiyiz.  Onlar bile hasmı olurum derken sen nasıl aynı yastığı paylaşacak

0 oy
tarafından
Uzaktan davulun sesi herkese hos gelır canım ne yazkkı kendi basına gelince insan degısır 
tarafından
Degil mi canım  insanlara hayat ne kadar kolaymış.
tarafından
Bekara karı bosamak kolaydır kuzum bu da o hesap ama ınsan kendı yasayınca boyle olmaz iste o zaman anlar
0 oy
tarafından
Seni çok iyi anlıyorum bacım dayak yesen bile susuyorsun biyerlere kazıya kazıya geliyorsun 
tarafından
Ben öyle yaptım yapmaya da devam edeceğim rabbim pişman etmesin
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Evet kolay. Bana elini kaldıracak adamın hayatında bir dakika daha yeri olamaz.
0 oy
tarafından
Kuzum kimsenin başına gelmeden atıp tutuyor herkes hakkını çok savunur dışarıda yapamadıkları söyleyemediklerini burda hayat felsefesi olarak yansitirlar eşleri dövse lafta bosarlar gerçekten öyle bosey olsa babalarının evine gitmezler o yüzden herkes Hee heeee diyorum:D
tarafından
Ne doğru dedin ağzına sağlık ya diyorum ki madem tüm kadinlar böyle  burda o zaman o sıkıntı postlari açan kimler
tarafından
Kiz boşancam diyip  boşanmayanlarla dolu

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 480 göst.
5 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Masall (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 888 göst.
11 Haziran 2021 Diğer kategorisinde ❤Hanifela ❤ (4,724 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 545 göst.
0 oy